Kdyz nechce pit

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3818
4.3.10 08:58

Kdyz nechce pit

Dobre rano,

pred tremi tydny jsem presla z MM na UM. Malej krasne papka, to neni problem. Doktorka mi rekla, ze pri UM musim davat pi vodu nebo caj. Co mam ale delat, kdyz mi to Mates odmita?
Vodu zkousim podavat po lzickach,prvni dve spolkne, ostatni plive ven. Caj vezme jen nekdy, hlavne kdyz mu ho podam pred UM, ale to se mi mu nechce zase davat moc aby to nenahradilo UM…
Nemate nekdo podobne zkusenosti?
 Diky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9265
4.3.10 09:55

Mihaicko To mě překvapuje, že ti dr. řekla, že musí pít ještě vodu nebo čajík… Markétka je doteď jen na UM (je jí skoro 6 měsíců, do konce 4. měsíce jsem částečně kojila) a doktorka mi nic takového neřekla. Teď Markule vypije cca 900 ml denně. Ve 4 měsících vypila, pokud si dobře vzpomínám, cca 700 ml denně. Nevím, ale myslím si, že je zbytečný do mimča lít další vodu :nevim: . Ale je to jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.3.10 10:12

pri UM se voda podavat nemusi! ja ji male davala az pri zavedeni prikrmu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.3.10 10:13

V UM je vody dost a pokud máte dost počůraných plínek tak bych vodu nenutila, když ji nechce :nevim: Nabídni mu ji, co si vezme to si vezme, ale nenut ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
4.3.10 10:13

Lenul, take jsem si to myslela, zvlast kdyz vidim, ze krasne cura, plenky jsou stale plne…tak si rikam, ze to asi nebude tak horke s tim pitim.
Nevim proc mi to rekla, ale co doktor to jiny nazor, ze?
Diky moc, jsem se dost uklidnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
4.3.10 10:14

Holky, dekuji.
Tak uz to necham a dam mu jen kdyz bude chtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
4.3.10 10:15

Hanulko, a potom si mala vzala vodu bez problemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
4.3.10 10:24

Mihaicko, podle mne tvá doktorka razí zastaralý názor.. do konce 6. měsíce UM stačí… a pak až se zaváděním příkrmů doplňuješ další tekutiny.. Jiná by byla situace, kdyby mimko nepřibíralo a příkrmy by se musely nasadit dříve.. tedy i tekutiny… Takhle nevidím, proč to hrotit.. Jinak nám vodu malá nepije, ale pije fenkylový sáčikový bio čaj od Apotheke (z lékárny) či bio jablkový s inulínem (Megafyt).. ale trvalo to docela dlouho.. než si zvykla (či než jsem vychytala,jak moc vylouhované a jak moc teplé/studené jí to vyhovuje), tak i příkrmy zapíjela trochou UM a pohodička.. 8-) a taky se příkrmy snažím ředit vodou, aby byly tekutiny víc i tam.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
4.3.10 10:38

Do zavádění příkrmů dětem stačí jen UM nebo MM. Až při zavádění tuhší stravy se má podávat další tekutiny. Jinak pokud máš strach tak mu zkus mezi um nabízet tu vodu když ti co dvě hodiny nebo co tři dá dvě lžičky myslím, že můžeš byt v klidu ale netlačila bych na pilu a nechala to na ty příkrmy. Malá mi pije čaj od narození fenyklový ale ona se narodila do těch největších veder takže abych nekojila co hodinu tak jsme měli od Dr příkazem vodu nebo čajík hodilo se mi to protože malá byla hrozně větrová no a je do dnes. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.3.10 10:53

Také jsem měla malého na UM a pediatr mi říkal, že mu čajík ani vodu dávat nemusím. Jen když by bylo opravdu velké horko, ale to asi teď nehrozí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3818
4.3.10 11:14
LadyRebeka píše:
Do zavádění příkrmů dětem stačí jen UM nebo MM. Až při zavádění tuhší stravy se má podávat další tekutiny. Jinak pokud máš strach tak mu zkus mezi um nabízet tu vodu když ti co dvě hodiny nebo co tři dá dvě lžičky myslím, že můžeš byt v klidu ale netlačila bych na pilu a nechala to na ty příkrmy. Malá mi pije čaj od narození fenyklový ale ona se narodila do těch největších veder takže abych nekojila co hodinu tak jsme měli od Dr příkazem vodu nebo čajík hodilo se mi to protože malá byla hrozně větrová no a je do dnes. 8-o

8-o Ja jsem si myslela, ze vetry prejdou jakmile zazivaci trakt je vice zajety?? :oops: Jasne, ze budou stale, ale takove to bolave a caste, ze to prechazi v urcitem mesici…

Malej zacal mit problem s vetry az ted, jsou bolave a vzdy si zaplace… :-( ale nevim, jestli to neni reakce po ockovani, treba to za chvili prejde.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
4.3.10 11:15
madi píše:
Také jsem měla malého na UM a pediatr mi říkal, že mu čajík ani vodu dávat nemusím. Jen když by bylo opravdu velké horko, ale to asi teď nehrozí :mrgreen:

Juju, nehrozi… :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.3.10 14:19

Mihaicko,
mala mi vypije za den tak 70ml vody, takze s pitim zadna slava, ale cura pekne, tak ji zatim nenutim…a opravdu malymu nemusis zatim zadne jine tekutiny davat, vubec se nestresuj tim, co Ti rikala dr. (ja bych uz z te nasi dr. byla napul v blazinci :roll: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
4.3.10 15:46

Ahojky,
tak u nás byl problém když jsem malou odstavila v 11.měsících a ona neuměla chytit flašku s čajem ani lžičkou to nešlo nic. :-(
Vůbec nemela ten sací reflex na falšku jen na prso.
Měla jsem hrníček z Tupperware,tak z toho mi nakonec vypila UM, ale ani čaj ani vodu sjem do ní vůbec nedostala.
Mluvila jsem s dětským primářem a ten řekl, že každý člověk i každé dítě ma jinou potřebu pití. Pokud by měla žízeň tak by se chytla. Moč neměla žloutou a zapáchající, tak jsem se uklidnila a prostě se s tím smířila. Teď má 22.měsíců a pořád málo pije a pije jen s láhví s brčkem.
:wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3818
6.3.10 07:36

Vsem moc dekuji za prispevky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...