Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
vy co jste zatím své děti neočkovaly, absolvoval někdo z vás cestu do Chorvatska? máme prcka 15 měsíců, očko odložené na 18 měsíců a chceme vyrazit do Chorvatska…je to v pohodě? Myslím, že by mělo být, ale raději uslyším nějaký názor z reality ![]()
Malému bylo 14 měsíců a v pohodě jsme byly v itálii…též máme ocko přeložené n září
Zkušenosti nemám, ale nemyslím, že ohledně nemocí, na které se očkuje, je Chorvatsko nějak výrazně nebezpečnější, než ČR..jen můj laický názor ![]()
No já si taky myslím, že ta situace je stejná jako u nás, ale jsem moc ráda za vaše názory…
@gina76 píše:
Malému bylo 14 měsíců a v pohodě jsme byly v itálii…též máme ocko přeložené n září
A ještě mi prosím řekni, jak jste zvládli cestu? Jeli jste přes noc? jak jste malého zabavili? teda jeli jste do Itošky autem?
@noggrice jo úplně v pohodě…horší to bylo s tou 5letou
ta už v plzni prohlásila ""kdy už tam budem"
a v 10 večer usnula…malej od 8 spal…cca každé 3 hodinky jsem je vytahla z auta, aby se protahly. PAK hned zase usnuli. Ráno jsme byly v itálii…děti krásně vyspinkane a my úplně v pr…eli:))))))))))
@gina76 píše:
@noggrice jo úplně v pohodě…horší to bylo s tou 5letouta už v plzni prohlásila ""kdy už tam budem"
a v 10 večer usnula…malej od 8 spal…cca každé 3 hodinky jsem je vytahla z auta, aby se protahly. PAK hned zase usnuli. Ráno jsme byly v itálii…děti krásně vyspinkane a my úplně v pr…eli:))))))))))
hehe:-) tak nějak si to představuju a říkám si, jak ten první den nevyspaní přežijeme:-D
@noggrice Vubec bych to neřešila
@annaei to je na každým…já jsem zastáncem toho protahovat se…zase být 13 hodín v jedny pozici není dobrý ani pro malé dítě
@annaei píše:
@noggrice Vubec bych to neřešila
- @gina76 TO my dítě v autě necháváme celou dobu čimdřív tam jsme tim líp pro všechny
Taky tak, pokud spí, nezastavujeme. ![]()
@gina76 Tak my jezdíme velmi často 800 km. A jediná cesta jak přežít je jet to na jeden zátah nebo z jednou krátkou přestávkou. A dítě má pohádky a je spokojený nebo spí
@noggrice Mám dvou a půlletého syna, rok a půlletou dceru, zanedlouho odlétáme do Španělska a větší obavy mám z přehřátí či spálení, než očkovatelných nemocí.
Nám řekla doktorka, že pokud pojedeme v rámci Evropy do civilizovaných zemí, že to není žádný problém ![]()