Dítě astmatik

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
178
29.3.06 15:56

Dítě astmatik

Ahoj maminky,
nejdřív vás chci všechny pozdravit do krásného jarního dne a pak se chci zeptat,zda mezi vámi není některá, která má dítko s astmatem?Dnes sme se dozvěděla,že kluk je astmatik a budem muset používat sprej 2 x denně a při záchvatu jiný…nějak se s tím nemůžu sama poprat :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
29.3.06 15:58

Ahojky, já jsem astmatik, ale už jsem stará baba :lol: . Pokud tu nikoho nenajdeš, na diskuzi astma na rodině chodí hodně maminek malých astmatiků, i takových mrňousů, jako máš ty.
Tak ať se vám dobře dýchá. Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
29.3.06 16:04

A neboj, i s astmatem si může člověk (i človíček :wink: ) život užívat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
29.3.06 16:41

Milo, jak se to u takového mrněte projevuje? Promiň, že se ptám tak amatérsky, ale můj muž je astmatik a tak čekám, jestli to malý zdědí :( Jen jsem myslela, že to přichází až pozdějš, tak 3, 4 roky…
Dík a držte se!!
 Tutu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
29.3.06 16:45

tutu, kaslem, sipanim nebo tim, ze vtahuje pri dychani jamku nad klidni kosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
29.3.06 16:46

chtela jsem napsat mezi klicnima kostma a zaroven nad hrudni kosti , takze z toho vysel takovej hybrid a dokonce s preklepem :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
29.3.06 20:35

Ahoj Milo,
náš klučina má alergii na kočky, nevím kde k ní přišel-(nepřišel s kočkama vůbec do styku), ale projevovalo se to tak ( že většinou k ránu, bez důvodu kašlal, sípal a pak také při zvýšené námaze) projevilo se to po 3 roce , doktor nám řekl že má náběh na astma a aby u něj nepropuklo tak dýcháme už jen 1× denně Inflammide přes takový tubus a brali jsme taky prášky Singulaire 1× denně. Ty už nám vy:,–(ili, vypadá to že jsme úplně v pohodě.
Vždycky ho na alergoologii napíchají a ty pitomý kočky mu vycházejí furt, ještě mu vyšly nějaký jarní pyly. Manžel byl alergickej odmala na kytky a seno a podobný věci, takže jsme k tomu měly předpoklady. :cry: V pubertě mu to vymizelo…
Od tý doby co inhalujeme tak už neměl žádný problémy s kašláním ani nic podobnýho :lol: :lol: a to jsme dokonce do styku s kočkama přišli. Tak držím palce, neboj nebude to tak těžký, s astmatem se dá určitě žít v pohodě když se dodržují určitá pravidla - tím myslím preventivně ty léky atd.

A co máte vy za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
30.3.06 06:27

Ahoj Pezy, my mame Inflammide 2 x denně - ráno a večer a kdyby měl záchvat Ventolin.Jinak sme dostaly 2 x denně kapky Zyrtec.
Chtěla bych touto cestou poděkovat i ANONYMNÍ dětské alergoložce,že mě „nakopla“ a donutila celou věc rozjet a dotáhnout do konce :-) v diskusi „tříměsíční kašel-kašel od vánoc nebo tak nějak sem to nazvala“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 07:49

Ad Mila

Mila Milo, jsem rada, ze to vse dobre dopadlo a jeste radsi, ze jsem te presvedcila, abys na tu alergologii sla/mela jsem pocit, ze se ti do toho moc nechce:-)))/.Udelala jsi mi radost. Tak dekuji za prijemny zacatek dne.
Takze at jste zdravi( byt s leky) a nemate zadne potize- Tva anonymni detska alergolozka))))

• Citovat
  • Upravit
1186
30.3.06 08:13

Ahoj Milo,

můj syn, 2 roky 5 měsíců, má také astma. Máme Inflammide 2× denně a Berodual, kdyby nemohl dýchat.
Já s tím tak nějak počítala, že by ho mohl mít. Manžel je astmatik, starší syn také, takže je to v rodině.

Nám se to nijak neprojevovalo. Od ledna ale měl 2× zápal plic, končili jsme v nemocnici, nemohl dýchat, dusil se. Pokaždé to šlo šíleně rychle. Jeden den maličko pokašlával, druhý den dostal antibiotika na zánět průdušek a do dalších dvou dnů jsme již jeli do nemocnice.
Tam se obdobně nemocné děti rychle zlepšovali a po třech nebo čtyřech dnes je propouštěly, ale my tam tvrdli pěkně dlouho a pořát se to moc nelepšilo. Teď když nad tím zpětně uvažuji, tak mi příjde že se to právě přestalo lepšit vždy když mu přestali podávat právě ten Berodual. Nevím?
Po tom druhém pobytu jsme rovnou vyfásli doporučení na alergologii, s tím že sprejům se prý nevyhneme. Zakázali i nám školku. No já bych ho do ní stejně po této zimě nedala. Uvidím jak bude probíhat ta druhá.

Ještě chci tě uklidnit, v dnešní době má takovéto problémy spousta dětí. Vyděla jsem v nemocnici horší nemoce. Navíc, astma máme v rodině, měla ho jako dítě sestřenka 2 bratránci a s věkem a když se to léčilo, tak nyní jsou v pubertě a nemají vůbec žádné problémy.
Tak já doufám že na tom budeme stejně............

U staršího syna, bude mu 7, se to projevuje až poslední 2 roky a jen kašlem v zimě a na jaře při zátěži. Nemá nějaké záchvaty, jen když běhá, tak prostě občas tak suše zakašle. Užívá na to jen Singulair.

Tak přeji ať to zvládáte v pohodě Simunka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.3.06 20:43

Ahoj, s miminem astmatikem zatím zkušenosti nemám a doufám, že se tomu nějak vyhnem. Já mam taky silnou alergii na kočky, která pak přechází v astma. Zjistila jsem to sama, tak se prostě kočkám vyhýbám obrovským obloukem a nic na to nejím. Na alergologii mě zjistili alergii snad na všechno" chlupatý", na peří a prach. V peřinách spím odjakživa, kamoška má papoucha a nic, z prachu kýchá každý, psa máme několik let a taky nic, měla jsem křečky apod. a taky nic. S kočkama jsem jako dítě přicházela do styku pořád a taky nic a astma se z toho vyklubalo tak nějak po pubertě. Uvidíš, na co ti bude malý reagovat v průběhu života, ještě se to může postupně všechno změnit a v pubertě obzvlášť. Ale na kočky pozor, to jsou velký alergeny. Astma se většinou projevuje k ránu a jak holky píšou - sípáním v různém stadiu. Já třeba nemůžu spát ani pod stanem, dělá mi strašně zle ta ranní vlhkost - taky sotva dejchám. A dřív jsem pod stan jezdila a taky nic. Ale už jsem dlouho v poho, protože se tomu vyhýbám. Přeju, ať se toho nějak zbavíte :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8561
11.7.08 20:43

Ahojky

prosím o radu. Sama jsem tedy astmatik až kam moje paměť sahá, ale máma říkala že se mi to projevilo až okolo třech let. Malému je 13 měsíců a dostal virozu, začalo to rýmou a kašlem, ale druhej den se mi probudil příšerně dušný, letěli jsme k dětské dr a ta nás poslala do motola, udělali mu RTG aby vyloučili zápal plic, ten se teda nepotvrdil, co to bylo nám vlastně neřekli. Prý by to mohl být doprovod té virozy ale zároveň nám tam dr řekla že u zdravého dítěte velmi neobvyklý doprovod. Dostal za jeden den 4 vdechy ventolinu a 4 berodualu a stejně když šel spát nedýchal uplně ok. :? Když jsme ho tam vezli nemohl ani plakat, jen smutně pofňukával, na víc neměl dech.

A te´d k tomu dotazu, je tu někdo komu se u dítka projevilo astma tak strašně brzy? Mám honit doktory aby nás poslali na alergologii nebo mám počkat co ukáže čas, jestli se to zase někdy při nějaké příležitosti projeví nebo jak?

Nebo prostě vaše zkušenosti s astmatem u tak malého dítka.

Děkuji předem všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cow
392
26.7.08 19:10

Ahoj Wild,

bráchovi se projevilo astma už v roce. Bylo to kvůli špatné funkci refluxu, takže to nezačalo kvůli alergii, ale mělo to stejný průběh.

Ale zase tě můžu možná uklidnit, že já jsem taky jednou měla dušnost a nemohla jsem dýchat a nemám astma a nikdy jsem neměla. Mám slabounkou alergii na trávy a jednou na konci dubna jsem se nemohla pořádně nadechnout - byla jsem na rentgenu plic, všechno bylo v pořádku, na alergologii zjistili, že najednou dýchám jen na 70 %, dali mi přístrojek na dýchání a asi po 14 dnech to zmizelo. Taky mi neřekli, co to bylo.

Tak doufám, že už se to u Domíska neprojeví. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek