Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky…Mam syna ktery mel nedavno 1 rok …Strasne moc me trapi a jsem zoufala a nevim co ..Mozna to mam rici doktorce ??Poradte …Trappi me jedna vec,synovi kdyz dam jidlo,at obed nebo kukuricne krupky,vsechno krasne sni,kouse,zvyka,a polkne…Ale kdyz mu ďoubu rohlik a dam na to maslo,otevira pusinku kouse ale da to pod jazyk a nepolkne,neposle to do krku :/ A pak ho obcas navali,kdyz to ma v pusine
…Jablko do ruky nechce,a na maly kousky jsem to nezkousela protoze by to bylo to same jak s rohlikem…I chleba jsem mu davala na kosticky a nepolkne …
Nevim ,delam neco spatne ???Kdyz ji kukuricnou krupku pekne polkne a da si do pusy sam a kousne ..Obed -vetsi kusy nam vadi,mame to vice na drobno kde jsou maly hrudky to mu nevadi a pekne to sni a spolkne ..Velky kusy nam vadi jak kdy nekdy je snime a nekdy nas navaluje …
Ale ty snidane .....Chjooo,preci nemuze mit porad tvarohacka nebo presnidavku a mit to uplne tekuty ..Moje kamosky maji mladsi deti a krasne jim to papaji,spise jen pokousou trochu a pak hned polykaji a to maji treba jen 2 zuby …A my jich mame osm.4 nahore a 4 dole ..Nevim si uz rady ,snad nejaka mate zkusenosti a pujcite mi je ..Dekuji za odpovedi. ![]()
to mi malej taky dělal a někdy to udělá i teď…třeba když mu dám větší kus knedlíku…ale ten rohlík a chleba to je suchý a neklouže mu to tak do krku jako tvaroháček…nebo si toho do pusy nacpe moc a zvedá se mu kyblík…dávejte malý kousky a uvidíte…čim bude větší tim to bude lepší..oni jsou docela vybíravý a jen tak něco jim nejede…malej zas pro změnu nekouše a rovnou polyká a to má zubú plnou pusu…:))
kašli na to, co dělají děti kamarádek ![]()
křupka se spíš ihned spolu se slinami rozmočí a oběd předpokládám nemá úplně suchý..
prostě zrovna to pečivo je podle mě na rozžvýkání docela těžký, mám o tři měsíce starší holčičku a ta začala takhle pečivo až teď a to spíš ještě víc a líp sní toasťák…a jablko?tak to mi syrový nesní ani omylem ![]()
takže buď v klidu a jestli ho to navaluje, tak bych mu to necpala.. ![]()
Hmmm, mala mi to taky delavala. Ta si to ale neskladovala pod jazykem, ale na boku v puse. Pak se ji tam taky vykazil zub…
u nás jabko funguje tak že ho rozžvejká pak si stoupne do prostřed místnosti a všechny ty malý kousíčky vyplivne na koberec
asi abych se nenudila ![]()
@bdoucek21 píše:
u nás jabko funguje tak že ho rozžvejká pak si stoupne do prostřed místnosti a všechny ty malý kousíčky vyplivne na koberecasi abych se nenudila
zname ![]()
Holky takze myslite ze je to normalni ???On mi ji krasne a polyka vse krom snidani …Preci pora mu nemuzu davat tekutou stravu kde to jen pozmoula a pak samo sjede do krku ..
Obedy jime pekne i polyka kousicky ,pozvyka a je to v krku ..ja prave nevim cim to je ze vse spolkne ale toto nejak ne,at to je chlebik s maslem a nebo rohlik s maslem ..Nevim uz ani kloudne co mu davat na snidani !!
malej ujíždí na termixech…někdy mu dám ke snídani i palačinku,ty má rád,nebo kakao a do toho rozmixovat piškoty…já mu do toho jednou rozmixovala vánočku to si dal trochu ale dal si…
moje dcerka v roce má jen jeden zub, takže pečivo jí sice dávám ale jen kousek do ruky at trénuje. ono je to obtížné na kousání. zkoušej to dál jednou se zadaří.
A kakao muze rocni dite ???To by byl skvely napad,do kakaa rohlik nebo ty piskoty…Ale to je asi do flasky ze ???My jime ze lzicky,a flasku moc nechceme .To vite zeny je to moje prvni mimi,tak se ucim …
No prave my mame 8 zubu..
Ale to pecivo jako rohlik se rozmoci taky se slinama ..ma z toho kasi ale ma to schovany pod jazykem …
když se to mlíko převaří tak může i kakao…zkuste to do lahve a uvidíte jak bude dlabat
taky mám první dítě a učim se…mě vždycky radí mamka ![]()
@Jaja87 to je na každé mamině co dá dítku na jídlo. Já se přiznám bez mučení, že dávám trošku kakaa malé do krupičky večer. nebo když má svůj den a nechce mi pít čaj, tak vím, že to jediné co mi zrovna vypije je kakao. mám první dítko a nechám si poradit od mamky. vidím na malé že jí chutná víc, že mi toho sní víc než předtím, tak jsem spokojená.
@Jaja87 píše:
A kakao muze rocni dite ???To by byl skvely napad,do kakaa rohlik nebo ty piskoty…Ale to je asi do flasky ze ???My jime ze lzicky,a flasku moc nechceme .To vite zeny je to moje prvni mimi,tak se ucim …No prave my mame 8 zubu..
normálně do hrníčku a dát mu to lžičkou ty kousky rohlíku. ale myslím, že piškoty by mu jely líp, malá se po nich může utlouct jak je má namočený v kakau. ![]()
Holky jak si tady s vama pisu je mi o neco lepe …Snad se to muj broucek nauci to polykani u nekterych jidel ..A ja budu moc rada a vice pysna mama …
Jo psikoty budou lepsi rozdrtim mu je a zkusime kakao s piskotama do flasky a uvidim zda mi flasu veme ..Normalne jime uz na lzicku .Teda nad ranem jime mlicko,a to mu nevadi ze je ve flasce.