Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Narazila jsem na článek, který přesně vyjadřuje můj názor na ne/očkování.
http://psychologie.cz/…e-naockovat/
Slepě nedůvěřuji lékařům a očkovací plán si upravuji, ať už podle názorů imunoložky mého dítěte, svých vlastních názorů a zkušeností anebo názorů odborníků na očkovací problematiku a lidské zdraví/imunitu.
Třeba tento článek některé z vás pomůže udělat si vlastní názor na „konspirační teorie“ kolem očkování (a laiky, které všechno vědí, ale nemají žádné vědecky ověřené důkazy nebo se opírají o názory v článku zmíněných „odborníků“).
PROSÍM O RESPEKTOVÁNÍ-stejně jako já nechodím oponovat do témat „maminky, které neočkujete“ a jiných podobných, tak bych byla ráda kdyby i neočkovací maminky dokázali respektovat,že v tématu nestojím o jakoukoliv propagaci/obhajobu těchto konspiračních teorií!!!Já jim nevěřím a téma zakládám pro lidi podobné smýšlející!
Tudíž prosím - kdo těmto konspiračním teoriím věří, ať si jde o nich diskutovat do některého z tématu k tomu určených, je jich tu spousta a určitě najdete spoustu spřízněných duší ![]()
K ostatním-klidně piště i vaše zkušenosti s očkováním, jaké jste dávali dobrovolné a povinné, v kolika letech, kdy jste odkládali a proč, jaké byli reakce atd. Klidně i piště, že neočkujete vůbec, protože vám to nedoporučil lékař atd.,ale znovu prosím pokud neočkujete vůbec, protože věříte výše zmíněným teoriím, tak mi to sem nepiště
Já to respektuju, ale téma je pro ty, které těmto teoriím nevěří.
Já děti očkovala jen na povinné očkování, odkládala jsem vždy ze strachu z reakcí a u nejmladšího dítěte kvůli poruše imunity.
MMR očkuji až po druhém roce života a u nejmladšího přemýšlím o dokladu až na třetí rok života a to jen jednu dávku vakcíny.
Vážně přemýšlím o mening. očkování.
@ulice taky si ráda přečtu ![]()
my tedy odkládáme od začátku, malý měl v 6 týdnech zánět ledvin, tak jsem po dohodě s pediatrou očkovali až později, dnes má 15 měsíců a 4. hexu ještě nedostal. A ještě dlouho nedostane, protože v listopadu nás čeká operace - stahování varlátek. MMR jsem podepsala odklad, nevidím důvod to teď do něj cpát. O nepovinném zatím neuvažuji o žádném.
BTW, hexa - kdybych věděla, že existuje alternativa Pediacel, jdu do ní. Ale nevěděla jsem…
http://personal.tucna.net/…ho-hypoteza/
K wakefieldovi jeste toto, to je super shrnuti… i pro ty, co neumi anglicky.
Chjo…nás čeká první očko-bez dvou dní ve třech měsících hexa, a chce malýmu píchnout zároveň synflorix, ale do toho nejdu, dvou očko naráz se fakt bojim..
@neila píše:
@ulice taky si ráda přečtu
my tedy odkládáme od začátku, malý měl v 6 týdnech zánět ledvin, tak jsem po dohodě s pediatrou očkovali až později, dnes má 15 měsíců a 4. hexu ještě nedostal. A ještě dlouho nedostane, protože v listopadu nás čeká operace - stahování varlátek. MMR jsem podepsala odklad, nevidím důvod to teď do něj cpát. O nepovinném zatím neuvažuji o žádném.
BTW, hexa - kdybych věděla, že existuje alternativa Pediacel, jdu do ní. Ale nevěděla jsem…
Já zase slyšela, že Pediacel je starší a méně šetrný ačkoliv obsahuje méně nemocí
Ale nevím, moc jsem to nestudovala, dala jsem Hexu, protože podle odborníků na očko je prý nejmodernější, nejšetrnější.
A neuvažuješ čtvrtou dávku nedávat? Být tebou napíšu na vakciny.net a zeptám se, jestli když jste dali tyhle tři dávky v tomhle určitéím rozmězí, tak jestli se to dá považovat za schéma 2+1 ![]()
Já právě očkovala hexu vždy jen 2+1,ačkoliv praktická lékařka s tím měla „problém“,tak jsem jí řekla, že jsem to konzultovala s očkovacím centrem a s Petrášem a ten řekl, že účinek je stejný, takže nemám důvod cpát do dítěte čtvrtou dávku zbytečně. Ale je pravda, že jsme s tím počítali od začátku a tak třetí dávka byla asi po roce, přesně si už nepamatuju.
S těmi nemocemi znám
Nejmladší byl na první operaci ve dvou měsících, potom imunologie, oční sonda několikrát, rotaviry v nemocnici dvakrát atd.
Takže taky moc dobře chápu, že když jsou zdravotní problémy, člověk nechce dítě zatěžovat ještě očkováním.
@Hadí ocásek píše:
Chjo…nás čeká první očko-bez dvou dní ve třech měsících hexa, a chce malýmu píchnout zároveň synflorix, ale do toho nejdu, dvou očko naráz se fakt bojim..
@donaga píše:
Uf dočetla jsem. Něco podobného a v kontextu i celkem zajímavějšího jsem četla, takže mě pointa článku nijak nepřekvapila.
Dítě jsem očkovat nechala, navíc jsem nechala dát Prevenar 13, MMR jsem odložila po 2 roce. A naštěstí má mamá neměla nikdy žádné reakce na očkování, ani zvýšenou teplotu. Měla-li by jen malou reakci, uvažovala bych o úpravě očkovacího schématu podle aktuálního stavu.
jj, vím, že to nejsou nové informace, ale přišlo mi to pěkně shrnuté
@Hadí ocásek píše:
Do dvou očkování naráz bych taky nešla. Přeci jenom je to určitá zátěž.
@BellinkaX píše:
http://personal.tucna.net/…ho-hypoteza/
K wakefieldovi jeste toto, to je super shrnuti… i pro ty, co neumi anglicky.
díky za příspěvek ![]()
@ulice dík za odkaz…já už o tom četla dříve hlavně v Reflexu to bylo pěkně napsáno…přijde mi to kolikrát jak fanatismus…a upřímně to nechápu, ale jo klidně se vrat´me do středověku ![]()
já osobně se naprosto ve všem snažím najít zlatou střední cestu, takže co se týká očkování moji kluci mají jen povinná a předestírám, že tyto proti těmto nemocem by měli i kdyby povinná nebyla a žádné další navíc…vždy jsem s nimi šla na očkování, když byly v naprosté fyzické a psychické pohodě a já taky a nestalo se mi, že by na mě doktorka tlačila, že sme nepřišli na termín..x-krát sme přišli fakt pozdě prostě jak mě se to hodilo ![]()
@ulice o téhle možnosti nevím, určitě se zeptám
Ten pediacel dával kamarádka, která je lékařka a její manžel taky, předpokládám, že to měli asi hodně nastudované, protože se k očkování celkově stavěli velice opatrně
Ale očkují…
My máme naštěstí doktorku, která to nehrotí, ten odklad 4.dávky navrhla sama
Já jsem samozřejmě souhlasila. Ale ona má takový přístup od začátku, jsem za to ráda, protože když čtu, jakou masáž dostávají některé maminky, tak nestačím zírat ![]()
Malý žádnou reakci neměl, krom teda mírně zvýšené teploty jeden den. Jinak nic. Takhle v tomhle ohledu je to o. k. Ale zbytečně mu nemám v plánu cpát nic navíc ![]()
Sve dite ockovat urcite necham. Je jasne, ze s rozmyslem ne tak, aby na tom lekar vydelal.
Jak uz tu bylo hodnekrat receno vim, ze kazda mame pravo neockovat, ale prijde mi fakt sprosty parazitovat na temer 100% nasi spolecnosti, ktera proockovana je. Je jasny, ze par neockovanejm se pak nic nemuze stat
@ulice Musím říct, že mám podobný názor, jako je ten vyjádřený v článku.
Kdybych měla ve svém okolí někoho s vysloveně negativní zkušeností s očkováním malých dětí, možná bych na to hleděla jinak, takhle jsem se řídila radami naší dětské lékařky, které velmi důvěřuju a která se vždy v tomto ohledu projevila rozumně. Například před každým očkováním dítě pečlivě prohlédne a jakmile se jí cokoliv nezdá, očkování odkládá bez ohledu na harmonogram, komunikuje se mnou, bere v potaz moje obavy, vysvětlí cokoliv…
Teda u úvodního příspěvku jsem si říkala: „tak fajn já sem psát nesmím“
protože se považuji za alternativně očkující maminku, ale po přečtení příspěvků, jsem zjistila, že to je v pohodě. ![]()
Já u prvního syna na očkování doplatila a proto si to teď u druhého pořádně promýšlím. Takže první hexu jsme měli po třetím měsíci. MMR chci odložit až po druhém roce a očkuji pouze povinná očkování. Z nepoviných chci kolem tří let pouze klíšťovku.
Celkem neřeším na, kdy jsme na očkování objednaní, zhodnotím to sama, aby dítě bylo zcela zdrávo a eliminovala se reakce na očkování.