Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
8.11.12 13:09
@danali píše:
Měla bych dotaz.

Mám k Vánocům vykrajovátka a stojánek na stromeček http://www.tescoma.cz/…ykrajovatek/ - no a mám dotaz jestli si myslíte že by to šlo udělat z něčeho jiného než z perníčků (neb ty naše rodina nesnáší a já je neumím ani udělat). :roll:

Napadlo mě že by nebylo špatné to potom ozdobit marcipánem, ale nevím jaké těsto. Neporadíte někdo?

Určitě by to šlo z lineckého těsta. Sice to bude asi křehčí, ale určitě to půjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.11.12 13:22
@Klementýnka píše:
Portobello plněné kozím sýrem, mrkvovopatiňáková kaše, pohanka

Ty sem ani nepiš, ty rovnou házej do příslušných diskuzí celé recepty :hug: Vždycky, když čtu příspěvek od tebe, tak mě to úplně pohladí po žaludku :)

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
8.11.12 13:23
@KPKristy píše:
Určitě by to šlo z lineckého těsta. Sice to bude asi křehčí, ale určitě to půjde :nevim:

Podle mě linecký tu váhu neudrží.. Napadly mě hutnější anýzky, ale to bude to samý.. Taky nemám ráda perníčky - ale právě je používám jako ozdoby, na stromeček a tak.. Nemusíme je sníst, po vánocích letí do koše a hotovo :nevim:

• Citovat
  • Upravit
50186
8.11.12 13:26

Kuřecí nudličky na hříbkách a k tomu noky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.11.12 13:32
@Amber_1977 píše:
Podle mě linecký tu váhu neudrží.. Napadly mě hutnější anýzky, ale to bude to samý.. Taky nemám ráda perníčky - ale právě je používám jako ozdoby, na stromeček a tak.. Nemusíme je sníst, po vánocích letí do koše a hotovo :nevim:

A co zdvojené linecké? Jako jedno patro stromečku ze dvou spojených hvězd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10005
8.11.12 14:14
@KPKristy píše:
A co zdvojené linecké? Jako jedno patro stromečku ze dvou spojených hvězd :nevim:

Já teda nevim, já mám linecké asi nějaké měkčí, já si to vůbec nedovedu představit. Možná, když ubereš másla, tak jo, ale jinak, tím, že ho po dvou slepíš marmeládou, tak bude ještě vláčnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
8.11.12 14:22
@Paoloska píše:
Já teda nevim, já mám linecké asi nějaké měkčí, já si to vůbec nedovedu představit. Možná, když ubereš másla, tak jo, ale jinak, tím, že ho po dvou slepíš marmeládou, tak bude ještě vláčnější.

No, já mám linecké pravda taky křehké, ale když jsem si občas koupila v pekařství kolečko, tak bylo takové hutnější. Třeba by to šlo udělat i doma.

Jinak si myslím, že když jim nechutnají perníčky, nebudou jim chutnat ani anýzky. Tak potom jedině na tu konstrukci navěsit jehličí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
8.11.12 14:23

Jsem dělala bramborové gnocchi s rajcatovo bazalkovou omáčkou - se to povedlo se to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
8.11.12 14:25
Co to celé udělat z marcipánu nebo mléčné hmoty?
@danali píše:
Měla bych dotaz.

Mám k Vánocům vykrajovátka a stojánek na stromeček http://www.tescoma.cz/…ykrajovatek/ - no a mám dotaz jestli si myslíte že by to šlo udělat z něčeho jiného než z perníčků (neb ty naše rodina nesnáší a já je neumím ani udělat). :roll:

Napadlo mě že by nebylo špatné to potom ozdobit marcipánem, ale nevím jaké těsto. Neporadíte někdo?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10005
8.11.12 14:26

@KPKristy Tak to zkus s menším množstvím másla. Nebude to taková hitparáda chuti, ale v čaji se to rozmočí :mrgreen:. Nebo obráceně, udělej klasicky těsto a přidávej mouku, dokud bude těsto funkční ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
8.11.12 14:48
@lenulina1979 píše:
Co to celé udělat z marcipánu nebo mléčné hmoty?

To mi přijde zatím nejrozumnější nápad :think:

• Citovat
  • Upravit
46669
8.11.12 15:38

Ale marcipán se taky ohýbá nebo ne? :nevim:

Jinak svoje linecké si ponechám klidně křehké, na jazýčku se rozplývající :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
8.11.12 15:40

Ahoj vespolek:)

tak dneska zbytky… mame pulku prasete na mrazaku, 3 dny jsme si maakli:D no alespon je co jist.

jinak dnes asi co dum dal:) zitra asi rizky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
8.11.12 15:41
Pokud ho necháš vyschnout tak je tvrdý… to máš jako ty různý zvířátka postavičky co prodávají… i když to je spíš z falešného marcipánu neboli mléčné hmoty taky je to tvrdé :think:
@KPKristy píše:
Ale marcipán se taky ohýbá nebo ne? :nevim:Jinak svoje linecké si ponechám klidně křehké, na jazýčku se rozplývající :*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
8.11.12 15:47

Děkuji za postřehy.

Linecké mě napadlo, ale jak píšete mám strach z té křehkosti :think:. Anýzky ani nevím co jsou.

Udělat to jen z marcipánu by asi taky šlo, to mě taky napadlo.

A jen na ozdobu a ne k jídlo taky.

Možností je více, jak píšete a jak jsem tak přemýšlela, asi skočíme buďto jen u marcipánu, anebo u perníčku a pak to sní vrabec za oknem. :think:

Děkuji za rady, asi se stejný exot jako já, který nerad peníčky a je mu líto vyhodit pak ozdoby nenajde, že už měl nějaký recept odzkoušený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny