Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
2.10.12 12:43

@alien21
Gratuluju! :potlesk: My z dnešní ranní procházky donesly 10 ryzců, tak asi budou večer opečené. Odpoledne jdem zase ven, tak jestli ještě něco najdem, asi budu nakládat - prosím prosím o osvědčený recept na sladkokyselé houbičky ;)
Kyne mi těsto na buchty, budou s jabkama, takže opět vypukne naše domácí „válka“ o rozinky - já je miluju, manžel nesnáší, tudíž budu je muset dávat jen někam a „rozinkami kontaminované“ buchty viditelně odlišit :nevim:
Vyhlašuju anketu: kdo z vašich chlapů jí rozinky? U nás v rodině jen asi 2…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
2.10.12 12:51

@robínek můj chlap rozinky jí a ostatní chlapi v příbuzenstvu taky, já jako malá až do puberty jsem je v buchtách nesnášela a teď je miluju :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
2.10.12 12:57

Né že by rozinky můj chlap jen tak zobal, ale ve štrůdlu je má rád. A Kryštůfka občas obalamutim a dám mu je místo bonbonků.
Dnes ještě švestkový knedlíky, včera k večeři jsem manželovi udělala slaný závin (kysané zelí, anglická slanina, niva). Bude ho mít ještě dnes. Prckovi jsem udělala jeho oblíbenou brokolicovou polívku.

• Citovat
  • Upravit
46669
2.10.12 13:01

Můj chlap rozinku sní, když v buchtě je, ale on obecně sladké nemusí, takže s rozinkama moc do styku nepřijde. Ondra je má rád tak jak jsou syrové, z koláčů je vydloubává a můj taťka je schopný spást pytel rozinek u televize :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.10.12 13:08

Ty jo, tady jsou samí normální rozinkoví chlapi, že by ta nesnášenlivost rozinek chlapama u nás v rodině byla jen nějaká lokální úchylka? :roll:
No nic, já si je pro sebe hezky namočím do rumu, třeba neoslepnu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
2.10.12 13:33
@robínek píše:
Ty jo, tady jsou samí normální rozinkoví chlapi, že by ta nesnášenlivost rozinek chlapama u nás v rodině byla jen nějaká lokální úchylka? :roll:
No nic, já si je pro sebe hezky namočím do rumu, třeba neoslepnu ;)

no pokud už ho máš otevřený a nic tak se neboj, jestli jsi koupila až teď, tak snad taky dobrý, podle toho kde jsi ho koupila… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
2.10.12 13:37

Asi je to lokální, můj manžel rozinky ji, já zase jenom samotné, v buchte ani ve strudlu je nesnesu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.10.12 13:40
@robínek píše:
@alien21
Gratuluju! :potlesk: My z dnešní ranní procházky donesly 10 ryzců, tak asi budou večer opečené. Odpoledne jdem zase ven, tak jestli ještě něco najdem, asi budu nakládat - prosím prosím o osvědčený recept na sladkokyselé houbičky ;)
Kyne mi těsto na buchty, budou s jabkama, takže opět vypukne naše domácí „válka“ o rozinky - já je miluju, manžel nesnáší, tudíž budu je muset dávat jen někam a „rozinkami kontaminované“ buchty viditelně odlišit :nevim:
Vyhlašuju anketu: kdo z vašich chlapů jí rozinky? U nás v rodině jen asi 2…

u nás je jíme všichni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
2.10.12 13:48

Teda holky, vy mi dáváte! :lol: Já už to brala jako takovou normu, že chlapi prostě rozinky nejedí, takže je normální, když dělám dvoje vánočky, dvoje mazance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.10.12 14:31

@robínek, mamka zase dělá dvojí štrůdl kvůli ségře. Ona tam nesnese rozinky ani ořechy, my ostatní to máme rádi 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
2.10.12 16:16

My dnes dojedli peč. kuře, br. kaši a nádivku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
2.10.12 17:28

@robínek Můj chlap jí rozinky, můj otec a bratr ne. (Taky se u nás pekl vždy jeden štrůdl pro holky a jeden pro chlapy). Vánočka jen jedna s rozinkama a oni si to vydlubali.

Dnes na oběd bramboračka, teď budu dělat cuketové placky.

Zítra asi nějaký vepřový závitek s rýži.

• Citovat
  • Upravit
1101
2.10.12 17:53

K obědu čína s rýží. U nás rozinky nejím jen já chlap a oba kluci ano :lol: K večeři hovězí polévka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.10.12 19:09

Byly doby, kdy jsem z veškerého jídla dloubala kmín.. Rozinky jsou ještě pohoda 8)

• Citovat
  • Upravit
46669
2.10.12 20:16
@Amber_1977 píše:
Byly doby, kdy jsem z veškerého jídla dloubala kmín.. Rozinky jsou ještě pohoda 8)

A najedla jsi se? Než vydloubeš kmín, to musí být věčnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny