Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo pokud vi jak drzet flasu to jina vec kdyz to zkousi..Ale u nas si myslim ze je to jina ze jeste nevi jak …Proto mi ji i sam nosi
..Kazde dite se uci jinak veci,nekdo to umi driv nekdo pozdeji …Drzeni flasky budeme trenovat uz i obcas trenujeme ale toto neni to co me trapi.. ![]()
@Jaja87 já to nemyslím zle, omlouvám se, ale prostě mi to nedalo… o to nejde, strach aby se dítě naučilo to a to má každá máma. ale jde o to že to musíš opakovaně zkoušet, samo od sebe se to to dítě nenaučí.
Zkousime … snad bude pozdeji uspech …A neomlouvejte se ..Ja vim ze to nemyslite zle,ja jen raguji ![]()
@Jaja87 tak přeju hodně štěstí, já se jdu vrhnout na kuchyň dokud dračice ještě spí. ![]()
Kakao ani normální mlíko bych dítěti ročnímu dítěti nedala. Pokud nechce kousky, tak holt musíš ještě vydržet, naučí se to později, u nás byl taky problém, ještě okolo roku občas po kouskách zvracel. Pak se to naučil a teď už je to dobrý.
Jinak já k snídani i k večeři dávám kaše (čistě obilné, neochucené, bez cukru, bez mléka) - třeba rýžovou, kukuřičnou, špaldovou, pohankovou, jáhlovou… dávám do nich přesnídávku. Dávám je proto, že samotného rohlíku se tolik nenají, navíc to trvá dlouho. Rohlík dostává po kaši, aby se dojedl.
Dekuji moc za radu !!!!Kasi mame na noc ,s medem a kukuricnima krupky v tom ,je to kase na noc …Ale taky jsem uvazovala na ranni kasi a dat do toho presndidavku ..To muze byt dobry,ale kase to ma byt ta klasicka ze jo??
V sacku jak byva ne ???Bezlepkova bo jaky to jsou ..
nechápu proč by roční dítě nemohlo kakao…to mi teda fakt nejde do hlavy…neřikam že by ho mělo mít každej den ale tak jednou dvakrát do měsíce ho to určitě nezabije…a kaše sem dávala normálně od nutrilonu i jiný značky…a do krupicový dávám taky kakao a nevadí mu to..spíš naopak…
@Jaja87 nevím co myslíš klasickou kaší, já je kupuju ve zdravé výživě. Nejsou to klasické dětské kaše. Dětskou kaši čistou rýžovou a kukuřičnou prodávají třeba i v DM, ale je dražší než ta ze zdravé výživy.
Anonymní já neříkám, že je na tom něco špatného, jen že já bych to ročnímu dítěti nedala. Kakao je alergen, dítěti to prostě zatím nedávám, stejně jako Brumíky, pribiňáčky, čokoládu a další podobné věci ![]()
To my kakao jeste nemely,ale brumika mel par kousku moc mu nejede…A cokoladku mame tak dve jen a mame je tak do mesice mozna 3× …Sem tam,taky nic na tom nevidim kdyz dite si obcas da cukrovinku ..nam to chutna teda .
Ale je to kazdyho vec ,pribinaky mame moc radi …jak vanilkovy tak bananovy …kakao zksuime ale nebudeme ho mit kazdy den to je jasny
My mame kase od Sunarku nebo hami sou sice drazssi ale nam chutnaji …
Ted mame s medem a vanilkou ..A predtim mel med a kukuricne vlocky v ni ..A jsou to kase na dobrou noc ..Ze zdrave vyzivy nekupuji…:) A nikdy me to ani nenapadlo,ale samozrejmne nic na tom neni je to jen kazdyho vec co da miminku papat.
u nás už kaše nejedou. nechutnají jí. tak jí holt dělám na večeři krupičku nebo mléčnou rýži.
Jee, tak to mam doma taky
Uklidnim Te, casem se to lepsi
Ted jsou Zuzce dva a ctvrt, kousky rohliku uz zvlada, i jablicko nebo jine ovoce, ale treba tvrdou mrkev jeste ne. Ale fakt pokroky jsou videt, v roce a pul nedavala jeste ani ten rohlik
Jo a snida jogurt stale, a veceri kasi, nevidim na tom nic spatneho, do puberty ji to nezustane
![]()
Aliik: tak to jsi me docela opravdu uklidnila,aspon nejsem sama,ale nemyslim to nejak zle …ja jen doufam ze to bude dobre,a bude se jen a jen lepsit.
Ale obavy mam aby nam to nejak nezustalo.
Ale snad ne .Chapu ma casu dost…Pekne kouse to me tesi,ale to polykani hruza … ![]()
Fakt se to lepsi, i kdyz Zuzka je stale „polevkova“ a preferuje tekutejsi stravy. Polevek by mohla snist 2 talire a knedliku s masem tak 5 lzicek. Ale ji skoro vsecko ovoce, zeleninu tedy varenou, veskere pecivo, a samozrejme miluje jogurty, kase a presnidavky
Takze si myslim, ze je uz skoro „standardni“ batole ![]()
Ale chapu Te, kolem roku az roku a pul jsem z ni chvilema taky silela, ona navic moc nejedla, a kousky vystouchaval jazykem ven, preferovala mixovanou stravu. A kdyz jsem davala kousky, tak moc nejedla
Tak se drz a neboj ![]()
@Aliik Dekuji jsi moc hodna ,je to fakt o nervy ..Jinak mi polyka vse krasne obedy,teda ma to najemno ale ne moc,ma tam hrudky …Ale nesmi byt moc ale fakt moc velike,.....To mu vadi to neresim moc,nekdy kdyz ma naladu tak i ty fakt velky kusy sni …Pozmoule a dobry.Tak snad mi zacne polykat i jiny veci kdyz polyka obedy apod…
@Omiii zkousela jsi mu treba dat moznost, at se naji sam? Misto „vyhladovet“ proste dat jidlo, ktere ma rad (a muze ho jist sam, jako treba rohlik, piskoty a podobne) a nechat to nekde na stolecku, at si vezme, kdyz chce? Ne „ted je obed, ted budeme jist“ ale tady je jidlo a az budes chtit, tak si vem. Ja u syna uz podelala, co jsem mohla (nechtene) a tak jsem chodila na kurz o stravovani problemovych deti, nacetla literaturu a podobne tak teorii zvladam skvele
v praxi je to horsi, ale alespon neco ji, i kdyz vetsinou takove veci, ze kterych nemam radost ![]()