Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
3.10.12 09:57
@MaWe píše:
No my Mit kabanos, tak manžel desinfikuje lednici :-D -já bych si ale dala :-Na desek jsem varila včera -bude čočková polévka a tvarohove kulicky. Nakonec jsem je dělala jenom z tvarohu, dětské krupicky - sehnala jsem tady - jupiiii a vajíčka a jsou vynikající. Jen jich je Malo, takze já si nedám a priste udělám z dvojitý dávky

Tvarohové kuličky - to zní zajímavě! To je dáváš do té polévky, nebo??? Můžu poprosit o recept: My milujem cokoli z tvarohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.10.12 09:59

Včera jsem do noci zavařovala houby, ryzců jsem jakonec 3/4 vyhodila, protože byly červivé, takže jich mámm jen 2 skleničky, zbylé 4 skleničky jsou hříbky a klouzci, jsem zvědavá, jak budou chutnat, ještě jsem to nedělala.
Dneska bude k obědu asi černá čočka a ryba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.10.12 10:01

Prosím nemáte někdo osvědčený recept na špaldové sušenky s javorovým sirupem? Chtěla bych pro malou vyrobit nápodobu špaldových sušenek ve tvaru zvířátek z DM, ona je miluje, ale leze to do peněz. Mám i kukuřičknou mouku. Potřebovala bych takové těsto, které by udrželo tvar zvířátek, aby se to v troubě moc nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
3.10.12 10:33

Abych se taky zapojila do ankety o rozinkách…Manžel je miluje, já je sním, ale nijak mě neuchvacují. Teď jsem koupila v Kaufu sušené višně, byla na ně nějaká mega sleva 150g za 7,–Kč, tak jsem nakoupila 6 pytlíků a hodila je do mrazáku (na vánoční marokánky). Jeden pytlík jsme teda zbodli a jsou fakt moc dobrý. Kam se hrabou rozinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.10.12 10:50

@Paoloska
Sušené višně, ňam, ňam! Bohužel můj problém to neřeší, poněvadž manžel nesnáší jakékoli sušené nebo kandované ovoce :nevim: čímž můžu zapomenout na většinu mých oblíbených moučníků z Anglie :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9995
3.10.12 10:52

@robínek Mě vadí hlavně takové ty rozmáčené rozinky (třeba ve štrůdlu), v marokánkách nebo třeba v musli vůbec ne. Manžel je nejí vůbec, ani z pytlíku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.10.12 11:03

@Paoloska
Manžel ty pytlíky s rozinkama nechce ani kupovat :mrgreen: Ale jinak je v pohodě a sní všechno, co uhňácám. Kromě oliv teda ještě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
3.10.12 11:14

@MaWe nejsou ty tvarohové kuličky něco jako fufu? To je prý v Africe podobně populární jako brambory, přitom je to :poblion: a to miluji krupicovou kaši :lol:

• Citovat
  • Upravit
2326
3.10.12 11:58

Tak nakonec budou penne s kuřecím masem a špenátovou smetanovou omáčkou a koupila jsem na víkend na polívku kuřecí srdíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
3.10.12 13:35

My dnes máme karbanátky pečené v troubě na sucho s br. kaší a okurkový salát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.10.12 13:43

Nakonec jsem udělala rybu s luštěninovým salátem podle posledního Gurmetu - ten byl luxusní, večer dám recept do zdravých receptů :palec:
Jinak jsem dneska slyšela v rádiu o D Testu olivových olejů a v nějakém BIO pro děti našli pesticidy a stopy DDT :zed: Takže má asi manžel pravdu, že bio je vesměs podvod. My kupujem většinou levný v Penny, to bude asi taky pěkná s…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
3.10.12 14:19

Olivový kupuju Carbonel, a jinak smažím hřiby :zed:

• Citovat
  • Upravit
6271
3.10.12 15:05

Houbová polívka- včera jsme byli a našli 3 kozáky a jeden pravák :roll: a palačinky
rozinky jíme všichni kromě nejstarší dcerky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9734
3.10.12 15:11

Masová roláda s rýží a bramb. polévka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
3.10.12 16:39