Dítě 2,5 roku nechce jíst normální jídlo
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Prostě batole, co to zkouší… Pozitivní motivace také nefunguje? Kde si myslíš, že se bere ten zvyk „bonbon po jídle“. Nám by dítě také nejraději jedlo jen suchou přílohu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mě normální fáze. Pokud nehubne, neřešila bych. Oni tím jídlem námi manipulují, protože rychle pochopí, že nám o to jde a je to velká legrace, když máma dělá všechno možné, aby do dítěte dostala jídlo. Zdravé batole u plného talíře hlady neumře. Syn od 2 do 3 let nejedl a nesnědl nic. Pečivo, sladké, slané, uzeniny… Nic. Pil 2× denně 150 ml mlíka. Taky jsem dělala všechno možné. Pak jsem najela na režim 4× denně jídlo na stole a jinak nic a žádné přemlouvání. Budeš jíst, pokud ne, tak ahoj, to je tvoje věc. Dokonce jsem mu jídlo před očima několikrát snědla. Kolem 3 let se zase rozjedl.
Už to řeším i s druhým synem. Tomu jsou 4 a má jídla, která nejí. Např. maso, mrkev, bramborovou kaši, pečivo… Jsou dny, kdy nesni nic. Hlavně má jídla, co jsou třeba oběd a on je nesni ani k večeři a ani k snídani… A postupně počet jídel ubírá. Hubený není. Sladkosti dostává opravdu minimálně, tak počkám, jestli z toho taky za čas vyroste. Hubený není, tak to neřeším.
- Citovat
- Upravit
Nase v lete ve stejnem veku taky nejedla vubec. Chtela porad jen melouna. Tak mela meloun, pak si kousla jednou od nas z obeda. Lakala jsem i na hranolky a hambace (ze bysme si dosli na nejakej poradnej) pizzu, vietnamsky bun cha, ale nezabralo. Pred tim, kdyz jsme sli do restaurace se po tehlech jidlech mohla utlouct. Takze mesic jedla meloun, nasim se do ni podarilo nacpat obcas vyvar na noc mela alespon sunar. Sileny obdobi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi jsou 4 a ji pouze suche pecivo, okurek, pribinak, rizek, bramb.placky a maslove susenky obcas babovku, karbanatek a hranolky jinak neochutna nic uz jsem z toho na palici! Ale nase dr. To nijak neresi, protoze nevypada, ze mu neco schazi… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Synovi je 8 a s jídlem to je taky děsné. Kolem dvou let mi doma jedl skoro jen pečivo a suché těstoviny. V jeslích ale jedl vše, tak jsem neřešila. V první třídě se víc rozjedl, ale stále upřednostňuje ty těstoviny a rohlíky. Teď se mi to hodí, protože je na přísné dietě kvůli zánětu slinivky. Dcera byla taky nejedlík a vyrostla z toho. Jak už bylo napsáno, zkus kolem jídla nedělat takový cirkus, přestane ho bavit provokovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás to byly poslední stoličky, nechybí mu ještě nějaké zuby? Trvalo to skoro měsíc, teď se zrovna vrací do normálu a naopak by všechno snědl
jinak ale klidně jen fáze, to měl v tomhle věku starší, takže jsem prokladala vývary, ty naštěstí jedl a doufala že to přejde. Teď ve školce ji moc pěkně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Měli jsme to taky … a máme i teď občas takové období
. Myslím, že s tím nic neudělaš
. Náš malý je schopný týden jíst jen jogurty a nanuky
.. Teď přišel na nový fígl, veme do pusy maso nebo brambor, žmula to v puse a pak to vyplivne, že to nepožvika
…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všem děkuji za,,uklidnění '' Joo hranolky ty by mu chutnali.. Bonbóny jako motivace nefungují.. Taky už jsem ho neřešila šála jídlo na stul a obmenovala. Jen k tomu cuchnul a odešel.. Prave že 2 měsíce zpátky jedl jak tank. Zuby má všechny. Dávám mu alespoň vitamíny ať neztrácí nějaké základy ovoce mu také pane neříká. Jen občas ve světle chvilce banán ale ten pak rozpatla.. Mlika vypije za celý den ca 800ml. O to si řekne.. Ale on i chodí a papat chci ale když mu udělám raut ať si vybere nevezme nic..
- Citovat
- Upravit
U nás 5 letý taky skoro nic nejí, trvá to už dvou let. Jsou doby, kdy sní o něco více, ale většinu sní jen 2 lžičky a jde pryč..kolikrát ani jídlo nezkusí. Ve školce je to s jídlem též velká bída, učitelky si mě pořád stěžují. HUbený je, ale svou váhu má pořád, nehubne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Všem děkuji za,,uklidnění '' Joo hranolky ty by mu chutnali.. Bonbóny jako motivace nefungují.. Taky už jsem ho neřešila šála jídlo na stul a obmenovala. Jen k tomu cuchnul a odešel.. Prave že 2 měsíce zpátky jedl jak tank. Zuby má všechny. Dávám mu alespoň vitamíny ať neztrácí nějaké základy ovoce mu také pane neříká. Jen občas ve světle chvilce banán ale ten pak rozpatla.. Mlika vypije za celý den ca 800ml. O to si řekne.. Ale on i chodí a papat chci ale když mu udělám raut ať si vybere nevezme nic..
No jo, proč by jedl, když se napucne mlíkem. Ale prostě je to období.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
davala bych mu max. 200ml ráno a 200ml večer. 800ml mu nahrazuje a vytlacuje potrebu normálně jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mléko jsem mu zkusila nedat. Prostě už mi ruply nervy a dokud něco nesni nebude nic.. Večer už měl hysteraky a šílený výstupy že jsem mu pak mléko dala.. No šílenost.. Myslím že by jedl ale samé,, dobré '' věci. Hranoly, čokoládu, sušenky, bombony, ale to fakt ne.. Jídlo mu kombinuji zkouším u kupované domácí i od babičky prostě různé chutě aby si přišel na své… Třeba špagety po těch se mohl utlouct a teď řev když mu je dám.. Manžel je z toho už taky na nervy abi polívku do něj nedostanu. A nějakymi jinými praktikami to dělat nechci je to hodně tvrdohlave dítě a blokl by se úplně.. Ale zase mu nechci ustupovat. Prostě jen ať se alespoň jednou denně nají 😁
- Citovat
- Upravit
Zdravím. Bojujeme s problémem. Máme kluka kterému jsou 2,5. Přestal mám jist normální jídlo. Byl to velký jedlik a snědl všechno s chutí. Teď poslední dobou jediné co do něj dostanu je rohlík, maslovou sušenku a mliko. Už nevím jak na něj. Nehubne nic. Energie má azaz ale už nás tím hodně trápí. Zkoušeli jsme různé fígle jak do něj dostat jídlo ale prostě ne. Řev a nevezme si nic. Ale mliko pořád.. Zkusila jsem mu i nedat mliko. Ale radši byl o,, hladu '' nevíte proč? co stim? Trauma z jídla žádný mít nemůže a ani nepoužívám výhrůžky nebo jine metody ale vyvádí šíleně.. Jime s ním rád nás třeba krmí ale když to zkusím naopak vezme čáru..