Infarkt u mladého muže

1692
20.3.11 21:13

Infarkt u mladého muže

Ráno jsem odvezla mého chlapa 34let na pohotovost se začínajícím infarktem,ted leží na JIP pod dohledem.Já jsem si myslela že když už je na přístrojích že infarkt neproběhne,ale prý ne že i tak proběhne.Máte někdo zkušenosti,mohli by jste mi to vysvětlit.At mám klidné spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4780
20.3.11 21:31

Já teda nejsem zrovna odborník přes kardiologii, ale na přístrojích na JIP je předpokládám jen na sledování. Určitě mu museli udělat nějaký zákrok, který ten infarkt zastavil. Při infarktu dojde k ucpání koronárních cév, které vyživují srdce a pokud tvůj chlap dojel do nemocnice včas a včas začali s léčbou (buď léky, nebo koronarografie), tak myslím, že bude za pár dní OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
20.3.11 21:50

každopádně má chlap štěstí, že se dostal brzo do špitálu. u mladých lidí bývá ten rozsah infarktu větší. držím pěsti, at je brzo fit a hlavně, at se dá dokupy, je ještě sakra mladý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.3.11 21:51

Lukymaty-jediné co mě napadá je,že infarkt byl již probíhající a nyní se neví,jak dlouho byl kus srdce nevyživen a zda to zanechá nějaké stopy či nikoli.Asi tomu,že nevědí stupeň postižení,tak tomu říkají doběhnutí infarktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.3.11 21:54

Je pravda,že manžel je ještě hodně mladý-a on měl hodně stresů?Kouří?Má pravidelně sledovaný cholesterol?
Bohužel hranice infarktů se posouvá stále níž a myslím,že bychom nikdy neměli podcenit žádný příznak-protože tady platí ze všeho nejvíc,že včas znamená to nejvíc,co může být.Protože nakonec po infarktu nemusí být vůbec žádné následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
20.3.11 21:58

jj,štěstí to měl skuhral už od pátku ale dnes už to bylo 100× horší.No on právě naposledy psal před osmou že má pořád špatné EKG a krev a že mu řekli že infarkt muže přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
20.3.11 22:02

Ano má hodně stresovou práci,spíše je vorkoholik.Kouří a ještě ke všemu má hustou krev v nejhorším stádiu.Miluje adrenalin všechno špatně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
20.3.11 22:02

Lasičko,
kamarádky manžel měl infarkt ve 42 letech. (byl kuřák)
Nakonec se zjistilo, že má vrozenou srdeční vadu.
Nevím jakou, ale údajně měla být dědičná pouze ob pokolení a jenom u kluků. Vzali děti na kontrolu do Ikemu a když už tam jeli, tak zkoukli nejen syny, ale i dceru. Nakonec zjistili, že kluci jsou OK, zatímco ona ji podědila…
Takže i v tomhle případě za tím může být nějaká skrytá srdeční vada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.3.11 22:03

Ach jo,ti chlapi,vždy když jim něco je,tak otálejí s návštěvou lékaře-to abychom je my ženský „dokopaly“,protože oni si vždy myslí,že jich se žádné špatné choroby netýkají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.3.11 22:05
Brontik píše:
Lasičko,
kamarádky manžel měl infarkt ve 42 letech. (byl kuřák)
Nakonec se zjistilo, že má vrozenou srdeční vadu.
Nevím jakou, ale údajně měla být dědičná pouze ob pokolení a jenom u kluků. Vzali děti na kontrolu do Ikemu a když už tam jeli, tak zkoukli nejen syny, ale i dceru. Nakonec zjistili, že kluci jsou OK, zatímco ona ji podědila…
Takže i v tomhle případě za tím může být nějaká skrytá srdeční vada.

Brontík-klasický infarkt se srdeční vadou nesouvisí.Ale srdeční vada může být nepoznána a způsobuje srdeční nedostatečnost,což je jiný princip.Některé vady jsou dědičné,jindy je to náhoda.Nejdůležitější je,že většina věcí je léčitelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
20.3.11 22:06

Přesně tak on byl minulí týden nemocný a ležel jen dva dny a honem,honem do práce.Ani dnes na tu pohotovost nechtěl jet žadonil u mě o prášek ale mě se to nelíbilo.Bouchal se pěstí do hrudníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
20.3.11 22:09

A bohužel u kuřáků roste riziko ucpávání cév,tzn. mnohem vyšší roziko nedostatečnosti cév na nohou,ucpávání,infarkty,mozkové mrtvice.Jenže o tom se mluví málo,okrajově,každý víc straší s rakovinou plic.I když ta je prokazatelně z 95% u kuřáků a jen u 5 % u nekuřáků.
Ale stát má z prodeje cigaret obrovské příjmy,bez kterých by naše ekonomika byla horší,takže kampaně proti kouření jsou,ale ne tak masivní,jak by si zasloužily.
A kdo je na cigaretách závislý,tak se hrozně špatně stává nekuřákem,bohužel opravdu to kuřáci v odvykání nemají jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.11 22:30

Drž se ;) a ať je chlap brzo v pořádku :)

Mám známou, její muž je už přes rok ležák. Jednou prostě přišel domů, že se jde ospechovat a bum. Oživovala ho 20 minut, než přijela záchranka. Nevím jestli se z toho dostane, ale pořád doufám, že ano. Naštěstí ten tvůj je pod dohledem lékařů.

Držím pěsti a myslím na vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
20.3.11 22:30

Máš štěstí že jste na to kápli takhle brzo, infarkt i na přístrojích proběhne,jelikož už tam byla menší zátarasa a i když se hned podají ředící léky nějaké to postižení srdečního svalu tam bude - jak psala** lasička1**
Můj muž prodělal infarkt ve 27 letech vinou lékařů, v pátek jsem s ním začla jezdit na pohotovost - tvrdili nám že je to zablokovaná páteř, v sobotu pak že je to i střevní chřipka a v neděli mi ho odvážela rychlá po zástavě srdce do nemocnice, tam další zástavy po stabilizaci další převoz sanitou ( vrtulník nebyl zrovna k dispozici), to by bylo dlouhý spíš na deníček :-? nakonec z toho byl AV blok 3 stupně 8-o skoro dvě třetiny srdce postižené, no stáli při něm všichni svatý :-D teď tu vedle mě paří na pc laru croft :mrgreen:
Držím a palce a věřém že to u Vás bude v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
21.3.11 07:01

Mas ho pod dohledem doktoru, to by me aspon trochu uklidnilo, ale takhle brzy infarkt, to je na zasadni zmenu zivotospravy a zivotniho stylu…
Muj dedecek mel prvni infarkt v 36 letech, zabil ho ctvrty v 66 letech. Bude na sebe muset byt opatrnej, zadny velky sportovni vykony (jako projizdka na kole ano, ale ne zavod na 120km), prestat kourit atd. a do konce zivota leky…
Drzip palce at to dopadne vsechno dobre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast