Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máte někdo prosím zkušenost s vodítkem pro dítě?
Konkrétní doporučení.
Děkuji ![]()
Používala jsem ksiry do kočárku, držely na diteti líp než batůžek. Přišila jsem na ně popruh na batohy, kabelky…z galanterie.
Na dvojcata jsem měla vodítka na ruku na suchý zip. Drželo to dobře. Jeden konec na ruce já, druhý dítě. Mezi tím šňůra jak od starého telefonu, takže tam byla vule a přitom to nikde necouralo.
@Anonymní píše: Více
Moc děkuji, na ten sem taky koukala, ale nevim, jestli neni stabilnější ten na záda.
Ale moc děkuji za zkušenost ![]()
Ano, dostali jsme je. Původně kupované v Rossmannu
. Značku si nevybavim.
ono? Na nějaké velké trhy nebo slavností to bylo super. Nestratila se v davu, mohla chodit sama, neutíkala.
Babička by než nich nestihly vůbec nic. Dobrý nás ik na chození za ruku.
Ono asi dost záleží, proč to chceš. To vodítko na ruku je super, když ti jde jen o to, aby se ti dítě neztratilo v davu, abys mohla na chvíli mít pozornost jinde a ono ti nezmizelo z dohledu… ale pokud máš dítě, který bezhlavě zdrha porad a všude, tak je to k ničemu, tam potřebuješ něco, co dítě fakt drží, zastavi, co funguje opravdu jako vodítko na psa, že tím můžeš to dítě brzdit, držet. S tím naramkovym bys mu akorát vykloubila ruku nebo minimálně pěkně sedřela kůži.. takže typ vybírej dle účelu.
Já jsem teda žádné vodítko nepoužívala, to až na odrazedlo, když to bylo někde kousek nebezpečné…kamarádka ve městě měla baťůžek s vodítkem…
@heluska1992 píše: Více
Od batůžku mě odradila jina maminka dvojčat. Prý jim to nedoporučovala fyzioterapeutka. Navíc naši sikulove by měli batůžek během chvilky dole, kdyby chtěli.
@Midaku píše: Více
Naši kluci rozhodně nejsou andílci, navíc měli ve zvyku chodit každý na opačnou stranu. Voditka jsem porizovala kvuli chuzi po chodníku u silnice. Vykloubenou nebo sedrenou ruku neměl ani jeden.
přesně, batůžek je na nic, to dítě se sebe svlíkne,
měla jsem takové vodítko, jak ty zmiňuješ
Já jsem vodítko používala na jedno dítě ze 3. Na to, který oplývá několika diagnozami a do cca 3 let bylo jak nohy bez mozku… porozumění 0, pud sebezáchovy 0, energie 100%… jemu by náramkové vodítko opravdu ublížit mohlo. U zdravých dvojčat chápu, že to byla dobrá volba a že vše fungovalo bez problémů.
@Midaku píše: Více
Ano, jsou to odlišné situace. U nás to byly půl na půl bezpečnost a učení se pohybu v provozu. Ve dvou a půl už bez potíží byli bez vodítka.
Vlastně mne ještě napadá, že pro mne bylo také důležité mít volné ruce. S jednim dítětem je toto jiné.