Dítě a VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
22.7.16 21:21
@EmmaAnna píše:
@reinkarnace @Balatonek hele, pokud bych mohla počkat rok, než dodělám školu (zakladatelka může být klidně ten druhý rok VŠ už těhotná), tak prostě já bych si na to miminko počkala.Nechtěla bych se věnovat během mateřské studiu, protože jednak nikdy nevíš, jestli bude miminko v pohodě (některé vyžaduje víc času, pláče, koliky, prdíky…) a jednak mi připadá ZBYTEČNÉ snažit se dělat dvě tak náročné věci najednou a dělit svoji pozornost, byl by to pro mě stres

pro jednoho stres, pro druhého radost, relax, seberealizace, odpočinek..asi záleží jak moc tě škola baví ;) a ona se dá přerušit kdykoliv (když zjistím, že jsem vyfásla prostě náročnější kousek co se mimina týče) PS: měla jsem za to že koliky a „prdíky“ jsou totéž… :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
22.7.16 21:21

Já jsem zjistila, že jsem těhotná těsně po zápise do prváku dálkového bc studia, porodila jsem ke konci druhého semestru, na zkouškách jsem se domluvila většinou před porodem, něco po šestinedělí a zatím zvládám. Mám v plánu studovat i dál bez přerušení, ale pokud by to nešlo, tak se vždy dá přerušit. Teď už je uzákoněna tzv. uznaná doba rodičovství (UDR), která umožňuje přerušení studia kdykoliv během mateřské a rodičovské a na celou dobu. Taky ti na základě UDR mohou prominout případné poplatky a prodloužit plnění studijních povinností o délku trvání rodičovské.
Jinak znám i studující maminku na mateřské, která má doma 3 děti a zvládá. Záleží teda asi na studijním oboru, na tom kolik to vyžaduje přítomnosti ve škole, jestli není vyžadována praxe a jestli budeš mít zajištěné hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 21:26
@Pomka píše:
Jo a holky, miluju knizky, cetla jsem celkem dost, rada. Co mam dite, nehrozi, knizku jsem nemela v ruce. Neni kdy 8o ale je super, kdyz si zenska cas na sebe najde, melo by to tak byt.

tak já zas nemám čas na sebe..vlastně ani na domácnost…na první koleji jsou děti potažmo manžel, pak škola, a pak až domácnost a já :lol: ale to je jen dočasně…brzy se hodlám zaškatulkovat ještě před tu domácnost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (ale čas na školu vnímám zároveň i jako čas na sebe takže…) jinak mě první spávala celkem hezky, ale taky měla období, kdy vyžadovala šum, takže jsem jednu detektivku třeba chodila číst zásadně na náměstí k fontáně…za těch pár týdnů už mě tam, každý znal :lol: ale tohle tehdy zabíralo. Teď u druhé zabrala hacka (díky bohu - u ní jsem si vystřílela už jinak všechnu munici co se nápadů týče :P a díky tomu zdárně dál po nocích studuju :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 21:27
@Lendeš píše:
Já jsem zjistila, že jsem těhotná těsně po zápise do prváku dálkového bc studia, porodila jsem ke konci druhého semestru, na zkouškách jsem se domluvila většinou před porodem, něco po šestinedělí a zatím zvládám. Mám v plánu studovat i dál bez přerušení, ale pokud by to nešlo, tak se vždy dá přerušit. Teď už je uzákoněna tzv. uznaná doba rodičovství (UDR), která umožňuje přerušení studia kdykoliv během mateřské a rodičovské a na celou dobu. Taky ti na základě UDR mohou prominout případné poplatky a prodloužit plnění studijních povinností o délku trvání rodičovské.
Jinak znám i studující maminku na mateřské, která má doma 3 děti a zvládá. Záleží teda asi na studijním oboru, na tom kolik to vyžaduje přítomnosti ve škole, jestli není vyžadována praxe a jestli budeš mít zajištěné hlídání.

my máme praxe 2400 hodin (takže tam trávím podstatně více času než ve škole..škola je jen takový doplněk - pár hodin za měsíc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.7.16 21:43

@reinkarnace bože, já zakladatelku neznám, pouze sděluji svoji vlastní zkušenost, jak to mám JÁ. Nebo co bys asi tak od téhle diskuze očekávala? A podle mě je studium zábavné, je to ale taky hodně dřiny a stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.7.16 21:46

@reinkarnace ne, koliky a prdíky nejsou to samé, i když u dětí jsou většinou příčina koliky ty prdíky..ne každé prdíky jsou ale kolika

a navíc kamarádky dítě mělo koliku, která s větry vůbec nesouvisela :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.16 21:46

@EmmaAnna Jo tak s tím bych souhlasila, že někdy jsou to kapku stresy, mně třeba taky vyhovuje mít k dětem „ještě něco“, ale kolikrát mám teda pěknýho nerva a říkám si, že se na to nevy…,ale pak zas ukončím semestr a jsem na sebe pyšná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
22.7.16 22:13

@EmmaAnna já měla ledvinovou koliku ale o tom jsi předpokládám nemluvila…a od diskuse jsem očekávala to, že se zde zapojí atky, co mají se studiem na rodičáku zkušenosti…ne matky teoretičky :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.7.16 22:58

@reinkarnace já jsem vystudovala před dětma a jsem za to ráda, nedovedu si to prostě představit dohromady…nevím, co na tom nechceš pochopit.

Příčiny koliky si prosím nastuduj mimo tohle téma, může to být i vlivem metabolických poruch, špatnou průchodností střeva, špatným trávením některých složek potravy/mléka apod. Když tě to studium u dětí baví, určitě to pro tebe bude hračka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.7.16 23:22

Taky jsem se jeste nerozhodla. Je mozné, ze se nakonec rozhodneme pockat az dostuduji i mgr (i kdyz je to ted pro me teda hoodne dlouha doba :D ), nebo opravdu nebudu moct otehnotnet nebo cokoliv.
Rozhodne se nechci spolehat jen na rodice, to rozhodne ne, ale i s nimi bych to probrala. Mamka se uz dlouho nemuze dockat az bude babicka, takze od ni mam plnou podporu.
Co se tyce financi a bydleni. Penize nasetrene mame. Bydleni s rodici nam vyhovuje z obou stran, ja sama bych jednou rada aby moje dite bydlelo se mnou. Mam rada dvougeneracni bydleni. Zatim nenastal zadny problem, na vsem se vzdy shodneme a rozhodujeme spolecne. Tak zatim nepredpokladam, ze by se to melo zmenit :)
Ja prave co mam kolem sebe vysokoskolacky tak ani jedna neotehotnela pred tricitkou a to ja prave nechci :) Rikala jsem si tedy dokoncit bc, pak zkusit dalkove mgr s tim, ze v pripaden nestihani, nebo jinych komplikaci, bych ho prerusila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
23.7.16 08:52
@EmmaAnna píše:
@reinkarnace já jsem vystudovala před dětma a jsem za to ráda, nedovedu si to prostě představit dohromady…nevím, co na tom nechceš pochopit.Příčiny koliky si prosím nastuduj mimo tohle téma, může to být i vlivem metabolických poruch, špatnou průchodností střeva, špatným trávením některých složek potravy/mléka apod. Když tě to studium u dětí baví, určitě to pro tebe bude hračka :mrgreen:

vzheledm k tomu, že je to zdravotnictví, tak nějak noséš dříví do lesa…definovat koliku umím, ale asi mám spíš problém pochopit maminkovský slovník, jelikož onen „prdík“ vznikne na podkladě věcí, které jsi popsala ;) ale tak nazývej si to jak chceš…jo já taky vystudovala před dětma, ale prostě mě to baví tak zas nechápu, co na tom nechápeš ty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
23.7.16 08:55
@Addida píše:
Taky jsem se jeste nerozhodla. Je mozné, ze se nakonec rozhodneme pockat az dostuduji i mgr (i kdyz je to ted pro me teda hoodne dlouha doba :D ), nebo opravdu nebudu moct otehnotnet nebo cokoliv.
Rozhodne se nechci spolehat jen na rodice, to rozhodne ne, ale i s nimi bych to probrala. Mamka se uz dlouho nemuze dockat az bude babicka, takze od ni mam plnou podporu.
Co se tyce financi a bydleni. Penize nasetrene mame. Bydleni s rodici nam vyhovuje z obou stran, ja sama bych jednou rada aby moje dite bydlelo se mnou. Mam rada dvougeneracni bydleni. Zatim nenastal zadny problem, na vsem se vzdy shodneme a rozhodujeme spolecne. Tak zatim nepredpokladam, ze by se to melo zmenit :)
Ja prave co mam kolem sebe vysokoskolacky tak ani jedna neotehotnela pred tricitkou a to ja prave nechci :) Rikala jsem si tedy dokoncit bc, pak zkusit dalkove mgr s tim, ze v pripaden nestihani, nebo jinych komplikaci, bych ho prerusila :)

já sama si takové soužití neumím představit, ale mnoha mým známým to funguje perfektně, takže tady na ty řeči nehleď :-) být tebou, dělám to jak popsalas..dodělej bc., nastup do práce (a klidně zrovna podej přihlášku na dálkové… no a bude otázka času jak dlouho se v práci ohřeješ :-) bude to fajn i pro to, že budeš mít pak nárok na mateřskou )to ti stačí odpracovat něco přes půl roku, a to můžeš při tom už být i těhotná ;) apk uvidíš, jak se to bude zvládat s prckem, přerušit se dá kdykoliv.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
23.7.16 09:06

Být Tebou, jdu na magistra na dálkové a u toho pracuji - po státnicích bych se začala snažit o dítě. Práce a dálkáč bez dítěte mi přijdou v pohodě, taky jsem to tak měla.
Nikdy nevíš, jestli ti nebude blbě a neproležíš půli nebo i celé těhotenství, jaké bude dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí