Dítě (5. třída) nemá rádo učení, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.6.25 11:39
@unuděná píše: Více

Ano, baví. Ale k tomu se nepotřebuje nic učit. Rozhodně ne přírodopis, zeměpis, češtinu… Takže tam se ta motivace těžko řeší. To jsem zkoušela. Zkoušela jsem nalákat na různé možnosti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.25 11:41
@Weia píše: Více

Nevím, jak chce udělat různé testy, zkoušky s tím přístupem.

• Citovat
  • Upravit
41249
4.6.25 11:42
@Anonymní píše: Více

tak pokud mu učení nejde a nechce, tak stejně u té práce brzy skončí, ne? tak proč se tedy spíš nezaměřit tímto směrem a nehledat práci, která ho uživí a půjde mu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41249
4.6.25 11:43

takže by klidně propadl? to by mu nevadilo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 13:51
@ibis píše: Více

Myslela to určitě tak, že to nemůžou pochopit někteří, kteří mají doma variantu, že dítě to sice nebaví, ale má same jedničky, chodí na gympl, doma se nemusi učit. To je úplně jiná situace. Moje dítě to nezajímá, takže to podle mě absolutně nevnímá. A ty známky jsou spatne. Nevím, jaká by byla situace, kdyby dítě vnimalo a snažilo se. Je to pro dítě mnohem složitější, když mu to nejde a nebaví ho to. Kdyby to šlo samo, tak to dite vše lépe zvládá i psychicky, že musí do školy.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.6.25 13:56

Tak pokud se vzhlédl v něčem, co ho baví a mohl by se tím živit a zároveň k tomu školu nepotřebuje, netýrala bych ho domácím drcením učiva, ať prostě tou základkou proleze a hurá do práce :nevim: Osobně bych trvala na tom, že čeština, matika a jazyk jsou naprostý základ, na nějaké nauky bych kašlala. V tom opravdu budoucnost neleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2327
4.6.25 14:03

Přesně tak jsem to myslela. Díky za vysvětlení srdce: Mě už přešla chuť cokoliv sem psát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 14:33
@Keyllah píše: Více

I tu možnost jsem nastínila. To si zatím asi nedovede srovnat v hlavě a zatím ty známky na propadnutí naštěstí nemá. Ale to je zatím. Druhý stupeň bude mnohem horší.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.25 14:34
@unuděná píše: Více
Čeština, matika, angličtina je právě problém. A to nechceš mít dítě jen se základkou - v dnešní době.
  • Citovat
  • Upravit
41249
4.6.25 14:35

faktem je, že dítě které nechce nemáš jak donutit. Evidentně jste vyčerpali své možnosti a další využít nechceš nebo nemůžeš. Pak je otázkou, zda se takto nervovat, nenechat školu na něm a spíš se začít poohlížet po řemesle, co by mu šlo a uživilo by ho to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41249
4.6.25 14:35

a proč ne? i tací jsou? je to jen o tvém očekávání a smíření se s realitou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5148
4.6.25 14:39
@Stonyllka píše: Více

A není lepší brát to vše tak, jak to je? Proč se jako patlat v tom, jestli začínajícího puberťáka baví nebo nebaví škola :think: A protože mám doma obě verze, tak ke každému přistupujeme jinak. Ale mě celkově přijde, a teď nemyslím konkrétně tebe, zakladatelko, že na jednu stranu chtějí rodiče po dítěti to nejlepší, ale z jejich pohledu. A podud nastane problém, vidí ho v dítěti a ne v sobě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16220
4.6.25 14:41

Vždyť se může vyučit, na učebním oboru češtiny a jazyka mít moc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 17:06
@Keyllah píše: Více

A proč ne mít dítě jen se základkou? 8o To si děláš srandu, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.25 17:07
@zrcadlo píše: Více

To byla reakce na to, že matematika, čeština a angličtína jsou základ.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin