Dítě a VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13837
22.7.16 13:20

V prváku jsem porodila, studium si protáhla o 2 roky, ale úspěšně jsem ho dokončila. Poslední rok studia jsem nastoupila do práce. Bylo to náročné, ale dalo se to zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
22.7.16 13:21

@Mirka Dušínová já studovala dálkové při práci, takže jsem od začátku měla ve škole „volnější“ režim, poslední semestr jsem si domluvila individuál, protože napsat bakalarku, naučit se na státnice a ještě se věnovat, te naší cacore bylo trochu moc. Naše malá byla přísavka obecná a kojila jsem fakt často a dlouho. Když byla miminko, tak to právě šlo, lehla jsem si k ní, vzala skripta a učila se u kojení. Pohodička, pak začala lézt a chodit a už to bylo těžší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 13:22
@JayLee píše:
nesla bych do otho to je brutalni kombinace a kazdyho koho kolem sebe znam, tak lituje a pockal by kdyby vedel jaky to bude at dostuduje ;) a ze kamaradek mam kolem sebe vic nez dost co jsou na tom podobne jako ty ;)

tak to neznáš mě :jazyk: moc si to užívám, udržuje mě to v psychické i intelektuální kondici, od dětí si ve škole odpočinu a pak se na ně o to víc těším…mám s nimi i větší trpělivost a tak nějak si to mateřství víc užívám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.16 13:23

@Addida Tak to tak udělej, dokonči bc, dej si přilášku na mgr a otěhotni, přerušit nebo přejít na dálkové můžeš vždycky. Já bych třeba mimino za školu nevyměnila, školu můžeš dodělat kdykoliv, s dítětem už to tak docela neplatí. Ale rozhodně bych si dodělala toho bc. v klídku a pak uvidíš. Taky znám pár takových co jsou sice Ph. D., a po 30 obrážejí lékaře a celé studium by spláchly do hajzlu, jen kdyby měly dítě. Ale není to samozřejmě pravidlo a každý musí uvážit svoje priority a možnosti a nechci tě navádět k nějakým nerozvážnostem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 13:24
@Kotatko03 píše:
Ano zvládnout se to dá určitě, ale osobně bych to nechtěla. Ale mně osobně by nejvíce vadilo to bydlení s rodiči, bála bych se aby nenastala situace, že dítě budeš na půl vychovávat ty, napůl rodiče :nevim:

to je fakt, to by mi taky vadilo..ale záleží kolik dní v měsíci by byla ve škole..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 13:25
@EmmaAnna píše:
@Addida tak zvládnout se to dá určitě, ale proč bys to proboha dobrovolně dělala? Těšíš se na dítě, a pak místo aby ses mu věnovala budeš muset dělit pozornost mezi miminko a knížky? Počkala bych a pak si dítě opravdu užila :kytka:
:roll: to je zas názor…copak po porodu je ženská už pouze matkou? :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 13:29
@Balatonek píše:
Otěhotněla jsem na dálkovém Bc. ve druhaku a statnicovala s roční slečnou. Já ale neměla absolutně žádné hlídání ani jinou pomoc, takže přes den jsem se plně věnovala malé a po večerech jsem se učila. Náročné to bylo, ale zvládla jsem to a teď jsem ráda, ze jsem studovala s co nejmenším prckem, ti nejsou přece jen tak nároční jako roční dítko, které už pomalu běhá a má větší zájem poznávat veškeré okolí.

přesně..do roka dítěte se učit dalo celkem s přehledem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.16 13:29

@Balatonek Jo tak s mimčem je to přes den určitě větší leháro než s batoletem, ale já třeba s miminem 100km dojíždět nemohla nebo spíš nechtěla. Každý kdo to dá s dítětem v řádném termínu a neopakuje nebo neprodlužuje má můj nekonečný a hluboký obdiv, fakt že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 13:32
@Addida píše:
Právě jsem si říkala, že by bylo blbý dostudovat a hned jít na mateřskou a pak za tři roky hledat práci, že to bude těžší. A když už si práci najdu tak tam budu muset nějakou dobu vydržet. Nikdo mě asi nezaměstná s tím, že do roka odejdu zas na mateřskou.
Mě by se právě líbilo dodělat bc, otěhotnět, porodit, studovat mgr a po třech letech už bych měla odrostlejěí dítě ve školce a nic by nebránilo nástupu do práce :D Ale tak představy se práve většinou od reality dost liší. Příjde mi, že prostě kariéra a dítě dohromady nejde a to je škoda.

hele za mě je nejlepší plán ten, který jsem zvolila já a jsem s ním spokojená..po bc jsem nastoupila do práce (částečný úvazek jsem měla už ve třeťáku), pak další dva roky makala na plný úvazek…pak přišlo dítě a já si ještě jako těhotná podávala přihlášku…takže studuju s dětma, je to náročné ale "kdy jindy než teď :andel: taky jsem měla stejný cíl. ůrvní dítě ve 25, (druhé 27, třetí je v plánu ve 29) - po třicítce nerodím :mrgreen: to už budu jen spááát :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
22.7.16 13:33

Otěhotněla jsem v zimě v prváku. Malej se narodil v srpnu před druhým ročníkem. Studuji dálkově. Školu mám jen soboty a netrávím tam ani celý den. Víc se pak těším na malého. Čekám druhé. Já jsem naprosto spokojená. Do školy vše zvládám. Oboje prarodiče si užívají vnoučka a jsou rádi, že si ho můžou vzít na celý den. Malej je díky tomu dost společenskej a nedrží se jen máminy sukně. Teď jsem ukončila třeťák, a spoustu předmětů ze čtvrťáku a páťáku už mám také hotových. Jsem takhle mnohem radši, než kdybych byla jen doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
22.7.16 13:39

@Addida Jestli máš podporu partnera a rodičů, klidně jdi do toho. Já šla na VŠ už se dvěma dětma a nezvládla jsem ji :oops: :,(. Ale já neměla ničí podporu, mimino, batole, podnikání, rekonstrukce domu… Hlídání jsem měla jen na chvíle, kdy jsem byla ve škole, jinak učení jen po nocích, když zrovna dcera neřvala, nebo když jsem nepadala únavou na hubu. Myslím si, že kdybych měla více prostoru na učení, už bych měla dostudováno.
Jinak děti jsem si pořizovala brzy, první ve dvaceti, druhé ve dvacetitřech letech. A neměnila bych, puberťáci mají mladou mámu, mám na ně dost síly a energie. Jen ta škola mě fakt mrzí. Ale dost vážně uvažuji nad tím, že půjdu studovat znova. Děti už jsou poměrně velké, takže na studium bude více klidu.

Jinak tedy, chodily se mnou do školy maminky s miminky. Tatínkové, babičky a dědečkové se při přednáškách procházeli s kočárky v areálu školy, holky odbíhaly nakojit, pomazlit a zase se vracely na přednášky.
Máš-li podporu, jdi do toho, dokud jsi v učebním procesu, mozek funguje, tak máš dobrý start;-). A navíc, nechci malovat čerta na zeď, ale nemusíš otěhotnět hned, může to chvíli trvat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
22.7.16 13:49

Ja jsem koncila v cervnu magisterske. Mam 2 lety mimco, takze cele studium spolecne :). A dalsi 3 deti k tomu, takze za me se to da urcite :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.7.16 13:53

Hlavne ber v potaz, ze ti mimino nemusi spat a muze ti casto brecet. Zkusenost s ditetem pri studiu nemam, ale mam dite, ktere bylo pres den relativne v pohode (vyzadovalo tedy pozornost a spalo v kocaru cca 3-4 hodiny a to jsem jezdila). Vecery od 19 do cca 22-23 hodin probrecelo silene (asi kolika) a usinalo kolem 1 rano a ja taky. Ber v uvahu i moznost, ze nemusis mit prostor na uceni tolik, jak si predstavujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.7.16 14:03

Pokud jsi mladičká, tak bych spíš počkala. Nicméně začala jsem studovat VŠ, když byl staršímu rok a něco, navíc jsem zrovna otěhotněla podruhé, budu tedy o rok prodlužovat. Zvládnout se to určitě dá, naopak čím menší děti, tím to jde lépe, teď s dvouleťákem a čtyřletým je to už horší. Dokud jsem kojila, jezdila jsem jen na zkoušky, to bylo také těžší, se opravdu vše učit doma, na zkoušku jsme jela s manželem, byl mezi tím venku s dětmi a já mohla nakojit, jak bylo potřeba. Zapsala jsem si ale méně zkoušek, ty zbylé jsem dodělávala pak. Nutno tedy dodat, že do školy to mám 2,5 hodiny cesty, takže i cesta na otočku je na půl dne, to je také trochu komplikace. Navíc pokud jsi na mateřské, můžeš studovat déle, aniž bys platila poplatek. Všechno má svá pro a proti. Jinak hlídání prakticky nemáme, takže pokud jsem byla ve škole, hlídal manžel.
Určitě bych nepočítala s prarodiči, nemám tohle moc ráda, děti si mají vychovávat jejich rodiče. Jako samozřejmě občas pohlídat je OK, jen a´t si prarodiče užijí s vnoučátky, ale ti rozhodně nemají vychovávat, jen si společně užívat. Společné bydlení bych nesnesla vůbec ať už se svými rodiči nebo ne, časem to v 99% přestane dělat dobrotu a pak se všichni diví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
22.7.16 14:09
@reinkarnace píše:
tak to neznáš mě :jazyk: moc si to užívám, udržuje mě to v psychické i intelektuální kondici, od dětí si ve škole odpočinu a pak se na ně o to víc těším…mám s nimi i větší trpělivost a tak nějak si to mateřství víc užívám :-)

To potvrzuji, jsem doma prakticky 4 roky a věnovat se celou dobu jen dětem, tak už se můj slovník i hlava omezí na hají, hačí a přebalit. Jsem ráda, když můžu do školy, oddychnu si na chvíli od dětí, musím začít přemýšlet, dostanu se mezi lidi, co nemluví jen o plenách, navíc máme skvělou partu (mimochodem skládající se z maminek na mateřské :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí