Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mrtvyho brouka. A dceri bych za lhani tatovi zatrhla benefity - kapesny, roblox, co ji bude palit
@tini píše: Více
Ona už má všechno zakázané. I několik měsíců. Nevadí jí to.
Kdyz si par veci zapomněla, tak ať zvedne kotvy a dojede si pro ně. To je uceni zodpovednosti. Co neni v hlave, to je v nohách. Schovavat ji veci je dětinské, tak otci rekni, ze to neni pravda, ze ti není pět, abys delala takove naschvaly a at se mladá chytne za nos a otec at se uklidní… ![]()
Dcera velmi rychle nasla skulinu v kooperaci rodičů a vyuziva toho. Deti to umi, a proto je treba, abyste vy dva jednali jako dospělí a tahli za jeden provaz.
Syn sem tam taky neco podobneho zkusil. Po par telefonatech mezi nami rodici zjistil, ze nas neoblafne, a dal pokoj.
S ex asi nevychazite, co? Dcera to ví a využívá toho….ex bych odepsala, že nemáš důvod ji cokoliv schovávat a že není problem ať si pro dané věci přijde. Každopádně by to chtělo abyste spolu táhli za jeden provaz, nebo vám bude skákat ještě více po hlavě za chvíli
@izabe píše: Více
Bohužel ne. On schválně neodepisuje, děla že si zprávy nečte, když něco potřebuju odpoví až na poslední chvíli. O něco ho poprosím udělá přesný opak,…
Tak to pak ale holka kopiruje jeho chovani. Nezbyde nez ji opravdu nechat nest nasledky, ze co si neobstara, to nema. Ale rozhodne bych ji rekla, ze vim, ze tatovi o mne lhala a ze me to od ni mrzi, ze taky tatovi o ni nerikas lzi
Je potřeba být s ex za jedno, aby stejně fungovala i u něj. Dva způsoby výchovy se řeší hůř.
Na dítě bych nešla tvrdě.
Prostě sepsat na lednici režim. Předtím vždy připomenout( dneska nás čeká to a to, ty uděláš to a to, nezapomeň na to). Rozdělit režim třeba i barevně na to, co je takové automatické( vstát, vyčistit si zuby) a na to co automatické není ( vyvést koš apod.). A to oceňovat. V začátku i to, co je automatické, aby se zajelo plnění. Ale to automatické prostě jen pochválit. Za to neautomatické dávat třeba body. Spolu vymyslet odměny. Co bude za 30 bodů, co za 50 atd.. Nemusí vždy vzít odměnu za 30 bodů. Může si chtít šetřit body. A hlavně pamatujte, že to je ještě dítě. Potřebuje vnímat, že je milovaný. A zapojte do toho i emoce. Večer si sedněte u čaje. Řekněte si co koho ten den naštvalo, potěšilo. Dnes mi to byl schopný říct i čtyřletý, ale říká mi to i téměř desetiletý bez problémů. Probereme i sourozenecké konflikty apod..
@Anonymní píše: Více
No ale to není vina holky, ta jenom těží ze situace, která se děje a neprospívá jí. Chápu, že je to náročný, ale to že se budeš zlobit na dítě, to ničemu nepomůže.
Ježiš a ty se divíš, že tvoje dcera dělá totéž? Rodiče jsou na baterky a je div, že dítě není dokonalé?
A proč ti vadí ji připomínat co má dělat? Mam stejně starou dceru a připomínám běžně. Ráno už nebývám doma, tak například dnes jsem jí napsala před odchodem do školy, nezapomeň věci na plavání. Manžel mi zase připomněl,.že mám koupit zubní pastu. Me to připadá normální.
@Alušáček píše: Více
Tam jde spíš o to, že ji to řeknu 6× a ona to stejně neudělá. A všechno neuhlidam. Když si zapomene zapsat úkol, tak řekne, že dnes žádný neni,… Apod
@Matt 02 píše: Více
A co mám teda dělat? Říct si, že je to moje vina a hotovo??
tak ho nebude mít a bude za to ve škole popotahována…pokud víš, např. z Bakalářů jaký byl, tak jí to řekni a připomen a dál bych to neřešila…
Už fakt nevím a potřebuju pohled z venčí. Dcera 10 let mě absolutně neposlouchá a nerespektuje. Ať už se to týká čehokoliv. Tresty jí nevadí, mlátit ji nechci. Je absolutní bordelářka a když zjistí, že má průšvih, hraje na city. Už mi s ní došly nervy a řekla jsem, ať se o sebe stará sama, škola je její povinnost a že ji už nic nebudu připomínat. Odjela k otci a zapomněla x věcí. Tam řekla, že jsem jí to schovala, protože jsem na ni naštvaná. Bývalý mi teď vypisuje jaká jsem kráva a proč pořád dělám naschvál. Co byste dělaly?