Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Oplatit, aby věděl, že to bolí
Musí pochopit, že když tohle bude dělat vrátí se mu to 2×. Nechat se boxovat je to nejhorší co můžeš udělat. ![]()
@Anonymní píše:
Musí pochopit, že když tohle bude dělat vrátí se mu to 2×. Nechat se boxovat je to nejhorší co můžeš udělat.
A kdyby pak dostal facku od rodice az bude starsi, treba v puberte, tak taky muze vratit 2×? Nebo pri nejake rvacce treba ve skole, nekdo ho postouchne a on ho ma zkopat, protoze se to vraci 2×?
Ne, bitim se fakt biti neodnaucuje, kor u batolat. Nas 3lety nekdy zacne byt takovy, kdyz je unaveny. Zacne pleskat, hazet. Tak chytim tu ruku, opakujeme ze se to nema, odvedeme pozornost.
Vy ho placáte? Pokud ano, přestaňte. Násilí nese násilí. Hlavně pokud má dítě horší porozumění.
Náš syn měl podobné období. Zrušili jsme jakékoliv tělesné tresty. Prostě zabránit a izolovat, aby nemohl ubližovat. Nedělat divadlo. Chytit ruku a nedovolit, aby to dělal.
U syna to přešlo, když uměl vyjádřit, co je za problém.
@Anonymní píše:
Musí pochopit, že když tohle bude dělat vrátí se mu to 2×. Nechat se boxovat je to nejhorší co můžeš udělat.
A pak to bude třeba jednou vracet slabším dětem. Syna ve škole opakovaně napadá spolužák a tatínek rovnou řekl, že ho zmlátí. To dítě vyrůstá v tom, že násilí je normální a aplikuje to dál.
@Anonymní píše:
Oplatit, aby věděl, že to bolí
Plácáš nesmysly – to není miminko, tříleté dítě už dávno moc dobře ví, že to bolí.
@Anonymní píše:
Takže v překladu, musí jen dostatečně vyrůst a stát se dost silným, aby mohl někoho bít……
super… ![]()
Zakladatelko - je nutná okamžitá reakce z tvé strany, ale opravdu ne fyzická ve smyslu vrácení rány…. rukama se problémy neřeší, nikdy a v žádném věku. Zabránit v úderu, odvést vedle, odejít sama, odebrat něco, ukončit činnost…. cokoli jiného podle té konkrétní situace.
Jednou si s ním hodně užiješ, když už ve 3 letech tě bije. Asi děláš ve výchově nějakou chybu.
Náš má dva a půl a dělá to stejný. Jak není po jeho tak začne placat. Vždycky mu chytnu ruku a říkám důrazně ne, vysvetluji že to nemůže a snažím se odvést pozornost jinam.
@Mamhlucnehosouseda píše:
Jednou si s ním hodně užiješ, když už ve 3 letech tě bije. Asi děláš ve výchově nějakou chybu.
A ty si vychovala kolik dětí chytrolinko?
@Mamhlucnehosouseda píše:
Rada za všechny prachy světa ![]()
Řešili jsme toto i s psychologem, syn měl období, kdy ubližoval už tvrdě, ale ubližoval i sobě. Takže pokud ublížil sourozencům, tak prostě dostal přes ruku a jasně jsem mu řekla, že toto dělat nebude. Žádné, že to neni hezké, prostě jasné ne. A říkala jsem mu, že když se mu něco nebude líbit, tak to musí říct nebo jít za mnou a vyřešíme to. Jelikož mu vadilo třeba, že si roční brácha půjčil autíčko apod..Tak se pak naučil, že mu třeba za to zkusí nabídnout jinou hračku nebo ho nechá chvilku hrát. Když ubližoval sobě, tak jsem ho chytla pevně a nepustila, dokud se neuklidnil. Mluvila jsem na něj v klidu a po čase obojí přešlo.
@Fiveone No ono to je jen takove placnuti, ne ze by to nejak bolelo, ale i tak nechci aby treba si myslel, ze mlatit brachu je normalni. To Vam psycholog poradil, ze ho mate placat pres ruku?
@Anonymní píše:
@Fiveone No ono to je jen takove placnuti, ne ze by to nejak bolelo, ale i tak nechci aby treba si myslel, ze mlatit brachu je normalni. To Vam psycholog poradil, ze ho mate placat pres ruku?
ano, ale taky jen slabě s jasným ne.
My se teď chystáme se synem k dětskému psychologovi, je mu skoro pět let a dělá to pořád, bije nás i starší sestru, je agresivní při hodně příležitostech. Nejde mu to vysvětlit, on mi na to říká, že musí a dal si jede svoje ![]()
Je mi ho líto, neumí se ovládnout, ale také nevím, jak to řešit, proto zkusíme psychologa.
@JancaS84 Aha, jsi potrefená husa, tak proto se tak vztekas. Asi je to rozmazlenec, co nemá hranice.
Zdravím, mám tajový problém. Mám 3 letého syna, je to veselý kluk, hodný, ale poslední 3 měsíce má období, že když mu něco zakážu, tak mě plácne po ruce. Říkám mu ať to nedělá, že tohle se mamince nesmí dělat, ale nepomáhá. Zkouším mu tu ruku chytit když vidim že se chystá placnout. Plácá i bráchu, hrozně na něj žárlí. Bohužel ještě noc nemluví, chodime na logo. Co dělat? Nechci mu to oplácet bitkou zpátky, ale mlátit se taky nenechám.