Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj.
17.7 jsem byla s malym na 1 ockovani ve 3 mesicich. Byl to ctvrtek. Malej byl krasne bez reakce, zadna horecka nic, parada
…v sobotu mi poprve za celou dpbu zapipal monitpr dechu, rikam si..slabe baterky, vymenila jsem. Z nedele na pondeli opet. Rikam to neni mozny..z pondeli na utery opet! Dam monitor napric, pry to snima lepe. Jeden den je klid, pote zase dve noci pipame! Nejradsi bych ten spatnej monitor dechu vyhodila z okna!! Prestehovala jsem si postylku vedle sebe, abych nemusela litat, pres cely byt a vypinat monitor az kdyz vzbudi i pritele. Par dnu je klid. Monitor zacina po par dnech opet pipat, vypnu hohned, takze nevzbudil ani maleho a zjistuji problem. Malej opravdu nedycha! Strcim do nej a diky bohu v poradku! Rikam si miminka obcas zapominaji dychat to bude pohoda. Dnes jsem se, ale dozvedela, ze to je nejspise nasledek 1. Hexavakciny! Pry to mam okamzite nahlasit doktorce, ze od 2. Vakcinyby mohl mit i Epilepsii! A ted jsem fakt nasr*na!!proc neupozornuji lekari i na toto! Kdybycj se dnes nedozvedela co vim, za 10 dnu, bych maleho ockovala znovu! Pujdu volat nasi doktorce, jsem zvedava co mi rekne! Tak holky jen upozprnuji, popripade ma nekdo stejnou zkusenost?
@Mellinka mám jinou zkušenost, taky velmi negativní.. aspoň vidíš, že né všechno, co doktoři nutí, má příznivé účinky.. je třeba se zajímat sám ![]()
Mellinko ano muj syn takto prestal dychat asi 3 hodiny po ockovani Hexou, kdyz jsme dojeli od dr domu. Proste mi znicehonic usnul na posteli a nemohla jsem ho vubec probrat. Sileny zazitek. Jinak vsechny tri deti mi prestaly dychat a jsem rada, ze monitor dechu mam.
@martina.se ja se o to prave nezajimala, rikala jsem s, ze cim vic se v tom budu hrabat, tak tim spis malemu neco bude! Musim se nejdrive uklidnit na hovor s dr. Kazdopadne to dalsi ockovani ted fakt nechci, tak sem zvedava :/
Vsadím se, že doktor popře, že je to následek hexy. ![]()
Napiš, co ti řekl.
Ahoj, muzes si u dr. pozadat o příbalový letak k vakcine, tam jsou možne komplikace vypsany včetně zastavy dechu.
@Kla vsichni kolem me mi porad rikali, ze ja taky prezila bez monitpru a tak, ale neumim si predstavit co by se delo, kdybych ten monior nemela
Jinak ted u tretiho ten ma za sebou zatim dve ockovani Hexou bude mu 8 mesicu a reakce se postupne stupnuje. Po prvni mel hrozne prujem a protivka. U druhe prujem, rozhozeny traveni, zatuhle stehynko a neutisitelny celodenni plac plus teplotu. No a tu treti se snazim odsunout az na konec prazdnin a mam hruzu z toho co prijde. Prijde mi, ze chlapecci jsou vseobecne na tyto veci vice citlivi.
@Mellinka
Jo jo, člověk se prostě musí zajímat sám.
Doporučuji přečíst si příbalový leták. Přeji ať je malý v pořádku a určitě už bych nic neočkovala…
@Mellinka píše:
@martina.se ja se o to prave nezajimala, rikala jsem s, ze cim vic se v tom budu hrabat, tak tim spis malemu neco bude! Musim se nejdrive uklidnit na hovor s dr. Kazdopadne to dalsi ockovani ted fakt nechci, tak sem zvedava :/
Mellinko ja jsem taky prestala jako miminko dychat, nebyl monitor dechu a jenom duchapritomnost me matky a sousedky me zachranila. Toz asi tak.
Kdybys ten monitor nemela, tak by jsi to miminko mozna davala spat co nejbliz k sobe
. Tj. i pres den. U prvniho ditete to clovek jeste tak uhlida, ale kdyz mas tech deti vic, tak to je sazka do loterie.
Rozhodne bych nechala casovy odstup do dalsiho ockovani a tusim, ze v Motole je nejake centrum pro ockovani a plus bych to asi resila s neurologem.
Kazde dite je jine.
Jsem moc šťastná, že jsme začali očkovat až v 13 měsících. Pediacel.