Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
17.4.16 11:17
@Gerberka píše:
Včera bramborová kaše a „holštýnské obrácené řízky“ - čili uplácat těsto jako na karbošky i s kořením atd., osmažit jako ty řízky „naruby“, naskládat do pekáčku, poklást plátkem šunky a sýra, zalét šlehačkou a zapéct :palec:. Dneska si to ještě ohřejeme, udělala jsem toho moc - dlouho jsem to totiž nedělala ;)

zajímavé, zkusím :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
17.4.16 11:19

Včera karbošky s parmazánem, vařené brambory, salát ze zelí a mrkve, hráškový krém s krutony jako polívka.
K večeři domácí rohlíky podle Dity P. s vídeňskou šunkovou pomazánkou.
Dnes krůtí stehna na víně s taštičkami z listového těsta, krůtí vývar s kuskusem.
Linecký koláč s povidly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
17.4.16 14:43

Včera jsme měli půlku pečeného kuřete s rýží a zeleninovým salátem, k večeři ze zbytků rizoto. Druhá půlka kuřete je v mrazáku, schovaná na kuře na paprice.
Dneska dušená mrkev a teď nám „navařili“ Turci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
17.4.16 16:23

Špenát, vepřové výpečky, bramborový knedlík
krkovice na grilu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
17.4.16 20:31

V pátek palačinky s listovým špenátem
včera zeleninová polévka s oves. vločkami, vepřová roláda a brambory

dnes kuřecí vývar s nudlemi a špekáčky na ohýnku s chlebem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
19.4.16 16:59

Buřtguláš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
22.4.16 10:57

Za poslední dny-
buřtguláš, br. salát a řízky, palačinky, zapečené brambory se vším, čeho jsem se musela v lednici zbavit :mrgreen:,bramb. špalíčky se zelím a uzeným
včera a dnes rajská s koulema a knedlík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.4.16 10:55

Za poslední dobu:
rýže s křupavými kešu a hráškem, medvědí česnek v pivním těstíčku
vepřové kari s kokosovým mlékem
pizza se šunkou a ananasem
na zítřek plánuju vepřové v hořčičné omáčce s gnocchi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.4.16 12:37

Dneska máme špagety a omáčku z mletého masa s rajčaty, zítra budou zapečené brambory s vepřovým masem, klobáskou, anglickou a hromadou cibule.

@robínek Zaujal mě ten medvědí česnek v těstíčku, mám tu i pivo, to bych mohla spáchat. I když to asi budu jíst sama 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
23.4.16 13:20

Recept mam z netu:zachranjidlo.cz, ten jogurtovy dip je super. Ovsem taky jsem to jedla sama ;) @laducha Zbytek cesneku jsem dala do dom. Luciny, je skvela na tousty. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
23.4.16 13:26

@robínek Dík za tip. Já si ten česnek dávám všude, na chleba s pomazánkovým máslem, na rizoto, na smaženici…mňam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
24.4.16 15:55

Sekaná a brambory
uzené koleno s chlebem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3782
24.4.16 16:05

@laducha

ahoj, chtěla bych se jen zeptat na ty zapečené brambory, jak tam dáváš „hromadu cibule“ - to jako syrové nebo ji předtím opečeš?? A zaléváš to klasika vajíčko + mlíko, příp. smetana jako francouzské brambory?

včera jsme měli krůtí a vepřové závitky (z kotletky) se žampionovou náplní a rýží, dneska pizza a šnečci z listového těsta :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
24.4.16 19:21

@MUFICE Kde prosím kupuješ tarhoňu? Máme jí moc rádi, ale není nikde k sehnání :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
24.4.16 19:50

@Gerberka Pokrájela jsem vepřové maso na nudličky, 4 syrové cibule na půlměsíčky, 2 klobásky na kolečka, anglickou na kousky, brambory taky na půlkolečka.
Naskládala do pekáče a pekla skoro dvě hodiny. Trochu jsem to podlila a hlídala, aby se to nepřipeklo. Byl toho plný pekáč a nezbylo 8)

A dokonce jsem dva dny po sobě pekla, přitom nepeču vůbec 8o
Včera buchtu z podmáslí, s banány a želatinou, dneska hraběnčiny řezy, podávala jsem s čerstvými jahodami a šlehačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny