Dokument o diskriminaci Romů

21
28.3.11 16:05

Diskriminace Romů

Ahoj, je tu nějaká dobrá duše která by mi dporučila nějaký dokument o diskriminaci? pokoušel jsem něco hledat, ale bohužel bezúspěchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1314
28.3.11 16:10

http://www.csfd.cz/…ghetto-no-1/

Film o Ghettu v Chánově.
Nevím jestli to je to co hledáš.. :-)
Já ten film viděla už dávno, takže už si moc nevzpomínám, koukali jsme na něj ve škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
28.3.11 17:02

Pokud umíš anglicky tak stránky http://www.enar-eu.org/ a spousta i českých organizací se antidiskriminaci věnuje: IQ Roma Service, Romodrom, Z§vůle práva o.s. mrkni na jejich stránky, určitě tam něco najdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.3.11 17:50

Nahota na prodej :pankac: sice o diskriminaci zrovna není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
28.3.11 18:05
Hotaru píše:
http://www.csfd.cz/…ghetto-no-1/Film o Ghettu v Chánově.
Nevím jestli to je to co hledáš.. :-)
Já ten film viděla už dávno, takže už si moc nevzpomínám, koukali jsme na něj ve škole..

To mě taky napadlo jako první… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.3.11 15:12

tak jsem koukala na to ghetto no.1 docela drsný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
29.3.11 15:49
DoPetr píše:
tak jsem koukala na to ghetto no.1 docela drsný

Já to mám do Chanova kousek :mrgreen: Ale tam asi raději ani člověk nejde - naštěstí se nemusí projíždět přímo tím Chanovem, ale kolem - já bych se tam bála, četla jsem, že děti tam po projíždějícím autě házeli co jim přišlo pod ruce :nevim: (ale zase kdo ví kdo seděl v tom autě.. :nevim: ) …
Ale prý se to tam trochu zlepšilo, tak nevím co je na tom pravdy.. Je tedy fakt, že o Chanově se povídá, že to jsou lidé vyloučení ze společnosti.. :nevim: Asi podle toho v jakých podmínkách žijí (ikdyž nemálo z nich by mohlo žít jinak - kdyby chtěli..) Takže mě to přijde zkrátka jako začarovaný kruh… :roll: „Cigánovi“ nikdo práci nedá a on se prý kvůli tomu ani nesnaží tu práci hledat, děti nechodí do školy, protože - pak stejně nedostanou práci… Atd, atd… :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.3.11 19:33

No oni tam právě říkají že nemají důvod si hledat praci když dávky jsou o 500 mín jak minimální mzda. Prej ty místa nejsou ani obsazený že nemají zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1314
31.3.11 15:48
DoPetr píše:
No oni tam právě říkají že nemají důvod si hledat praci když dávky jsou o 500 mín jak minimální mzda. Prej ty místa nejsou ani obsazený že nemají zajem.

Já už to viděla dávno, tak si to nepamatuju.. :-)
Ale upřímně, je to pravda, tady takhle přemýšlí hodně lidí, nejsou to jen ti „cigáni z Chánova“.. :nevim: Ostatně oni tam nebylí jen romové.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.14 23:30

Chci napsat jen tolik ze furt se neco resi sromi ja to nechapu proc? jsme snad taky lidi. My chceme jen vklidu zit jako ostatni lide. Mit praci a bydleni tot vse a normalni jednani. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.10.14 23:34

Davky re site. Co maj delat kdyz jim praci nikdo nechce dat. nejak musi zivit rodinu. Kazdy muze brat snad davky. Nebo to je rozdelene nejak? jsou to hlouposti. Davky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
12.10.14 00:01
@barbinka12 píše:
Davky re site. Co maj delat kdyz jim praci nikdo nechce dat. nejak musi zivit rodinu. Kazdy muze brat snad davky. Nebo to je rozdelene nejak? jsou to hlouposti. Davky…

No nechtějí dát, protože mají špatné zkušenosti, se nediv.

• Citovat
  • Upravit
3503
12.10.14 06:56

@barbinka12 Myslím, že teď se víc nadává na socky než na Rómy. Normální člověk, který nemá práci, nerodí jedno děcko za druhým, protože ví, že by ho neuživil. Normální člověk, který má víc dětí, se jim věnuje a děcka nelítají bezprizorně od rána do večera venku. Tyhle socky, na které všichni nadávají, si doma válí šunky, popíjejí alkohol a otravují okolí svým řevem, smradem apod. Teď je to s prací těžké, to je bez debat. Ale socky se jen vymlouvají a z jejich dětí vyrůstají socky budoucí. Přitom tyhle socky mají velký časový prostor se dětem věnovat a snažit se, aby z nich vyrostli lidé s více než základním vzděláním. Ono těžko najít práci, když nic neumíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26243
12.10.14 09:34
@barbinka12 píše:
Davky re site. Co maj delat kdyz jim praci nikdo nechce dat. nejak musi zivit rodinu. Kazdy muze brat snad davky. Nebo to je rozdelene nejak? jsou to hlouposti. Davky…

Ne, každý nemůže brát dávky. Někdo musí taky odvádět daně, aby ty dávky bylo z čeho vyplácet. Dávky na stromech nerostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
12.10.14 09:49

@neumisa @elpiska Hezky napsané ;) My teď čekáme miminko. A kdybychom neplánovali, nešetřili, tak nevím, z čeho bychom nakoupili výbavičku :nevim: Z platu mého a manžela by nám toho potom moc nezbylo :-D A chodit si pro nějaké dávky? To je pod naši úroveň :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí