Dítě intrikuje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Svetluska55
20.3.25 19:27

Ja nevím, mně připadá, že dcera se chova jako dítě. Některé jsou vyspělejší a zvládají nic nezapomenout, pripravuji se sami..a některým to holt trva dýl no..
Důležité je mít uděláno strategii, která funguje a to vy evidentně nemáte.
V tomhle případě je důležitá kooperace rodicu -sedli jste si spolu a probrali to? Bez obviňování a zadavani ukolu - vy máte společný projekt, at chcete nebo nechcete..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.25 19:29
@Svetluska55 píše: Více

To je absolutně nereálné si spolu sednout a bez urážení si promluvit.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
20.3.25 19:51
@Anonymní píše: Více

A zkoušeli jste to?
Bavit se jen o dítěti, bez narážek, kdo za co může, ale popsat situaci a hledat řešení.

• Citovat
  • Upravit
obet.stalkingu
20.3.25 20:40

Chlapovi říct, že jde o holku a když nebude kooperovat a dělat z toho souboj, tak na to doplatí holka. Holku motivovat pozitivně.Ty věci schovávat byla podle mě blbost.

Příspěvek upraven 20.03.25 v 20:44

• Citovat
  • Upravit
1968
20.3.25 20:42
@obet.stalkingu píše: Více

Ona jí nic neschovala. To byla jen lež dítěte, které je zapomnělo, směrem k otci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
obet.stalkingu
20.3.25 20:44
@Ruxas píše: Více

Jsem opilá, četlo jsem zadkem. :dance: :dance: :dance:

• Citovat
  • Upravit
15259
20.3.25 20:51

Tak ji to neříkej 6×, řekni to jednou a dohledni aby to udělala hned. U otce je jak často a jak funguje s nim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
21.3.25 08:13

Já bych asi opustila tenhle tvrdý režim, protoze očividně nefunguje.
Hádám, že dítě takhle reaguje na jeho situaci v životě, se. kterou si neumí poradit. Takže bych se zamyslela, co se momentalně životě dítěte děje a co by to. mohlo způsobit.

Jak dlouho je od rozvodu? Srovnala se s tím?
Máš ty nebo ex nového partnera? Přibylo do rodiny nějaké nové dítě? Stěhovali jste se? Nestresuje dceru střídavá péče? Není šikanovaná ve škole?

A pak bych asi zkusila obrátit přistup. Zedy netrestat za nežádoucí chování, ale odměňovat za dobré.
Tj. nezakazovat např. počítat za to, když něco neudělá.
Ale dovolit pc, když udělá co má.

Každé ráno bych na lednici napsala úkol, které má dcera udělat ( ne moc, třeba 5) a dcera by si je odškrtávala. Až bych přišla domú z práce, z zkontrolovala bych, zda dcera udělala všechno a pokud ano, přišla by odměna (např. ten počítač).

Na tomhle systému bych se pokusila domluvit i s dcerou jak si to představuje aby se cítila zapojená a že má nějaké slovo.

A taky bych si s ní zkusila promluvit o tom, jestli je vše ok. Jak se cítí a jestli se jí neděje něco o čem nevím. Ujistila bych ji, že ji miluju i když zlobí a že to není o tom, že jsem naštvaná a dělám ji naschvály, ale že se jí snažím naučit nějaké základy fungování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.25 13:15
@Tayen píše: Více

Toto už jsem zkoušela. Ona když dostane úkoly, všechno odflinkne a než se vrátím z práce, odmění se sama. Např. má slíbené že pak může za kamarádkou. Já přijdu z práce a ona už je pryč, úkoly jsou je na oko hotové.

• Citovat
  • Upravit
obet.stalkingu
21.3.25 13:19

Jak píše Tayen, raději odměny a nějaká promluva. Tu bych ale doporučoval až po získání důvěry (k tomu může pomoci to odměňování) a uklidnění situace. O vedení mládeže hodně vím, dělam jsem vedoucího u skautů. Už nedělám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.3.25 14:09

A jak si může získat důvěru, když pořád lze a nedodrží slovo? Plus viz můj komentář výše, že ji dám úkol, ona ho splní max napůl a bez přijdu z práce odmění se sama

• Citovat
  • Upravit
obet.stalkingu
21.3.25 16:27

Tak víš, jak to je. My ti tu budeme dávat rady, jak bys to jako správná máma měla dělat, ale sami víme, že bychom při prvním šprajcu ze strany dítěte to dítě ztřískali. :P S dětma je to těžké holt. To je tak, když pudy zvítězí nad ráciem. Zkažený život navždy to je. :(

• Citovat
  • Upravit
15259
21.3.25 17:16

A co všechno po ni chceš za úkoly? Moje 10 letá je dost vytížena i mimo školu, závodně tancuje, zpívá. Jsem ráda když volné odpoledne stráví s kamarádkou než aby doma uklízela.. Věci do školy si samozřejmě plnit musí, to ostatní dle situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15259
21.3.25 17:17

Co to je za blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...