dítě 14 měsíců - kolik má vypít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ahojky, měli jsme podobný problém, malému je tedy teprve 6 měsíců, ale mimo kojení mi odmítal po příkrmu vodu i čaj. Vypil stěží tak 50ml. Ptala jsem se doktorky kolik by měl vypít, a ona říkala že by mimo to moje kojení, bylo dobré kdyby vypil tak 400-500ml, v nejhorším tak 300ml. Tak jsme koupili hrneček s pítkem a začali trénovat. Po 14 dnech si hrneček oblíbil a vypije těch 300ml za den, jsem za to ráda.
V literatuře píší že roční dítě by mělo vypít 0,5l mléka a 0,5-0,6l čaje nebo vody. Někde zase, že 1,5l tekutin celkem, i z jídla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
120-150ml na kg batolete.Mala mi vypije 1,2 + 05 mleka takze jeji denni prijem tekutin je okolo 2litru pocita ji se polevky atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Musis fakt zkusit nabizet a nabize udelej mu tamneco dobreho nebo ho zkus naucit pit s klasickeho hrnicku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, naše dítě se pro jídlo a pití taky nenarodilo!
Asi jsi zkoušela různý druhy čaje, viď? A co třeba šťáva s vodou? Nebo různý ovocný/zeleninový šťávy? Naše dítě po čaji taky moc netoužilo a dokonce jednu dobu nechtěl ani mlíko, děs! S těma pítkama a hrnečkama, asi bych dávala mlíko i ten čaj/šťávu z jedné nádobky na kterou je zvyklej a pak bych ho pomalu zkoušela přivyknout i na další. V jeho věku mají děti radši, když to líp teče a nemusí se s tím zdržovat. Pak doporučuju polívky, kde je taky hodně vody. Drž se, ono se to zlomí!
- Citovat
- Upravit
Jitul, je to už dlouho co jsem to řešila ale nejvíc si oblíbil hrníček s brčkem a i kamarádkám jsem ho doporučila a všechny spokojené. Je z DM drogerie. A zkus jen chladnou čistou vodu.
Myslela jsem tento http://www.uzizalky.cz/detail.php?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju. Zkoušeli jsme různý druhy pití - čaje, šťávy, vodu. Ale u nás je to o technice, ne o obsahu, což mi přijde horší. Nakonec si každý dítě najde něco, co mu chutná, ale v tom to u nás není. Adam si vezme k pití celkem cokoli, ale absolutně odmítá a fakt šíleně zuří, pokud mu dávám čaj jinak, než po lžičce. Láhve hrnky pítka, no všechno, jak jsem psala, lítá po celým bytě. Dítě uřvaný a naštvaný a já taky
Tak fakt nevím, jestli mám málo trpělivosti, za jak dlouho se může něco povíst, ale zkoušíme to dobrej měsíc a furt je to stejná tragédie ![]()
- Citovat
- Upravit
Hmm, v tom případě si myslím, že to na tebe asi jenom zkouší. Zkusila bych den dva vydržet a dát mu čaj (nebo co má nejradši) jenom do flašky. Zvýšit přísun tekutin v jídle - třeba těma polívkama. Náš Pepíček je taky paličák, vím jaký to bývají nervy ![]()
- Citovat
- Upravit
Asi fakt jo. Vezmu ho do náruče, snažím se, aby mu bylo příjemně, někdy mu i zpívám! Okamžitě se vymele, aniž by ochutnal, co v lahvi je. Tak si říkám: chce sám. Dám mu lahvičku a říkám: „tak se nabumbej sám, ukaž mámě, jak se bumbá“, mrskne lahví, peláší pryč.
Je pravda, že čím víc se snažím já, tím větší je jeho odpor. Ale když tohle dělal s jídlem, všichni mi říkali, nech ho, on se nevyhladoví, on se ozve. Což se dejme tomu stalo, prospívá dost dobře, ale s pitím bych na to nesázela… Myslím, že není řešení dát mu víc mlíka, co?
- Citovat
- Upravit
Nádherně jsi to popsala, ten náš tedy dělá větší haló s jídlem, třeba dostat do něj pečivo, ovoce nebo zeleninu (kromě mrkve a okurek) je nadlidský úkol. Neochutná, nechce, radši nejí nic! Můžeš mu to názorně ukazovat jak to jíš a houby. Závidím mamčám, jejichž děti rády všechno vyzkouší a ochutnají! ![]()
Jinak s tím mlíkem, to podle mně není řešení. Sice do sebe dostane víc tekutin, ale stále bude odmítat pít cokoliv jiného… ![]()
- Citovat
- Upravit
Jezisi to je jako bych to psala ja. Tedy s jednou vyjimkou, caj (pouze oslazeny a teply, kdyz je teplo tak i studenejsi) mi pije i z lahvicky.
Taky 14 mesicu, dvakrat denne mliko, cca 500ml. K tomu caj (jak kdy, nekdy 150 ml, nekdy si da i 400ml).
Vodu ani nahodou - ani neda savicku do pusinky, mlati rukou do flasky a rve.
Zkousela jsem ruzne hrnicky - hraje si s tim, kouse do savicky, jak se ji s hrnkem snazim krmit dostane hystericky zachvat. A to zkousim uz minimalne pul roku.
Hrnek je mi celkem jedno, pockam az bude vic chapat a naucim ji na normalni (ve skole snad uz z lahvicky pit nebude). Ale jak ji mam naucit pit i neco jineho nez slazeny caj a mliko to opravdu nevim. Davat ji vic mlika moc nejde - to by mi zase uz nic nejedla (to je dalsi horor, chutna ji vsechno ale od vseho malo, nechapu z ceho roste).
- Citovat
- Upravit
Můj syn (15m) má také problém s pitím. Už jsem z toho na nervy. Prý vypít 0,5l mléka a 0,5l jiné tekutiny. To je bomba, já mám co dělat do něj dostal alespoň ten půllitr mléka denně, protože to jediné ještě tak nějak pije. Zkoušela jsem kde co. Různé druhy pití, různé láhve, pítka, hrnky. Cokoliv! Už jsem unavená. Když ho něco zaujme, tak pouze na den a druhý už to taky nechce. Když se napije, tak si jen lokne. On navíc stále neumí naklopit láhvičku, ale umí pít brčkem, což byla chvíli zábava, ale už to taky nechce. Teď se přímo už vzteká, odstrkuje láhev, odmítá se napít. Napije se akorát mléka, ráno tak 150-200 ml, přes den mu dávám často, ale má dny se napije jen tak po 30ml. A ani večer už toho moc nevypije. Už mi hrabe a jsem zoufalá z toho vymýšlení jak mu dát pít. Navíc v noci 12 hodin spí a tudíž nepije. A taky přijde léto a vedra a já nevím, co budu dělat. Když vidím kámošky holčičku jak furt pije, chce pít a říká si o to a moje dítě vidí láhev a je naštvaný, tak už se mi chce někdy brečet. S jídlem problémy nemáme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím maminky a předem díky za rady. Máme doma Adama (14 měsíců), motoricky je dost šikovnej, ale co se jídla a hlavně pití týče, je to děs. vypije mi přes den nějaké mlíko z láhve (cca 400 ml), ale zbytek tekutin, a to je max. 250 ml čaje do něj dostanu jen přes lžičku. Když mu dám čaj do zkušební láhve MAM, do pítka nebo do hrníčku (už ze zoufalství), je úplně nepříčetnej, řve, vzteká se, odmítá pít, hází láhví, bouchá do hrnku, všechno vylije, je mokrej… (a já akorát naštvaná). Řekla bych si, dobře, naučí se to, ale on dost trpí na teploty, jakejkoli zub nebo rýma ho rozpálí, tudíž dehydratuje, takže do něj fakt musím dostat dost tekutin. A už si nevím rady… Jak ho naučit pít? A kolik by to vzhledem k jeho věku mělo být? Díky, j