Přítelovo dítě s námi na Vánoce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2711
21.11.11 19:53

Tak si ho vezměte na 24 a od 25 bude zpátky u matky … no si myslim, že je lepší si prostě 24 udělat jako uplně normální den a večeři s nadílkou si udělat 25 a pak si ho užít ještě celý týden navíc :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.11.11 19:54

U nás je to tak.Na štědrý den jsme sami s naší dcerou a 26 jede manžel pro své 2 kluky z prvního manželství a jsou u nás až do 1.ledna.Přijedou a mají kupu dárků u stromečku,které jim tu nechal Ježíšek.A myslím že je to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
44323
21.11.11 19:54

K otázce, buď se dohodnete sami nebo i takovou „prkotinu“ bude muset vyřešit soudce.

Jinak si myslím, že jde zase o nějaký nápad, jak je to teď moderní, tátové prostě neví roupami co dělat a vymýšlí :mrgreen: Za podpory nových partnerek.
A kam dává ta máma ostatní sourozence, když na silvestra vyráží?
Taky považuju za zájem dítěte být doma s matkou a sourozenci, zvlášť, když si ho potom berete na celé vánoční prázdniny.

Známí to mají tak, že si dítě na prázdniny strávené s ním v sudý a lichý rok střídají(nejen vánoční, ale i jarní a podzimní), ale na štědrý den je vždy s matkou. Má tam sourozence, se kterými tvoří rodinu a vyrůstá s nimi. A tak je to napsáno i v rozsudku, soudce to uznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
21.11.11 19:56
sophinka píše:
eMaminka píše:
jakuk píše:
Ahoj holky, měla bych jeden dotaz. Přítel má nemanželského syna a my by jsme ho rádi měli na vánoce u nás. Je svěřen matce do péče. Myslím že by stím nesouhlasila ale neptali jsme se ještě. U matky má ještě dva mladší sourozence jemu je 5. Zajímalo by mě jaké s tím máte zkušenosti. Zda kdyby se to dalo soudne zda by jsme měli nějakou šanci ho někdy na vánoce mít. Nebo má právo jen matka? Samozřejmě na syna platí pravidelně beresi ho vždy jak má určeno a když to jde tak i více. Dárky dostává také.
Dík
ahojky.. hele a vážně je to nutný… já jen z pozice matky, vzít mi někdo dítko zrovna na Vánoce tak by mi bylo fest zle.. přes soudy bych to určitě nehnala a pokud biomatka řekne, že ne.. zkus jí rozumně pochopit a nedělat jí v tohle už tak dost stresovým období zle ;)
pokud je všechnmo tak jak má být dítě má rádo mámu i tátu,takže i svátky mělo trávit u obou dvou. A že matka to bude prožívat stresově? 8-o

Souhlas, máme to tak také. Děti jsou jedny Vánoce u mě a druhé u táty (letos zrovna budou u něj). Taky mě to mrzí, že nebudou se mnou, ale nejen táta má právo být s dětmi na Štědrý den, ale i děti mají právo být s tátou na Vánoce. A byla jsem to já, kdo to tak navrhl, jednou u mě, jednou u něj.
Dárky mým dětem neutečou, počkají na ně i po Štědrém dnu :hug: .

Zakladatelko, zkuste se s matkou domluvit. To, co navrhujete, mi připadá docela rozumné. Držím palce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
454
21.11.11 20:03

Tak my to máme tak, že Štědrý den slavíme komplet 2×. 24.12.jen zúžená rodina tzn.já, přítel a naše 2děti a 25.12. přijedou ještě jeho dvě děti z předešlého manželství, moji i přítelovo rodiče.Takhle to běží už skoro 20let a pomalu se rozrůstáme i o partnery dětí. Prostě 2× večeříme, 2× vyhlížíme Ježíška, co lítá od kostela,2× zvoní zvoneček a 2× rozdáváme dárky…a naši kluci nakonec nejvíc milují večer, kdy jsme tu všichni (naposledy nás tu bylo 12 :srdce: )tedy až toho 25.12. Nezáleží tedy, kdy Ježíšek bude, ale jaký si ho uděláte :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44323
21.11.11 20:10

A taky jsou povolání, kdy se vyžaduje, aby jeden z rodičů byl na štědrý den v práci, bohužel..
Taky ti lidé mají děti a taky se ty rodiny nezblázní.
Nevidím důvod, proč by měl otec, který jiné děti nemá, odtrhávat pětileté dítě od matky a sourozenců, navíc, když si ho bere další den na celý týden.

Taky souhlasím, že jaké si to uděláte, takové to budete mít. Prostě bych to zavedla zatím tak, že k vám Ježíšek chodí 25. a do bodoucna, až dítě trochu vyspěje, bych se snažila dohodnout na střídání s matkou(dítě už bude schopno se rozhodnout) a pokud nebude chtít, tak mu prostě Ježíšek nechal dárky u tatínka(třeba přibyde nový sourozenec, tak aby to nebylo matoucí a třeba taky už dítě na Ježíška dávno věřit nebude :pankac: ). Ale i tak to bude hezké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
21.11.11 21:02

My se s ex taky vždycky hádali a nakonec jsme to vyřešili tak ,že syn je u mne cca do 7 večer a pak jede se svým tátou k jeho rodičům. Má dvě večeře, dvě nadílky a všichni jsou spokojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
21.11.11 21:12
jakuk píše:
ave píše:
Promiň, ale většinu roku je dítě s matkou. Ta se stará, když je nemocné, lítá kolem něj apod. a nepřipadá Ti trochu sobecké ji na Štědrý den vzít dítě k vám, jen proto, že Vy to chcete.
Já jsem také rozvedená, nemám nic proti, aby syn šel k otci 25., ale 24. bude prostě doma, tak jako většinu roku.
Otec si ho jinak také bere, platí.
promin sobecke mi to neprijde. víc sobecke mi prijde ze od ditěte odehnala tatu ktery ho nadevse miluje jen aby si mohla uzivat s chlapama. a kazdy jeji novi partnej je jeho novi tatinek přitom svého pravého má a dobrého. to je sobecky

To je ovšem klasika v takových diskuzích. Exmanželky nadávají na nové partnerky svým exmanželů a naopak nové partnerky nemohou vystát ex svých protějšků.
Ona ta pravda bude asi někdě napůl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
21.11.11 21:16

Takto by to bylo skvělé kdyby jsme nebydleli asi hodinu cesty od něj. A pak hoďku spátky. Proto jsem si říkala že by nemuslelo být od věci to vyzvedávání odpoledne treba tak na 4tou. Po odědě by si krásně stihli rozbalit společně dárky a užít si je a pak by měl vánoce ještě u nás. Skusíme to takto nadhodit a uvidíme jakou to bude mít odezvu většinou se nějak dohodli i když né vždy se spokojeností obou stran ale tak to se dá čekat. Pročetla jsem si všechny vaše příspěvky a zkušenosti a určitě to bude k prospěchu. Dík moc všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
21.11.11 21:20
Jana206 píše:
A taky jsou povolání, kdy se vyžaduje, aby jeden z rodičů byl na štědrý den v práci, bohužel..
Taky ti lidé mají děti a taky se ty rodiny nezblázní.
Nevidím důvod, proč by měl otec, který jiné děti nemá, odtrhávat pětileté dítě od matky a sourozenců, navíc, když si ho bere další den na celý týden.Taky souhlasím, že jaké si to uděláte, takové to budete mít. Prostě bych to zavedla zatím tak, že k vám Ježíšek chodí 25. a do bodoucna, až dítě trochu vyspěje, bych se snažila dohodnout na střídání s matkou(dítě už bude schopno se rozhodnout) a pokud nebude chtít, tak mu prostě Ježíšek nechal dárky u tatínka(třeba přibyde nový sourozenec, tak aby to nebylo matoucí a třeba taky už dítě na Ježíška dávno věřit nebude :pankac: ). Ale i tak to bude hezké.

on dítě od nikoho neodtrhává 8-o je to jeho dítě. sourozenec je nevlastní a jednou třeba bude mít nevlastního i ze strany otce. dítě má právo na oba rodiče a ani jeden by neměl být upřednostňován. Naopak otec má nevýhodu dítě k němu po rozvodu chodí najednou jen na ,,návštěvy,, a proto si myslím,že i na vánoce má naopak právo

• Citovat
  • Upravit
5527
22.11.11 00:13

Tak se mi zdá, že se tady víc řeší to, na co má právo otec, než aby se řešilo, na co má právo dítě. No, upřímně - mně někdo o Štědrém dni vytrhnout z domova od matky a sourozenců (byť napůl nevlastních), tak z Vánoc nic mít nebudu a budu nešťastná. Myslím, že to není o x dárcích a x stromečkách… Je to hlavně o tom „být doma“. To, že má „otec právo“ atd… je pěkné, ale že má taky dítě na něco právo - to mi tady jaksi uniká :think:
Pokud jsou otec a jeho nová partnerka trochu empatičtí, pak nechají dítě o Štědrém dni DOMA. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
22.11.11 06:24
lulje píše:
Tak se mi zdá, že se tady víc řeší to, na co má právo otec, než aby se řešilo, na co má právo dítě. No, upřímně - mně někdo o Štědrém dni vytrhnout z domova od matky a sourozenců (byť napůl nevlastních), tak z Vánoc nic mít nebudu a budu nešťastná. Myslím, že to není o x dárcích a x stromečkách… Je to hlavně o tom „být doma“. To, že má „otec právo“ atd… je pěkné, ale že má taky dítě na něco právo - to mi tady jaksi uniká :think:
Pokud jsou otec a jeho nová partnerka trochu empatičtí, pak nechají dítě o Štědrém dni DOMA. :nevim:

MOc hezky napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
22.11.11 07:47
ave píše:
lulje píše:
Pokud jsou otec a jeho nová partnerka trochu empatičtí, pak nechají dítě o Štědrém dni DOMA. :nevim:
MOc hezky napsané.

jenomže o tom to je, ono to dítě by mělo být doma i u táty 8-o táta není jedeš na návštěvu,i po rozvodu by měl zůstat tátou ,domovem a vychovatelem. a je v zájmu především dítěte ,aby mu takto zůstali oba rodiče

• Citovat
  • Upravit
5527
22.11.11 10:21
sophinka píše:
ave píše:
lulje píše:
MOc hezky napsané.
jenomže o tom to je, ono to dítě by mělo být doma i u táty 8-o táta není jedeš na návštěvu,i po rozvodu by měl zůstat tátou ,domovem a vychovatelem. a je v zájmu především dítěte ,aby mu takto zůstali oba rodiče

S tím nesouhlasím. Však má oba rodiče, nebo ne??? 8-o A tady v tomto případě táta zůstal tátou. Jen to DOMA je prostě jinde. Nedávno tady proběhla diskuze o střídavé péči. Ty děti ve střídavce jsou nešťastné právě proto, že sice teoreticky mají dva domovy, ale prakticky vlastně ani jeden. Každý bychom měli mít jedno DOMA. Další místa můžou být další fajn alternativou, kde se budeme cítit dobře, ale DOMA by mělo být jen jedno.
Nedávno jsme to řešili s manželem, protože se rozvádíme. Chce vidět děti a taky je vídá, kdykoli se mu zachce. Klidně denně. Ale děti mají svoji postel, svoje hračky, svoje oblečení, svoje DOMA u mně (u něj sice taky, ale nepovažují jeho byt za domov). Kdyby manžel trval na tom, že je chce do péče, nikdy bych nesvolila ke střídavce a raději bych ustoupila s tím, aby teda byly děti u něj a já bych je navštěvovala denně, než aby bydlely týden u mně a týden u něj. Takové děti jsou pak nešťastné, což praxe dokazuje. Mně by to utrhlo srdce, ale pořád si musím uvědomovat, že tady nejde o to, co je dobré pro mě nebo otce, ale především o to, co je dobré PRO DĚTI :think: Některé názory zhrzených „otců“ mi připadají padlé na hlavu. Chtěla bych vidět, jak by ses, zakladatelko, tvářila, kdyby přítelova ex byla natolik rozumná, že by dítě místo tahanic svěřila do péče otci. Chtěla bych vidět, jak rychle byste couvali. Ono je fajn si dítě vzít na týden a tvářit se, jak mu chcete zajistit domov. Něco jiného by bylo, kdyby mělo s vámi bydlet na pořád a mít u vás svůj DOMOV. Já být tou ex, tak vám tohle navrhnu ;)
Nemůžu si pomoct, ale pořád mi při těchto tahanicích a dohadech připadá, že vůbec aktéři neberou v potaz dobro dítěte, že nemyslí na jeho dušičku a city. Hlavně aby bylo spravedlivě rozdělené, jaký den bude kde trávit prázdniny, rozdělíte mu žiot na sudé a liché víkendy atd. A že třeba má dítě kamarády v místě, kam chodí do školy, že by si chtělo zalézt do svého pelíšku, do svého soukromí, které má DOMA, to nikoho nezajímá. Hlavně že je ukojeno otcovo ego a touhy :nevim:

Mám jiný návrh, který tady, mysllím, ještě nezazněl - co kdyby se rodiče dítěte uvolili k tomu trávit Vánoce společně s dítětem? Třeba u matky? Někde, kde budou jen oni a jejich společné dítě? A dítě bude rozhodně nejšťastnější. Bude DOMA a s oběma rodiči. Nebude mít pocit, že se muselo rozhodnout mezi jedním a druhým. Nebude mu líto, že tomu druhému je smutno..... :think: Co na chvilku potlačit tužby rodičů a aspoň jeden den v roce udělat šťastné to dítě? Ne tím, že mu koupíte dva stromečky a dvoje dárky. Ale tím, že mu dopřejete oba rodiče? U nás to tak proběhne a myslím, že šťastní budeme všichni. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
22.11.11 11:03

Milá zlatá u vás to takhle možná bude letos fungovat, ale třeba u nás by to nešlo. Jsme rozvedeni sedm let, mám nového manžela a dítě a můj bývalý má taky svou rodinu.a rozhodně ani jeden z nás se netrhne od té současné kvůli tomu aby naše společné dítě mělo pod jedním stromečkem biologického tátu i mámu. A ani jeden z nás si nechce nechat ujít ten kouzelný den se synem. Děti jsou strašně ovlivnitelné a když seho zeptá tatínek kde chce být, tak u něj, když se zeptá maminka tak u ní. A myslím že oba rodiče na to mají právo.I když je v péči matky. Mám syna v péči a táta si ho bere kdykoli chce, nechejme stranou jak je to často a jak to trápí mne nebo syna,ale chápu ,že chtějí být na vánoce spolu. Já jsem si dala své podmínky,tedy že večeře a nadílka bude u mne, a kompromis je, že to musím stihnout do 7. Taky se mi to až tak naelíbí, ale bohužel.S otcem svého dítěte si nerozumím já,né mé dítě, tak se musím přizpůsobit.ale určitě si ani ostatním nebudu vánoce kazit tím,že je budu trávit s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí