Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj. Prijimam jakekoliv tipy.
Koupili jsme autosedacku Joie Every Stage FX, syn v ni jezdi v protismeru, autosedacka je opravdu skvele a na míru nastavitelná a skvele mu sedí, ale autosedacku nechci v nejblizsi dobe pretacet. Chtela jsem protismernou autosedacku tak jsme i koupili, ale az pozdeji jsem se docetla o protismeru i do 25kg. S tim, ze ma i super prostor pro nohy? Jestli je nekdo mátey nemely by jste prosim holky fotku?
Jenze syn ma 2.5 roku a uz ted má 15 kg. Vzhledem k tomu, ze je protismer a petibod u teto Joie pouze do 18kg tudiz uz premyslim nad výmenou do budoucna protismer do tech 25kg.
V hledáčku mám Axkid… Minikid, Move - hlavne by me zajima rozdil mezi těmito dvěmi z pohledu zkusenejsich.
Zamlouval se mi i Rekid, ale to je asi stejne jako Klippan uz cenove trochu moc - protoze i tuhle jsme kupovali loni kolem 8 tisic a muj muz uz by tu castku bral jako dvojnasob za jednu „takže až moc“.
Puvodne jsem totiz myslela, ze Joie prodám, ale zatím synovi jeste padne a vlastne az kluk odroste, muze v ni do tech 36kg uplne v pohode jezdit.
Diky vsem ![]()
Já bych to zatím nechala tak… mi dcera v roce vážila 11kg, pak ve 3 vážila 16kg. A pak v 5ti letech 19kg. Tím chci říct že těch 18kg může mít klidně až ve 3,5-4letech. Od těch tří se let se hodně zpomalilo přibírání. Pokud není tedy i nějak vysoký, že byste byli velci s mužem.
My jsme kupovali Romer max-way, která je 9-25kg protisměrná. My jsme teda při výběru byli limitováni, protože jsme potřebovali autosedačku bez isofixu.
Rozhodovala bych se až ve chvíli, kdy se bude dítě blížit k hranici 18kg a do kolika let chceš dítě v protisměru vozit. My jsme v protisměru vozili děti do cca 3,5 - 4 let. Jeden ze synů jezdil teda do 5 let, ale je celkově hodně drobný.
Ja prehazovala deti po smeru kolem tri let z duvodu potreby sedacky pro mladsiho sourozence, ale 18 kg mely deti az tak kolem 4-5 let. Takze pokud sedacka sedne, dite je v ni spokojene, tak bych jeste klidne vydrzela. Ono i v tom Svedku maji protismer do 4 let a pak pretaceji po speru jizdy.