Dítě na místě spolujezdce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1069
16.6.20 18:38

Nikdy bych dítě nevozila vepředu :zed:. Proč to asi je sedadlo smrti? Ze srandy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.6.20 18:40
@krajta píše:
Nikdy bych dítě nevozila vepředu :zed:. Proč to asi je sedadlo smrti? Ze srandy?

Ono to není sedadlo smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
16.6.20 18:41
@Baba píše:
Ono to není sedadlo smrti.

A co to je podle tebe :mrgreen: :mrgreen:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
16.6.20 18:48

Tak fakt nevím jestli chceš aby jse tvému dítěti něco stalo ale nevím, každopádně všichni z naší rodiny co máme děti jezdí na zadním sedadle a dokonce moje 13 létá dcera které buď za chvíli 14 sedává vzadu a nemá stím problém a radši bych tebou 100 zastavila když dítě bude něco potřebovat než se vystavovala riziku, ale je to na tobě ale naše mamka by nás jenom za tenhle návrh dalafacku i když má 78 let a dnes děkujeme mamince za to že nás to dobře naučila a teď to učíme naše děti ale samozdřejmně je to na tobě 8o :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
16.6.20 18:52
@Anonymní píše:
Zdravím :kytka:
Budu si konečně pořizovat vlastní auto, přítel má větší auto a já chci menší, určitě budu jezdit s dcerou 2 roky :) zajímalo by mě jestli muže sedět vedle mě na místě spolujezdce, samozřejmě v autosedačce a vyple airbagy.
Jezdíte takhle s dítětem, nebo ho raději nechávat na zadním sedadle, já se jen pouze ptám skrz toho abych to dítě měla na blízko skrz třeba kdyby kňouralo nebo cokoliv.

Jezdila jsem od začátku, nejmladší dítě vepředu. Dozadu se mi nevešly tri autosedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101751
@krajta píše:

Sedadlo v autě, kde to riziko zas není zásadně větší, pokud za volantem nesedí idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@Eva-45 píše:
Tak fakt nevím jestli chceš aby jse tvému dítěti něco stalo ale nevím, každopádně všichni z naší rodiny co máme děti jezdí na zadním sedadle a dokonce moje 13 létá dcera které buď za chvíli 14 sedává vzadu a nemá stím problém a radši bych tebou 100 zastavila když dítě bude něco potřebovat než se vystavovala riziku, ale je to na tobě ale naše mamka by nás jenom za tenhle návrh dalafacku i když má 78 let a dnes děkujeme mamince za to že nás to dobře naučila a teď to učíme naše děti ale samozdřejmně je to na tobě 8o :nevim:

Nedramatizuj, jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.6.20 18:54

Vozila jsem deti vždy vzadu, vepředu mne rozptylovaly. Samozrejmosti byly kvalitni a bezpecne autosedačky Britax Romer i auto.
Ted z Romeru Kidfix mi vyrostlo dvanactilete dite a letos v lete pojede prvne na dovolenou bez sedaccky, z cehoz jsem kapanek nervozni, ale rust do vysky holt nezastavim…

• Citovat
  • Upravit
101751
16.6.20 18:54

@Eva-45 S vaší maminkou se klidně fackujte, to je vaše věc, pravdou je, že dítě v autosedačce vpředu jezdit může a druhou pravdou je, že vás asi moc dobře nevychovala, když ti to, co píšeš přijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
16.6.20 18:55
@krajta píše:

8o Proč si to proboha nenajdeš? To budeš věřit nějaké staré pověře? No tvoje věc.

@SAJ píše:
Nedramatizuj, jo?

Nezajímá se :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65398
16.6.20 18:57

@Eva-45 tak samozDřejmě se s mamkou nefackujeme…a klid, svoje děti si přeci můžeš vozit, kde chceš
Co asi mají dělat lidi s dodávkou, kde jsou jen 3 místa vpředu?

Vozila jsem vpředu vajíčko, pak s větší sedačkou vzadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1259
16.6.20 18:58

Ja tak vozim ale z duvodu ze mam tri deti a auto nemam nafukovaci. Dozadu tri sedacky nedam, ani k tomu neni uzpusobene. Vepredu jezdi nejstarsi 10let ale nahodou my vedeme zajimave debaty takze za me super ze si mame co sdelit a hodne povidame. Vzadu jede 6let a ten vetsinou spi a 9mesicu a ta bud rve nebo spi taky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15528
16.6.20 19:02
@krajta píše:

Sedadlo smrti? :mrgreen: Nebuď směšná :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

K otázce… vajíčko jsem vozila vždy na sedadle spolujezdce. Pokud jsem teda jela sama. Když s chlapem, tak bylo vajco na zadním.
Teď co máme sedačku 9-18 kg, tak vozím jen na zadním sedadle. Jelikož se mi nechce přehazovat. Ale problém v tom nevidím. Kdybych nebyla líná tu těžkou potvoru přehodit, tak vozím i v předu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33773
16.6.20 19:04
@Eva-45 píše:
Tak fakt nevím jestli chceš aby jse tvému dítěti něco stalo ale nevím, každopádně všichni z naší rodiny co máme děti jezdí na zadním sedadle a dokonce moje 13 létá dcera které buď za chvíli 14 sedává vzadu a nemá stím problém a radši bych tebou 100 zastavila když dítě bude něco potřebovat než se vystavovala riziku, ale je to na tobě ale naše mamka by nás jenom za tenhle návrh dalafacku i když má 78 let a dnes děkujeme mamince za to že nás to dobře naučila a teď to učíme naše děti ale samozdřejmně je to na tobě 8o :nevim:

Jako že vzadu se mu nic stát nemůže jo? Za co by ti dala máma facku? Za to že bys vezla dítě na přední sedačce? To jako fakt? Nejste malinko divný? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
16.6.20 19:04

Když byly děti menší a jedno bylo v sedačce 9-18kg a druhé ve vajíčku, tak jsem je vozila za sebou, tzn. na sedadle spolujezdce a za ním. Důvod byl prostý - na řadě pro mě důležitých míst - např. u lékaře, u nejbližší lékárny, u prarodičů - je podélné parkování u silnice. Rozhodně pro mě i děti bylo bezpečnější a přehlednější vyndavat obě děti směrem k chodníku a nemuset při plném provozu stát v ulici a poutat dítě nebo sedačku. Stejně tak u obchodů jsem mohla zaparkovat autem blíž k levé čáře a mít vpravo dost prostoru.
A je mi naprosto jedno, kdo co říká, já jsem přesvědčena o tom, že jsem si tímto postupem ušetřila řadu rizikových situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí