Dítě neukazuje, je to v pořádku?

37
5.8.18 09:43

Dítě neukazuje

Doktorka se mě ptala jestli moje roční dcera ukazuje. Vůbec jsem nevěděla, že by něco takového měla umět a dočetla jsem se, že když neukazuje tak to může značit nějakou poruchu. Mám ji to ukázování nějak učit nebo to dítě začně dělat samo z ničeho nic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27633
5.8.18 09:56

@ajanab ty jí neukazuješ třeba auto a neříkáš to je auto a dělá brm? jestli ne tak začni ona to odkouká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
5.8.18 09:58

Přesně tak, musíš jí taky ukazovat na všechno a říkat co vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
5.8.18 10:09

@ajanab no,že neukazuje nemusí značit poruchu,ale o dvě diskuze níž popisuješ ještě jiné problémy. A pokud jste byli u neuroložky,tak víš,že může být vývoj zpomalený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
5.8.18 10:53

Náš mimoň začal ukazovat až v roce a půl a až teď, v roce a třičtvrtě to používá běžně a správně. Nevím, jaké jiné problémy jsi kde popisovala, ale pokud chodit k neurologovi, tak asi není co řešit, ten by na případný problém určitě poukázal. A ta dětská dr na to říkala Co? Naše říkala, že počká do toho roka a půl, a to už nas ukazovat začínal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12572
5.8.18 14:01
@ka2ka píše:
@ajanab ty jí neukazuješ třeba auto a neříkáš to je auto a dělá brm? jestli ne tak začni ona to odkouká

Je zajimave co prcky.uchvati me ditko prvni co zacalo ukazovat..to je lampa..vse co svitilo a pak…to je ara..takovy ten plysovy,mluvici papouch..jinak nic pak dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27633
5.8.18 14:08

@lilith1 jojo u nás traktor ten by mohl obdivovat celý den a pak kočky , jinak ho nic jiného nebere a já si přijdu jak pitomec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
8.11.20 12:29

Nenašla jsem odpověď tak zkusím zde. Proč je tak důležité ukazovaní a proč ho třeba autisté či dysfatici neumí? Děkuji pokud mi někdo odpoví ps.syn taky dlouho neukazoval, teď už ukazuje v jednom kuse, jen vždy jsem se dočetla, že je to důležíté, ale proč to ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
8.11.20 12:39
@Dermabion píše:
Nenašla jsem odpověď tak zkusím zde. Proč je tak důležité ukazovaní a proč ho třeba autisté či dysfatici neumí? Děkuji pokud mi někdo odpoví ps.syn taky dlouho neukazoval, teď už ukazuje v jednom kuse, jen vždy jsem se dočetla, že je to důležíté, ale proč to ne :nevim:

Ja bych rekla, ze je to dulezity projev komunikace..ukazovanim si rika co chce, pta se co to je a ukazuje, co ho zajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
8.11.20 13:03

Je to taky forma sdílení. Mami podívej. Autista třeba sdílet neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
8.11.20 13:59

No já myslím, že i autisté se naučí ukazovat ne? @Bubla Bůčková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28745
8.11.20 15:01
@Dermabion píše:
No já myslím, že i autisté se naučí ukazovat ne? @Bubla Bůčková

No můj autista se to sice naučil, ale nijak extra to nepoužívá :nevim: nebo v naprosto nevhodných situacích (mami, koukej, ta paní má velkou hlavu…v tramvaji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
8.11.20 16:06

@Margery tak takové situace umí připravit i zcela zdravý poklad :lol:
Já to pořad nějak nechápu. Všichni to uvádějí jako strašně důležité, ale nikde v těch článcích neuvedou proč :roll: a mne to zrovna zajímá. :mrgreen:
Každopádně děkuji za vaše odpovědi :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
8.11.20 16:42

@Dermabion ukazovani je prvotní forma komunikace a zájmu. Je to o napojení se na dotyčnou osobu, když ještě neumí mluvit. Skrz ukazovaní sdílí s ostatními co je zaujalo a taky ukazovani slouží k získání určité věci. Běžně se vyvíjející děti ukazovani hned okopiruji ze svého okolí a správně pochopí funkci ukazovani a že to k něčemu slouží. Autiste nedokáži správně interpretovat věci, které vidí, nepochopí podstatu ukazovani a proto je nepouzivaji. Musí se to mechanicky naučit, zatímco zdravé děti tuto dovednost automaticky získají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28745
8.11.20 18:49

@Dermabion automaticky se neuci dalsi veci, ja treba ucila kluka dlouho pit z brcka, zakladni gesta a vyrazy tvare atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí