Dítě 3,5 nemluví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22.5.24 23:23
@pikola píše: Více

On jakoby mluví dal ale není mu rozumet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
22.5.24 23:24
@Veronika111_m píše: Více

Tak co by sis teda představovala, že by tam s ním měla dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.24 23:25
@pikola píše: Více

Učit ho třeba jak paní tu psala že cvičí jazykem a podobne nám vůbec nic neřekla o tom jen učit obrázky barvy což děláme stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1313
22.5.24 23:28

Ahoj syn bude mít v srpnu také 4 a moc nám nemluví, něco se po roce docházky na logo zlepšilo ale stále to není ono. Byli sme u více doktorů někde bylo recene autismus jinde VD, každopádně školka možná menší posun, ale denně mluvit mluvit… Teď bych řekla že mluví jak 2,5 leté dítě. Mami koukej traktor, co chce ukáže, členy rodiny pozná, všechny barvy také. Ale že by to byl pokec to ne. Hrozně nám pomohli komunikační kartičky, díky nim se dokázal naučit básničku otázkou je zda chápe pojem te básničky. My máme klinického logopeda, chodíme cca co 14 dni až 21. Ve školce má asistentku, od dubna.
Logopedka Také si s ním hraje, vytáhne hry něco sabotuje u něčeho vydrží chvilku zbytek Doma.
Kdybys chtěla něco vědět napiš. i. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
22.5.24 23:30
@Veronika111_m píše: Více

Tak on potřebuje hlavně začít mluvit aspoň něco, slovní zásoba atd. Barvy už by dávat měl. Jiný problémy jsou pak u dětí co mluví souvisle pořád, ale není jim rozumět nebo neumí nějaká písmena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22376
22.5.24 23:35

Zkus knizku: Mluv se mnou. Ta logopedka by ti mela radit celkove, co delat-jemna, hruba motorika, cviceni mluvidel. Pak treba zkusit rybi olej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.24 23:44
@Oriseka píše: Více

Tu knížku jsem koupila a to nás trochu posunulo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.24 23:44

@Nikol25559 určitě napisu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3079
23.5.24 06:51

Ptala jsem se na školku, protože mě kluk ve 3,5 letech do ní nastupoval a taky neuměl mluvit. Řekl pár slov, maximálně spojil krkolomě dvě. Ale fakt základ, co běžně zvládá dvou leté batole. Ani své jméno neuměl říct a stačilo pár týdnů a mluvil ve větách :palec:
Na žádném vyšetření jsme nebyly, dle naší dětské nebylo třeba. Vše by se začalo řešit až kdyby ta školka nepomohla. A mám v okolí i více dětí, které se rozmluvily až později, do těch 4 let, co mi i říkala dětská, že je takový milník a teď už chodí do školy a jsou úplně v pořádku. U vás je asi podezření na nějakou diagnózu?
Teď třetí dítě taky nemluví, má teda 2,5 roku, ale do těch 4 let to u ní taky nebudu řešit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.5.24 07:10

Nemám moc čas, ale ta logopedka řekla, že to vidí na co? Foniatr řekl co? Slyší to dítě tedy dobře?

Jako pokud nemyslíš dobře, těžko bude mluvit. Ta mandle asi taky udělá svoje.

Jinak že dítě s vývojovou dysfazii ( VD) ve 3,5 letech nemluví není nic divného.
Samozřejmě takové dítě nemůže cvičit věty, písmenka už vůbec ne.
Ale to hrozně moc záleží na tom jak na tom dítě je. Jedno z mých dětí ve 3.5 letech mělo 10 slov včetně citoslovců. Že si děti na logopedii hrají je samozřejmě správně. Můj syn třeba si tam hraje a učí se barvy taky. Dělají různé skládačky, doplňovačky ( menší, větší, atd…).

Na FB existuje skupina rodiče vývojové dysfazie.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
23.5.24 07:13
@Terezxx píše: Více

4 roky jsou milník k rozlmluvení?

• Citovat
  • Upravit
22376
23.5.24 07:42
@kocourGarfield píše: Více

Neni a ne vsechny deti se ve skolce rozmluvi. Spolehat na to je blbost, protoze ti unika drahoceny cas. Do 4 cekat, zda se dite rozmluvi a pak teprve shanet odborniky a mas 2 roky casu do skoly. To se neda stihnut. To by se pani divila, kdyby se dite nerozmluvilo. V techto vecech spolehat na pediatra je usmevne :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.5.24 09:17

@Oriseka Dík, mně se to nechtělo psát. Osobně bych takového pediatra poslala na ona místa… Tak hlavně aby ten zázrak nastal i opět :kytka:

• Citovat
  • Upravit
22376
23.5.24 09:43
@kocourGarfield píše: Více

Pediatr na to neni odbornik, cest vyjimkam. Pediatru jsem tim vubec nezatezovala. Jen jsem ji rikala, ktere zadanky ma napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
23.5.24 09:47

@Oriseka mně ve 3 letech tvrdila, jak je to OK a jak kluci mluví pozdě. Dítě s těžkou VD. Kdybych dala na ní ach jo. Nám tedy školka nepomohla ani u jednoho v otázce mluvení ( máme to 3×). Naopak klasickou školku by bez POP nezvládli. U 2 jsme to řešili soukromou ( naštěstí byla ta možnost ) a u jednoho tedy velmi, velmi fajn přístupem - ale bylo to náročné a bez POP by to nešlo tam.
Jako žádný zázrak se nestal.
Pediatra který by mi u nemluvícího dítěte ( myslím opravdu nemluvící) řekl ať počkám do 4let a na zázrak školky bych asi vystřelila. Protože všude plno, objednávačky dlouhé. Budou rádi když se doprabou k dg za půl roku a pak tedy hodně štěstí.
Dodám, že mně syn s VD chodí na logo od 2a3/4 roku, čili to jde. :kytka:
A tedy nezažila jsem logopeda, který by odmítl nemluvící ( myslím opravdu nemluvící) dítě nad 3 roky, dtto psychologa a foniatra.
A raději si udělám to kolečko třeba zbytečně ( on tedy stačí ten logoped) s diagnozou OVŘ, než si něco vyčítat, protože to že to tak má jeden neznamená, že to tak má i ten druhý. :kytka:
Toho pediatra to stojí žádanku, pokud se objednán k soukromému tak ani to.
My třeba na logopeda čekali 7 měsíců. Je tedy dobrá, má výsledky, umí to s VD. Dítě nesmí mít rýmu, kašel …. Klika když ten termín klapne.
Sehnat neurologa se rovnalo zázraku, pokud jsem nechtěla jet 200km. Nakonec přes tlačenku ale i tak 4,5 měsíce čekačka. Foniatra jsem přepinkavala měsíc než mi dal termín, za 4 a 6 měsíců. A většinou je to dabl vyšetření.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML