Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezký večer, jsem v 31 tt a malá je už přes měsíc nacpaná jen pod žebry. Břicho mám úplně naplé a bolavé a od pupíku dolů je měkke a prázdné. Už se mi to zdá divné. V tomto týdnu je většina dětí už hlavou dolů. Pohyby cítím jen nahoře, občas lehce dole, ale to jí tam zabloudí asi noha. Nemůžu pořadně dýchat a ani sedět protoze mě to hrozně tlačí. Je to normální? Bojím se aby tam neměla nejsou překážku a díky ní se nemůže otočit do jiné polohy.
@Aja646 na otočení má času ještě dost, mně takhle malá ležela i když už byla otočná hlavou dolů. Myslela jsem, že porodím nejméně čtyřkilové dítě a ta můra měla 2700g. Ale poslední dva měsíce před porodem bylo fakt peklo. Až mě to bolelo, jak mi rvala nohy do žaludku
Ahoj jsem stejny tt a malej taky hlavou nahore. Na otoceni ma jeste casu azaz… Kazdopadne, to co mi dela pod zebry, bych klidne zaradila na seznam pro mucirnu…
Take si to pamatuji, nemohla jsem vubec sedet, hlavne v aute.Ted nejak bude velky UZ, ne? Poradit se muzes. Ale prekazka tam nebude.
@tini už jsem ho měla, malá je příčné poloze nahoře pod žebry. Měla jsem od 27 tt do 31 tt
tři ultrazvuky a vždy měla stejnou polohu. Hlavu má vpravo pod žebry a nohy vlevo. Doktor říkal že má ještě chvíli čas na otočení ale že si myslí že už tak zůstane 😐
@Aja646 úplně stejnou polohu měla moje druhá dcera, udělala si z jater polštář
. Úplně tě chápu. Zase ber jako pozitivum, že netlačí dole
. Doktoři z ni byli taky nešťastní, nešlo natočit ozvy, pořádně udělat ultrazvuk. Naštěstí byli trpěliví a dcera se opravdu sama otočila, 5 dní před termínem, narodila se spontánně, přirozeně, přesně na termín.
@Aja646 ja to mela u prvniho. Byl KP a furt mi tlacil hlavou do pravych zeber. Ja si na to vzpomenu a uplne me tam picha. No vydrzelo to az do porodu. Ja rikala, ze mi prava plice snad ani nemuze fungovat. Hrozny to bylo ![]()
Dnes mám termín a malá má nohy nacpane pod mými zebry, občas mi přijde, ze má na každé straně nohu, celkem by mě zajímalo jak tam leží
v sedě je to hodně nepříjemné. A já už se jen modlím ať už jde ven ![]()
Já jsem 32tt a malej je taky pořád hlavou nahoru a ještě bych řekla, že ji má pod levým žebrem, jak to tam tlačí. Před před týdnem, na 3.screeningu, byl hlavou dolů, nohy pod pravým žebrem a páteř vlevo. Prostě se tam pořád ještě točí. Doktor říkal, že má sice ještě chvilku čas, ale ať zkusím nějaké cviky, co na to pomáhají.
@boruvkay ja mela od gyndarky cviky na KP, zkouseli jsme premlouvat, svitit baterkou a nic
Nekdy to tak ma byt
Také jsem měla, a to uz byl otoceny hlavu dolů. teď je ta se hlavou dolů. Bylo to dost bolestivé
No vy mi mluvite z duse. Dnes ho dr. videla, ze je uz hlavou dolu, ale doted byl napric pod zebry (taky mu nebylo videt nic krome mozku) a dneska se rozprostel po organech, neumim si predstavit jak. V aute hruza, nejen, ze se skoro uz nevejdu za volant, ale jeste me kope do zeber. A ted se mi cely vecer chce
jo a jeste jednu oblibenou polohu ma, ze se asi rukama a nohama zapre o organy a vystrci hřbet nohure vpravo, taky na
![]()
Drzme si palce, at uz to utece ![]()
Ještě má mimčo čas na otočení, já měla malou taky ještě před dvěma týdny příčně a hned pak KP a teď v 35tt je už hlavou dolů ale narvaná taky nahoře. Většina dětí se kolem tohoto týdne otočí a už tak zůstane
![]()
@LindaPraha jo to mi dr. taky říkal, že někdy má to dítko důvod zůstat hlavou nahoru a nikdo neví proč…no uvidíme, pořád ho cítím dole, tak je asi pořád hlavou nahoru.