Dítě každou noc pláče

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
17.7.22 19:42

Dítě každou noc pláče

Dobrý den chci se zeptat mam syna jsou mu 3 roky a minimálně 6× za noc mi pláče je to každý den ještě se mi nestalo že by spal celou noc do 2 let spal semnou poslední rok spí sám v pokoji říkala jsem si že ho to třeba po tom roce přejde ale nic
Vzbudí se sednesi začne řvát pak si zase lehne a spí už nevím co s tím nemůže ho v noci něco budit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14376
17.7.22 19:48

Synovi bude skoro pět a je to u nás podobné. Občas se už teď stane, že prospí celou noc. Kolem toho 3.roku ho budily růstové bolesti, teď jsou to spíš zlé sny, už o tom dokáže mluvit. Radu nemám, jen v tom nejsi sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4955
17.7.22 19:53

Syn to měl v tomto věku taky, on tedy chtěl čůrat, než jsme na to přišli, plakal pár minut, ale histericky. Dceři budou 3 za týden a taky měla tohle období, pomohlo projít se po bytě, ukázat, že je doma. Uklidnila se a usnula. Ale někdy to trvalo třeba dvě hodiny, než byla ochotná jít do ložnice spát. Zkus Bachovy krizové esence, třeba pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
17.7.22 20:24
@ProfZav
@ProfZav píše:
Syn to měl v tomto věku taky, on tedy chtěl čůrat, než jsme na to přišli, plakal pár minut, ale histericky. Dceři budou 3 za týden a taky měla tohle období, pomohlo projít se po bytě, ukázat, že je doma. Uklidnila se a usnula. Ale někdy to trvalo třeba dvě hodiny, než byla ochotná jít do ložnice spát. Zkus Bachovy krizové esence, třeba pomůžou.

Jen mi přijde že není normální aby celé 3 roky takhle plakal do toho roka jsem si říkala že to je normální že se budí ale pak to stále trvalo byli mu 2 a pořád a už mu jsou 3 a stejně pláče není noc kdy k němu nevstanu někdy 4× někdy 6× kdyby aspoň chtel napít nebo něco ale jen si sedne a pláče pak prestane lehne a spí dal a za hodinu znovu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3100
17.7.22 20:26
@Libuš1234 píše:
Dobrý den chci se zeptat mam syna jsou mu 3 roky a minimálně 6× za noc mi pláče je to každý den ještě se mi nestalo že by spal celou noc do 2 let spal semnou poslední rok spí sám v pokoji říkala jsem si že ho to třeba po tom roce přejde ale nic
Vzbudí se sednesi začne řvát pak si zase lehne a spí už nevím co s tím nemůže ho v noci něco budit?

Dobrý den, může to mít i více příčin. Napadá mě, že na spaní ve svém pokoji nebyl připravený, nebo ho budí růstové bolesti, nebo noční děsy / špatné sny. Nebo je postel na špatném místě. V první řadě, bych zkusila projít pokojíček a zjistit dobré a špatné zóny a případně podle toho předělat. Kdyby to nepomohlo, řešila bych další možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
17.7.22 20:34

Syn měl to samé, noční děsy, taky hodně pomohlo ho hned vzít a dát vyčůrat. Ještě jsem mu začala dávat hořčík a o jídle lepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
17.7.22 21:06
@tajnaorient píše:
Syn měl to samé, noční děsy, taky hodně pomohlo ho hned vzít a dát vyčůrat. Ještě jsem mu začala dávat hořčík a o jídle lepší :palec:

O hodně :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24120
17.7.22 21:19

Za mě není normální, aby dítě plakalo v noci tři roky v kuse. Ani ten první rok mi nepřijde v pořádku. Buzení v noci u dětí je normální, ale pláč vždy něco znamená. První syn je nespavec. Budil se x krát za noc. Až od těch tří let se budí jen na čůrání. Vždy špatně usínal. Ale plakal v noci výjimečně. Druhému synovi je rok a půl. Ten mi opravdu proplakal od půl roku do desátého měsíce každou noc. Všichni mi tvrdili, že je to normální -zuby. Já tomu nevěřila a měla jsem pravdu. Má alergii na bílkovinu kravského mléka. Bolelo ho břicho a prostě to nebylo poznat. Než se srovnal trvalo to celkem dlouho. Teď nám i dost nejspíš pomohla kraniosakralni terapie. Hledala bych jestli ho něco netrápí. Já ten pláč normálně řešila s dětskou lékařkou. Ale na příčinu jsem v podstatě přišla sama. Ke konci toho desátého měsíce měl již hlen ve stolici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.22 02:02

U nás jsme to museli přehodnotit a dcerku 4,5 roku, jsme nechali spát u nás v posteli. Prostě se v noci vzbudila, zjistila, že je v posteli sama a začala plakat.
Teď se v noci probudí, zjistí, že je s námi a spí dál. Občas si taky popláče ale oproti tomu, jak to bylo když spala sama, je to zlaté.
Ovšem o to větší problém budeme mít, až budeme trvat na tom, aby spala ve svém pokoji sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
21.7.22 21:34
@Sova zMedvidkaPu píše:
U nás jsme to museli přehodnotit a dcerku 4,5 roku, jsme nechali spát u nás v posteli. Prostě se v noci vzbudila, zjistila, že je v posteli sama a začala plakat.
Teď se v noci probudí, zjistí, že je s námi a spí dál. Občas si taky popláče ale oproti tomu, jak to bylo když spala sama, je to zlaté.
Ovšem o to větší problém budeme mít, až budeme trvat na tom, aby spala ve svém pokoji sama.

U malého je jedno jestli spí semnou nebo sám dnes v noci plakal až do půl 4 do rána nemůže ho něco děsit?
Dcera ta spí celou noc na to že ji je jen půl roku
Přemýšlím že to začnu nějak řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30578
21.7.22 21:39
@Sova zMedvidkaPu píše:
Ovšem o to větší problém budeme mít, až budeme trvat na tom, aby spala ve svém pokoji sama.

U nas uplne stejne. A pak jsme jeli na hory, chtela tam spat v pokoji se starsimi sourozenci a po prijezdu prohlasila, ze uz to zvladne i doma, a zvladla. V te dobe skoro 5r. Chlap se mohl po roce a pul vratit z matrace ke mne do postele (mame 140 cm postel, tam jsme se ve trech fakt nevyspali). Takze nas prekvapila. Taky jednou prijemne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.7.22 09:02
@Libuš1234 píše:
U malého je jedno jestli spí semnou nebo sám dnes v noci plakal až do půl 4 do rána nemůže ho něco děsit?
Dcera ta spí celou noc na to že ji je jen půl roku
Přemýšlím že to začnu nějak řešit

Noční děsy to samozřejmě být taky můžou. Naše malá se například boji i kreslených filmů pro děti a tak se snažíme, aby se na televizi nedivala skoro vůbec. Základ je, se doma s partnerem nehádat, protože i když to vypadá, že dítě nevnímá, je to naopak a pak se v noci budí, protože se to jeho mozek snaží zpracovat. Je to těžké a u každého muže být ten spouštěč nocniho křiku jiný.
Pokud televizi sleduje, tak určitě ne dvě hodiny před spaním. To modré světlo, které obrazovky produkují, dětem vadí před spaním asi nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
27.7.22 22:18

@Libuš1234 doporucuji bachovky primo na spani
Krizovky si myslim nepomuzou aspon u nas bez efektu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...