Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ja tedy vozim malou (2 roky) na zadnim sedadle, ale kdyz jede s pritelem sama tak ten ji vozi na sedadle spolujezdce (je pak mene nervozni)…sedacku ma posunutou az uplne dozadu co to jde a pokud je v posmerne sedacce, tak uz se zapnutym airbagem
Radím vozit dítě vzádu, a to přesně z důvodu, že když začne kňourat atd., aby si se i nadále věnovala řízení a našla třeba rychle místo na zastavení. Takhle se budeš věnovat dítěti, čímž se snižuje věnování řízení.
Malá děcka jsem vozila vzadu. Dnes občas holku vezmu vedle sebe, ale to fakt jenom občas. Jenže je na základce. U tak malého děcka bych si netroufla. Bude tě rozptylovat.
@Kosopemi píše:
@peskovas airbag musi byt vypnuty, ne?
jen u protisměrné sedačky, pokud jezdí po směru tak ne.
Viděla jsem zenskou co mela jednu autosedačku vzadu, a jednu vepředu. Myslela jsem že to je zakázaný..
Nikdy bych tam dítě nevozila..a při jízdě se věnuj prosím řízení, ne kňourajícímu decku… To radši někde zastav…
Příspěvek upraven 16.06.20 v 18:11
@Lucka1111 Aha, dekuji. Myslela jsem, ze to plati pro vsechny autosedacky. Chyba ![]()
Když mám místo, vozím a ráda. Vždycky si střihaj, kdo pojede první ![]()
To o místě smrti není pravda.
No a když dítě vpředu kňourne tak co uděláš? Budeš ho utěšovat, za jízdy podávat křupky nebo dudlík?
@Kosopemi píše:
@peskovas airbag musi byt vypnuty, ne?
Vypnuty musi byt u protismerne, kdyz jede po smeru tak by mel byt prave aktivni a sedacka co nejdale
Já hodila osmiletého dopředu původně proto, že jsem vzadu měla jeden pás rozbitý.. A vlastně jsem zjistila, že mi to vyhovuje a už ho dozadu nedám.. Naopak mě rozptyluje, když vezu vzadu sestileteho, že na něj nevidím..
U protismerne sedačky musí být airbag vypnutý, u poměrné zapnutý, ale sedadlo posunuté úplně dozadu..
Vzdy jsem voza vzadu a koukam max do zrcatka, kdyz mely protismernou, mely taky zrcatka
Zdravím
zajímalo by mě jestli muže sedět vedle mě na místě spolujezdce, samozřejmě v autosedačce a vyple airbagy.
Budu si konečně pořizovat vlastní auto, přítel má větší auto a já chci menší, určitě budu jezdit s dcerou 2 roky
Jezdíte takhle s dítětem, nebo ho raději nechávat na zadním sedadle, já se jen pouze ptám skrz toho abych to dítě měla na blízko skrz třeba kdyby kňouralo nebo cokoliv.