Dítě (5. třída) nemá rádo učení, co s tím?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41251
4.6.25 17:30
@Anonymní píše: Více

když na to to dítě nemá, tak se nedá nic dělat. Nebo jakou máš představu? horko těžko aktuálně zvládáte 5tou třídu, tak jako máš představu? dítku to nejde a už ani nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
4.6.25 18:14

Mému jednomu z dětí taky určitě období nemělo rado učení. Bylo to systémem vzdělávání, kde nevydělalo smysl. Jinak jde o velmi inteligentní dítě ( potvrzeno odborníky ).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.6.25 18:17
@Keyllah píše: Více

Na ucnak ale určitě má. Chtělo by to jen snahu. V dnešní době kolem mě skoro nikdo na ucnak nechodí. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
41251
4.6.25 19:05

no a má tu snahu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2710
4.6.25 19:47

No a to je právě ta chyba. Šikovný a pracovitý řemeslník si může vydělat moc pěkné peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.25 20:51
@123Soňa píše: Více

To se všeobecně povídá. Ale zrovna dneska jsem viděla video od řemeslníka a ten to tam opravdu realisticky popsal. Ono to zase není tak skvěle, jak se povídá. A kolikrát je to opravdu dřina. Znám hodně řemeslníků a zase tak moc si teda nevydělaji. Teda někteří samozřejmě ano, ale všichni určitě ne. I když jsou šikovní. A často ta konkurence taky je. Lidí dělají problémy s placením, cena. Často je to na černo, takže tam je to opět o něčem jiném. Ale to je jiné téma. Pokud jde někdo na ucnak v mém okolí, tak je to s dobrými vyhlídkami a dělají se i na ten ucnak přijímacky.

• Citovat
  • Upravit
6831
4.6.25 21:28
@Dollorres píše: Více

Já mám třeba dítě, se kterým se musím učit od první třídy. Najít někoho na doučování jsem zkoušela a byl to nadlidský úkol. Potřebovala jsem někoho, kdo bude mít pedagogické vzdělání, ideálně speciální pedagog, popřípadě učitelku 1.stupně. Byl to problém, včetně domlouvání času. Našla jsem nakonec jednu studentku, než se odstěhovala. Ale přesto pro mě a syna je nejvíc efektivní, když jsem se naučila učit s ním já. Nemluvím ani o penězích. Zajímalo by mě, jak to dělají rodiny, které na doučování nemají finance :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
4.6.25 23:21

Ale doteď neměl žádnou reálnou motivaci, ne?
Jsou typy lidí, co dokážou zabrat jen s nějakou konkrétní motivací. Kteří se učit „jen protože se to má“ nebudou. Tady mě asi rozcupují, ale tenhle pragmatický přístup k životu má taky jisté výhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
4.6.25 23:35
@Weia píše: Více

Také musím motivovat. Máme tedy dohodu, že po škole nejdřív trénování do školy, poté jeho záliby. Bohužel u nás by bez pravidelného trénování alespoň 20 minut dopadlo blbě. Nějaký prolejzání na prvním stupni u nás neexistuje. Jsou tam základy, bez kterých se v dalších ročnících nehne. Teď jsem mu také slíbila drahé lego k vysvědčení, pokud se bude dál snažit. V září jde do čtvrté, tak přemýšlím, jakou motivaci mu dát. Syna škola také nebaví. V mém okolí tedy nebaví žádné dítě. U nás je ale blbé to, že se té škole musíme věnovat. Do budoucna se také bojím, jelikož ho musím stále nutit. Jednou je to dobré, jindy scény, hodinové přemlouvání. Nevím ani, co si od toho slibuji. Mě by se líbilo, kdyby už třeba od sedmé třídy byl samostatný s přípravou do školy. A hlavně nějak motivovaný, že to dělá pro sebe. Mě nevadí se s ním učit, vzdělávám se i já sama díky tomu. Ale obávám se, že vyšších ročnících už na učivo stačit nebudu jak vědomostně, tak psychicky. Každý rok se těším na prázdniny a zároveň se děsím dalšího ročníku. Trošku mě letos uklidnilo, že byla pro nás třetí třída nejsnazší, přestože jsem se jí hrozně bála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
5.6.25 00:13

@vejilka
Já se obávám, že časem stejně půjde o to, jestli se tam ta vnitřní motivace objeví, anebo neobjeví. Učit se, když to dítěti nejde, je natolik pracné, že k tomu prostě dítě rodičovským tlakem dlouhodobě nejde donutit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
5.6.25 06:29

Tak já chápu, že pro tebe je potupné mít potomka jen se základkou, nicméně je fakt, že prostě ty páky na něj evidentně nemáte a motivaci zatím sám v sobě nenašel :nevim: V tomhle věku s tím prostě nic moc neuděláš. Nenašli jste systém 5 let, v pubertě ho těžko najdete - to i slušní studenti začínají na školu často kašlat a „hledat se“ :nevim: Moc nevím, co chceš poradit. Buď je pro tebe škola priorita a pak se tedy budete muset dál doma po večerech vzájemně trápit, nebo na to půjdete jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin