Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám 7 měsíční dceru, je zatím očkovaná jen proti TBC a rotavirum. Teď jeden ze šlenů rodiny onemocněl a protože žijeme v jedné domácnosti tak se chci zeptat, jestli náhodou někdo nevíte, zda to pro dceru nemůže být nebezpečěné
Je to jen chřipka, ale i tak se bojím když nemá žádné očkování
ockovani proti chripce u ditete ??? Kojis ? Nejlepsi je kdyz kojis a u toho to chytnes. A jinak aby dite zislalo imunitu, tak si musi urcite nemoce prodelat. Co je to dneska za nabozenstvi , ze si lide mysli, ze je ockovani spasi ?
Ahoj,při chřipce stačí být co nejméně v jedné v místnosti,popřípadě nosit roušku a co nejčastěji mýt ruce.Jiné očkování než proti chřipce by jí stejně nepomohlo a ani nevím jestli se proti chřipce takový malý očkujou.Neboj i když by to chytla tak to zvládne.Hlavně si vybav lékárničku. ![]()
Ano kojím, ale tu chřipku má babička se kterou bydlíme v jednom bytě a malá nemá ještě vůbec žádné očkování. Ještě nemá zahojené ramínko z očkovní proti TBC z porodnice, takže paní doktorka ji zatím na nic dalšího neočkovala. Proto se ptám jestli pokud by tu chřipku od ní chytla není to pro ni nebezpečné.
pokud je kojená, tak je velmi malá pravděpodobnost, že tu chřipku chytne. a jinak opravdu základní očkování, kdyby ho měla, by absolutně nemělo vliv, jestli chřipka malou ohrozí nebo ne. jsou to úplně jiné nemoci - co si pamatuju, tak tetanus, černý kašel a další 4 nevím (možná obrna).
sažte se o co nejmenší kotakt s nemocnou a hodě větrejte. my jsme už letos prodělali celá rodina jak chřipku, tak i střevní chřipku a viki to vůbec nechytnul.
pokud ti naše ujišťování nestačí,tak si zavolej na konzultaci svojí dětské doktorce
to tě určitě uklidní. a klidně se s ní poraď na denním režimu pro mimčo, abyste se vyhuli nákaze.
Pokud by tu chřipku chytla, chytne ji očkování, neočkování, to na to nemá vůbec vliv… Jina naše domácí zkušenost je, že když byl manžel loni nemocnej, tejden horečky a různý jiný „veselosti“, malej (bylo mu kolem 5 měsíců - půl roku, od něj nechytil vůbec nic… Snažili jsme se je od sebe držet dál, ale stejně to pořádně nešlo, malej už lezl a chtěl pořád k tátovi…
Každopádně to přestál bez úhony on, i já…
Takže kliiiid ![]()
Naopak, malej měl teď asi tři dny rýmu a od něj jsme to okamžitě chytli napřed já a teď prozměnu je zase zle manželovi
Přitom malej je v podstatě v pohodě a nic mu není a my z toho jsme úplně KO ![]()
omlouvám se za další přísoěvek, ale napadlo mě napsat to ještě jnak ![]()
pokud malá chřipku chytí, tak pro ni se silným průběhem může být nebezpečná. ale je jedno, jestli je očkovaná základním očkováním nebo ne.
Já bych se tolik nebála. U kojeného miminka by to neměl být takový problém - když už něco chytne, tak většinou i s mamkou a díky tomu dostane s mlíčkem od maminky protilátky a zvládne to snáž. Navíc pravá chřipka se nevyskytuje zase až tak často a takové ty běžné „chřipkové“ virózy nemívají až tak závažný průběh. A ani se proti nim neočkuje.
Jen bych se snažila, držet je od sebe pár dnů trochu dál. I když…můj brácha je doktor a svoje malý děcka (tenkrát to byly fakt ještě mimina) brával běžně na návštěvu, když byl někdo nemocný, a klidně je k marodovi strčil i do postele…
![]()
Všem mockrát děkuji ![]()
Určitě jste mě uklidnili, malou se snažím držtdál a větráme, ale i tak jsem se bála.
v rodine,kde uz je starsi skolkove dite se tomu snad ani prakticky zabranit neda
..
My letos meli chripku.Vsichni.Vcetne meho 5mes miminka(plne kojeneho),vsichni jsme meli hodne vysoke teploty,ja mela ke 40 pri tom obe deti taktez a zvladli jsme to.Pisu to proto,ze neni treba se stresovat dopredu.Ockovani tomu nezabrani..
Ahoj, tak určitě tomu nezabráníš. Pokud u vás v rodině někdo onemocní, tak je dost velká pravděpodobnost, že to to dítě chytne taky, pokud to neni nějak extra závažný, tak mimču nic nehrozí. Taťka onemocněl, když malýmu byly 4 měsíce, no chytl to od něho i když se snažil k němu nechodit ap. Takže chudák kašlal a měl rýmu. Smůla, že pro tak malý miminka nejsou žádný léky, aby se jim ulevilo, takže jsme používali pouze Libenar na tu rýmu. Teď po roce jsem nastydla já, vypadalo to nadějně, že to malý nechytí, jenže se o něj musím starat a jsem s ním většinu času sama, takže by nebyl nikdo jiný. No, bohužel to taky chytil, naštěstí už je ve věku, kdy nějaký léky může, ale já zrovna po ruce žádný nemám
. Dítko ti určitě prodělá plno kašlů a rým. Je to hrozný, dívat se na dítko jak se trápí a ty mu nemůžeš pomoc a raděj bys marodila za něj, protože to dospělý snese mnohem líp. Takže pokud to chytí, tak se neboj, když to budeš mít i ty, tak dostane nějaký protilátky od tebe z mlíka. Držim palce.
Obnovuji toto téma,
dostala jsem pravděpodobně angínu (bolest v krku, vůbec nemůžu polykat, rýma, bílé mandle), normálně bych ležela a nic nedělala, ale co s mou 9 měsíční holčičkou, ta samozřejmě vyžaduje pozornost a já jsem ráda, že vůbec trochu funguju…
Manža je na služebce, takže dojede až v pátek a v okolí nemám nikoho, kdo by mi ji pohlídal aspoň půl dne, protože je pracovní den, že…
a ještě mám strach, ať to ode mě nedostane…
je tu taky někdo takový? ![]()
No anginu ne, ale ja mela o vikendu strevni chripku, v pondeli manzel zustal doma, ale i tak jsem vypomahala, pac manzel by to asi uplne sam neustal…mela jsem klidek, kdyz sel s prckem ven, no a dneska uz jsme az do konce tydne sami doma. Mne uz je o neco lip, ale preci jen to neni uplne sto pro. Samozrejme to prcka nezajima…Preji brzke uzdraveni.-)