Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Je mi 15 a rodiče mi založili dětský bankovní účet u čsob. Tak se chci zeptat jestli když si koupím něco přes internet, tak jestli uvidí co a za kolik jsem si koupil. Chtěl bych mámě dárek ale nechci aby o tom věděla a ještě si chci koupit něco pro sebe
Ano, rodič to vidí v bankovnictví. Leda vybrat peníze a koupit offline.
@Anonim 14 píše:
Ahoj,
Je mi 15 a rodiče mi založili dětský bankovní účet u čsob. Tak se chci zeptat jestli když si koupím něco přes internet, tak jestli uvidí co a za kolik jsem si koupil. Chtěl bych mámě dárek ale nechci aby o tom věděla a ještě si chci koupit něco pro sebe
Rodiče vidí všechny pohyby na tvém účtu.
A máš dětský účet nebo studentský? Moje dcera měla původně dětský účet v mBank, kde jsem do jejího bankovnictví a jejích útrat kartou viděla. Ale po patnáctinách se to převedlo na studentský účet, a tam už že svého bankovnictví nevidím.
@Jeremi to má mBank, tam si děti mohou účet od 15 i samy založit a rodiče k tomu nepotřebují. U ČSOB ta rodičovská kontrola opravdu byla až do 18, pokud se nic nezměnilo.
@sagina píše:
@Jeremi to má mBank, tam si děti mohou účet od 15 i samy založit a rodiče k tomu nepotřebují. U ČSOB ta rodičovská kontrola opravdu byla až do 18, pokud se nic nezměnilo.
Aha. Starší dítě mělo účet u Monety, taky bez rodičovské kontroly. ![]()