Dítě neposlouchá

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.10.23 18:49

@GirlsNick jojo budu konat, mám ještě tříletou a když oba běží na opačnou stranu, tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
31.10.23 18:51

@Mamastelinkyasamika uplne chapu.. :srdce: :srdce: drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.23 18:54
@Aspera píše:
Jak psala suzka. Musíš přijít na něco co na něj funguje.

To je hezká teorie, ale na moje dítě třeba nefunguje nic. Nepřišly na to učitelky ve školce, ve škole, já,, manžel, ségra, máma, manželova maminka. Nefungují řady z PPP, od speciální pedagožky. Přijde trest nebo mu odejmu nějakou oblíbenou činnost/ věc/ nutim ho si to odpracovat atd. Udělá to znova a znova a znova. Teď už je v pubertě a je to o to horší, že na zadek už mu taky nedám. Když je někdo extrémně tvrdohlavá povaha, je to fakt těžký.

• Citovat
  • Upravit
8462
31.10.23 18:59
@Mamastelinkyasamika píše:
@suzka1 i on dostane na zadek, ale vysměje se mi za chvíli do obličeje. Takže, po všem co udělá špatně přijde trest? Bude venku utíkat, chytnu ho jdeme domu? Nesundá si boty, jaký trest?

No, záleží, kolik mu je. Třeba já neměla ten morál chtít po 3 létem dítěti tyhle věci, protože to by byl leda tak pořád konflikt.

Nicméně řešení je, že nesmí odejít z chodby, dokud si je nesundá. Poprvé to bude třeba několik hodin, co tam budete a pak to pochopí. Ale jak říkám, já bych ty boty triletakovi třeba sundavala.

Chyba je to po něm chtit a pak na tom netrvat. Pokud je malý, tak to po něm prostě nechtěj. Dobře si rozmysli, co po něm chceš, ale to pak vyzaduj. Lépe se to ovšem říká, než děla:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8462
31.10.23 19:01
@Mamastelinkyasamika píše:
@Atisia chci, fakt moc. Přerovnávam si to v hlavě a začnu konat.

Kolik tomu dítěti je???

Edit: už to čtu, čtyři… no, tak to už bych na něčem určitě trvala. Minimálně utíkat ne. Jinak bude za ruku, nebo kšíry… boty jsem ctyrletakovi ještě sundavala, na to jsem neměla nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
31.10.23 19:07
@Limi123 píše:
Kolik tomu dítěti je???Edit: už to čtu, čtyři… no, tak to už bych na něčem určitě trvala. Minimálně utíkat ne. Jinak bude za ruku, nebo kšíry… boty jsem ctyrletakovi ještě sundavala, na to jsem neměla nervy.

Kšíry jsou fajn. S chůzí za ruku zase takový problém nemáme. Kšíry+ruka. Mě přijdou jako dobrá pomůcka k nácviku chůze za ruku. V davu se nestrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.23 19:17

@Atisia děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.23 19:18

On má teda ještě nepotvrzenou vývojovou dysfazii a adhd, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
31.10.23 20:16

Ohledně těch bot. Syn 2,5 roku taky nechtěl boty sundávat, klidně mi šel přes celý byt v botech. Žádné plácnutí nepomohlo. Párkrát jsem si s nim sedla na zem a jasně jsem mu řekla, že nikam nepůjde, dokud si boty nesundá. Byly strašný scény a hysterický záchvaty breku. Já seděla naprosto klidně před ním, koukala jsem na něho a nereagovala. trvalo to ze začátku i 15 min, ale nepovolila jsem. Te´D UŽ SI BOTY SUNDÁVÁ AUTOMATICKY SÁM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.23 20:29

Holky, teď jsem to poprvé udělala. Hrál si s mladší dcerkou, začal se s ní přát o auto a kousl ji. Tak jsem zabalila hračky, zavřela jsem hračky do pokoje do skříně a zhasla jsem tam. Teď má zákaz si do zítra hrát, aby si uvědomil že takto teda ne. Vysvětlila jsem že se zlobím, protože ségru kousl a za to si teď nebude hrat. Být to včera, tak bych ho asi seřvala, dala na prd..el a nechala mu hračky dal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
1.11.23 12:22

U nás jeste pomáhá pocitani do tri a pak ho fyzicky donutim. A dusledky a duslednost. Ale i laskavost, venovat se mu, chvalit, odmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
1.11.23 12:32

To chce pár na zadek. Dělat věci za něj je největší chyba. Chce to vychovávat ne mu dělat otroka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1507
1.11.23 12:36

@Pitřice kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
1.11.23 12:37
@suzka1 píše:
@Mamastelinkyasamika takže ho vlastně nevychovavas a všechno děláš za něj. Změn hlavně svůj postoj a vychovavej. Nedivím se klukovo chování. Me tady třeba někdo ukamenuje, ale pokud by me tohle dělali moje děti, tak by dostali na zadek. Každý nastavuje hranice jinak, u nas plácnutí pomáhalo. Někde funguje „volna respektujici výchova“, na moje kluky by to nefungovalo. Mam 4,5leta dvojcata a musím říct, že neexistuje, aby me nebo tatu nebo kohokoliv jiného neposlechli a máme krásný vztah, žádný strach z trestu,ale vychovávám je. A už jsou ve věku, kdy je hrozně vidět, že to děláme správně.

To, jestli i po této výchově budete mít s dětmi krásný vztah, budeš schopná zhodnotit až v okamžiku, kdy budou děti samostatné a dospělé. Moje máma mě vychovávala přesně tebou popisovaným způsobem. V dětství jsem to brala tak, jak to je, myslela jsem si, že je to standard, ale v dospělosti (a hlavně s vlastními dětmi) mi začalo docházet, jaké dopady na mě a na budoucí vztah s mou mámou tato výchova měla.
Poznámka na okraj: Dělej si se svými dětmi, co chceš, mně je to upřímně jedno, jen jsem chtěla podotknout, že když máš teprve 4,5 leté děti, je trošku předčasné tu vychvalovat, jak skvěle, účinně a bez následků tvoje výchova funguje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5091
1.11.23 12:40
@Thomassss píše:
To, jestli i po této výchově budete mít s dětmi krásný vztah, budeš schopná zhodnotit až v okamžiku, kdy budou děti samostatné a dospělé. Moje máma mě vychovávala přesně tebou popisovaným způsobem. V dětství jsem to brala, tak jak to je, myslela jsem si, že je to standard, ale v dospělosti (a hlavně s vlastními dětmi) mi začalo docházet, jaké dopady na mě a na budoucí vztah s mou mámou tato výchova měla.
Poznámka na okraj: Dělej si se svými dětmi, co chceš, mně je to upřímně jedno, jen jsem chtěla podotknout, že když máš teprve 4,5 leté děti, je trošku předčasné tu vychvalovat, jak skvěle, účinně a bez následků tvoje výchova funguje ;)

Mám zkušenost, že nikdy netrestané dítě ve škole šikanovalo… Můžeš mi říct, jak je to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí