Dítě jako diktafon - syndrom?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.11.13 17:33

Dítě jako diktafon

Ahoj, prosím o zachování anonymity. Nechci, aby se rodina dozvěděla o mých pochybnostech.

Dceři je 3 a půl roku. A je jako diktafon. Zopakuje klidně celý díl oblíbeného dětského seriálu nebo přeříká knížku básniček. Musí to slyšet několikrát. Není to napoprvé. Nebo jdeme někde venku, někdo něco řekne a ona je to schopná opakovat klidně půl roku. Když jdeme tím místem. Občas něco řadí.

Když jsem četla příznaky tolik zmiňovaného autismu, spíše mi na ni seděl Aspergen. Ale netroufám si soudit - nejsem odborník.

Chtěla jsem se jen zeptat, jestli někdo máte takové děti (které neustále něco opakují). Či znáte nějaké ze svého okolí. Tak jestli když vyrostly, byly „normální“?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
25.11.13 17:37

A jinak normálně mluví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.11.13 17:48
@AliTad
@AliTad píše:
A jinak normálně mluví?

A co je u 3,5 letého normálně? Nemám moc srovnání. Maminky, se kterými kamarádíme, mají nejvíc dvouleťáka a ten nemluví skoro vůbec.

• Citovat
  • Upravit
4658
25.11.13 17:52

Ano, je to jeden z příznaků AS, nic jiného nepozoruješ??…zašla bych za odborníkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
25.11.13 17:56
@Anonymní píše:
@AliTadA co je u 3,5 letého normálně? Nemám moc srovnání. Maminky, se kterými kamarádíme, mají nejvíc dvouleťáka a ten nemluví skoro vůbec.

Myslím, jako jestli normálně komunikuje (přiměřeně věku samozřejmě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1118
25.11.13 17:58

Taky bych se poradila s odbornikem a kdyz rekne ze je vse v poradku byla bych rada ze jsem nic nezanedbala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
25.11.13 18:13

Dcera (ve středu jí budou 3) dělá nemlich to samé ;) Jinak ale komunikuje a chová se přiměřeně svému věku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
25.11.13 18:23

Já nevím… moje dcera dělá totéž - ale je fakt hodně upovídaná. Pamatuje si všechny básničky asi z 3 knih co čítáváme, občas zopakuje něco co slýchává v televizi. Ráda třídí různé věci, ale to je, řekla bych v tomto věku normální. Nikdy mě ani na chvíli nenapadlo, že by to mělo být špatně. :nevim: Jestli si nejsi jistá, jdi se poradit s dr. - ale pokud jinak komunikuje a nemá nějaké další zvláštnosti v chování, nechala bych to plavat, mi přijde podle popisu normální. Jak se chová k ostatním dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
25.11.13 18:42

My jsme třeba v divadle a manžel je mi to schopný druhý den přeříkat slovo od slova ;) Jinak je vcelku normální pokud se to o nějakém chlapovi vůbec dá říct :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nezalogovaná
25.11.13 18:58

Zopakuje slovo od slova? Jinak obecně - syn taky opakoval, jezdil si třeba s mašinkou a u toho si vyprávěl úryvky z Mašinky Tomáše (ne tedy celou pohádku, spíš nějaký dialog). Na stejných místech dělá (říká) totéž. Vypadá naprosto normálně; považovala jsem to za projev stejného typu, jako požadavek číst neustále dokola totéž.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.13 19:07

Muj syn v roce a pul srozumitelne opakoval slova, odrikal po poslechu jozina z bazin treba a zustalo mu to, dneska je mu skoro 6 a basnicky se uci rychle, sve oblibene serialy zna taky slovo od slova, reklamy treba a nikdy jsem to neprikladala nejake vade, naopak zacal chodit na anglinu a ma peknou vyslovnost, jak je schopen to odpolsouchat, muz se treba ucil hlavne tim ze si text nahraval na kazetak a poslouchal, ja naopak zase musela mit vse vybarvene, podtrhane, takze to prikladam ze kazdy ma jineho pamatovaka a zrovna asi kluk bude mit lepsi tu pamet sluchovou, kolikrat mu to fakt staci jednou a zopakuje to, jinak je normalni a sikovnej..i to beru tak ze deti maji v urcitem veku velkou kaapcitu na pamatovani si..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.13 19:21

Zakladatelka
Mě právě přišlo divný, co všechno dokáže čistě zopakovat. Ale jinak mnohá z těch slov vůbec nepoužívá.

A je fakt, že asi každý si na určitém místě něco vybavíme, ale nevykřikujeme to.

• Citovat
  • Upravit
385
23.3.20 21:40

re

Takový nějaký diktafon by potřeboval syn do školy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie