Dítě a VŠ

4
22.7.16 12:39

Dítě a VŠ

Zdravím,
příští rok budu končit bakalářské studium a s přítelem bychom rádi miminko. Já bych ale ráda pokračovala ve studiu magistra dálkově. Bydlíme u rodičů v domě a neplánujeme to měnit. Každý zde máme svůj prostor. Na dítě bych tedy měla i podporu mých rodičů i bydlení.
Zajímalo by mě, zdá se dá škola i miminko zvládnout.
Miminko chci již tři roky ale také se nechci vzdát školy. Proto bych to ráda skloubila dohromady.
Prosím o vaše (doufejme pozitivní) zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10055
22.7.16 12:44

Já otěhotněla v druháku, takže od třeťáku dálkové. Zvládli jsme to i s kojením. záleží jakou VŠ studuješ, pokud máš zázemí a podporu, směle do toho. nebylo to jednoduché, spolužačka takhle „odchovala“ 2 děti. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
22.7.16 12:45

Ano zvládnout se to dá určitě, ale osobně bych to nechtěla. Ale mně osobně by nejvíce vadilo to bydlení s rodiči, bála bych se aby nenastala situace, že dítě budeš na půl vychovávat ty, napůl rodiče :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.7.16 12:46

@Addida tak zvládnout se to dá určitě, ale proč bys to proboha dobrovolně dělala? Těšíš se na dítě, a pak místo aby ses mu věnovala budeš muset dělit pozornost mezi miminko a knížky? Počkala bych a pak si dítě opravdu užila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.16 12:49

Zvládnout se to určitě dá, i když to není ideální. Také jsem dálkově studovala, spíše dokončovala studium. Ale je to určitě jednodušší se soustředit jen na studium a zbytečně si to nekomplikovat. Spíše bych si při tom dálkovém studiu našla nějakou práci, abys měla potom alespoň nějakou praxi.

• Citovat
  • Upravit
13755
22.7.16 12:50

Já jsem to nezvládla, pokračovala jsem taky na Mgr., ale jakmile jsem otěhotněla, tak šla škola úplně stranou, nedokázala jsem se přinutit (ale pravda je, že dítě bylo vytoužené, dlouho se nám nedařilo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.7.16 12:52

Díky za vaše reakce :)
Já právě mám strach, že ze mě pak bude stará matka. (Tím nechci nikoho urazit) Ráda bych se držela toho, že první dítě nejdýl do 25 let.
Jenže když počkám než dostuduji, tak mi bude 25, pak si najít práci, tam taky budu muset nějakou dobu vydržet a pak třeba nebudu moct otěhotnět.. No toho se prostě děsím :D Nechtěla bych aby mi bylo třeba 35 při prvním porodu.
Ale na druhou stranu nechci nic zanedbávat ani školu ani miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
22.7.16 12:53
@Addida píše:
Zdravím,
příští rok budu končit bakalářské studium a s přítelem bychom rádi miminko. Já bych ale ráda pokračovala ve studiu magistra dálkově. Bydlíme u rodičů v domě a neplánujeme to měnit. Každý zde máme svůj prostor. Na dítě bych tedy měla i podporu mých rodičů i bydlení.
Zajímalo by mě, zdá se dá škola i miminko zvládnout.
Miminko chci již tři roky ale také se nechci vzdát školy. Proto bych to ráda skloubila dohromady.
Prosím o vaše (doufejme pozitivní) zkušenosti :)

Vzdy se to da zvládnout. Ale je to težké. Pokud budeš mit servis v podobě zajištěného úklidu, vaření, nákupu, a ty se budeš starat jen o mimco a školu, je to pohoda. Ale pokud musíš obstarat vše kolem, pěkne si maknes. Jasné ze ti ostatní s miminkem pomohou, ale nesmis to brát jako samozrejmost-primárně jsi ty máma, takže kdyz je nejaky problém, ty ho resis (kolika, rust zubu, reakce po očkováni…) no a kdyz se par noci vlastně vůbec nevyspis (jakoze málokdo se vyspi uz během sestinedeli) tak pak se těžko soustředí na učení. Ve finále pocitej s tim ze je to makačka, a někdy si ani toho prcka poradně neuzijes, ale je to dobry způsob jak si zachovat zdravý rozum a nezblbnout :lol:
Jo a taky je fajn porodit jindy nez ve zkouskovem. Vím o čem mluvím… :zed: :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.7.16 12:59

Tak nevím, proč by sis musela hledat práci po studiu a vydržet tam, když už chceš mít miminko nyní? ;) To bys také byla bez práce. Naopak můžeš částečně pracovat nyní při dálkovém studiu. Plně se věnovat studiu a miminku nebudeš moci, jedno půjde zákonitě trochu stranou. Také záleží na tom, jakou školu studuješ. Je rozdíl i mezi obory.

• Citovat
  • Upravit
22.7.16 13:03

Tak udělej kompromis. Dokonči si v klidu bc. pak si udělej přijímačky na mgr. otěhotni si, těsně před porodem na rok přeruš - užij mimčo a až mu bude rok, tak se ještě ráda vrátíš mezi lidi :lol: a zaměstnáš mozek a roční už je zase něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
22.7.16 13:12

Otěhotněla jsem na dálkovém Bc. ve druhaku a statnicovala s roční slečnou. Já ale neměla absolutně žádné hlídání ani jinou pomoc, takže přes den jsem se plně věnovala malé a po večerech jsem se učila. Náročné to bylo, ale zvládla jsem to a teď jsem ráda, ze jsem studovala s co nejmenším prckem, ti nejsou přece jen tak nároční jako roční dítko, které už pomalu běhá a má větší zájem poznávat veškeré okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.7.16 13:13

Právě jsem si říkala, že by bylo blbý dostudovat a hned jít na mateřskou a pak za tři roky hledat práci, že to bude těžší. A když už si práci najdu tak tam budu muset nějakou dobu vydržet. Nikdo mě asi nezaměstná s tím, že do roka odejdu zas na mateřskou.
Mě by se právě líbilo dodělat bc, otěhotnět, porodit, studovat mgr a po třech letech už bych měla odrostlejěí dítě ve školce a nic by nebránilo nástupu do práce :D Ale tak představy se práve většinou od reality dost liší. Příjde mi, že prostě kariéra a dítě dohromady nejde a to je škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.16 13:15

@Balatonek Já mám třeba opačnou zkušenost, chtěla jsem kojit a v klidu né někde v lavici, taky žádné hlídání, takže jsem na rok přerušila, užila mimino a když mu byl rok, jak ráda jsem ho nechala tatínkovi a utíkala do školy - ale dálkově teda a nebyla jsem v časovém presu to dokončit, to je fakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.7.16 13:17

@Addida tak zvládnout se to dá o tom žádná, ale nezlob se na mě - ještě jste nezačali a už vše házíš na rodiče - bydlení máte u rodičů, pomoc byste měli od rodičů… je potřeba si ujasnit, jak jste na tom finančně. Předpokládám, že rodičům platíte část energií, taky z něčeho musíte žít - jídlo, oblečení. Dítě také něco stojí. Jedna věc je, chtít mimino a druhá je postarat se kompletně o něj, resp. o celou rodinu. Takže být tebou neřeším, chci x nechci, ale zda na to mám jak finančně, tak fyzicky. Ono to není jen o chlubení se s kočárkem, ale o tom, že potřebuješ se do noci učit a míst toho nosíš uřvané mimino, nebo potřebuješ psát diplomku a jako na potvoru ten dvouletý prcek dostane horečky a ty jsi unavená a nevyspalá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 13:19

@Addida ahoj, svoji druhou vysokou jsem začala studovat když měla starší 6 měsíců. teď mám druhou dceru - má 3 měsíce, doma jsem byla jen šestinedělí a pak jsem chodila celý červen na zkoušky a brala ji s sebou :-) školu nepřerušuji a v září nastupuji do třeťáku. Nikdo nám nehlídá a zdaleka nemáme tak super podmínky jako ty. Směle do toho!!! :kytka: (s jedním je to brnkačka…na procházkách když spala jsem měla celý den skripta na kočáře :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí