Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak hlavně ale za ně nemůžeš přebírat zodpovědnost za jejich dítě, že jo. Takže ne, já bych nehlídala, to by se pak také mohlo stát, že bys hlídala už pořád.
Ovšem to ráno bych chodila poslouchat, jestli to dítě opravdu spí a max. jim řekla, ať ti dají klíče, kdyby se nádohou probudilo…
Některý lidi by fakt neměli mít děti… ![]()
Ne, na city nehrajou…ona má domluvenou tu brigádu..no nevím, jestli to bude častěji, ale vím, že časem tam chce nastoupit na stálo, tak nevím jak to budou dělat..podle mě, si takový lidi nemají dítě ani pořizovat
Já tam asi zajdu a promluvím si sní..to bude nejlepší ![]()
Ahoj. Jak se znám, tak bych tam poslala manžela se vzkazem, že dítě pohlídám
. Poslat na ně sociálku bych asi nedokázala (neříkám, že to není správně, ale já bych to neudělala
). Jestli potřebují pracovat nebo ne bych neřešila, do toho nikomu nic není. Ovšem nechat 3 leté dítě (i bezproblémové) samotné doma, to bych teda nedokázala stoprocentně. Samotnou nenechávám ani předškolačku, ani když spí, a to vím, že kdyby se nečekaně vzbudila, dokázala by nám zavolat
. Záleží na vztazích se sousedy, možná bych s nima zkusila někdy promluvit. Další věc je, jestli dítě bude opravdu samo doma, třeba je to jen pokus přesvědčit tě o tom, abys hlídala (na mě byl to ale určitě zabralo
).
To je fakt síla, já nervuju, když jdu vynést ven odpadky a to jsou celkem tak 2min a vím, že už vsude dokáze malý vylézt a cokoli provést… hlídat bych jim za takových okolností nechtěla a nehlásila bych se k tomu…
Neřeš, jestli peníze potřebují nebo ne. To není tvoje věc, tohle já nemám moc ráda. Ale k jádru:
Dítě bych já takhle malé samotné nenechala ani omylem. Šla bych pohlídat. Třeba se domluvte na nějaké fin. odměně pro tebe, ale pokud je to takhle, nedělala bych „mrtvého brouka“.
Jejda
ja bych tedy hlidat nesla,podle me ti hraji na city,a cekaji ze se stejne doplazis.prost ebych nesla,treba to jen na tebe zkouseji,a vlastne dite doma nenechají.nechod tam.vydiraji te. ![]()
Já bych hlídat nešla. Je to jejich starost. My třeba peníze potřebujeme ale pokud bych neměla domluvený hlídání, brigádu bych odvolala. V žádném případě bych nenechala svoje dítě samotné i kdyby pět minut. Ta ženská je asi cvok nebo ti opravdu hraje na city.
No doopravdy ho doma nechají..to vím na 100% v tomhle by nelhaly. Navíc vím,že tatínek jde do práce ve 4 ráno, protože manžel s ním pracuje a maminka se v 7 vrací z té brigády. No já to doopravdy sama nechápu a do financí mi vážně nic není. Jen když vím, že někomu zbyde na měsíc tolik pěněz co normální rodina má třeba i na 3 měsice, tak už to tím tuplem nechápu.
anonym: zavání mi to kariérismem… třeba se ta mamina tak žene, že je to pro ni příležitost, aby měla kde nastoupit po mateřské… taky možnost. já nad tímhle přes léto taky pomýšlela, o bych měla i hlídání v pohodě zajištěný. ale přítel mi to holt zatrhl, že chce abych byla s malou, aby nelítala po hlídáních.
Hmarilla: Jo, to chápu jak to myslíš, jenže ta brigáda kam jde je vážně jen brigáda. Ona chce po mateřské dělat úplně něco jiného, ale tam by měli nabírat až od dubna..takhle mi to vysvětlovala. No uvidíme..já jim do hlavy nevidím, každopádně vím, že jsou blázni, že se odváží nechat takového raubíře doma samotného ![]()
třeba neodváží.
pokud se nesebereš a nepůjdeš jim říct že jim prcka pohlídáš.
což bych nedoporučovala, pak by tě mohli využívat dále.
to bude úžasné probuzení pro tu malou, až se vzbudí a nikde nikdo…ale to vážně není tvůj problém.
Takže je to od tří ráno do sedmi? To je opravdu pravděpodobné, že dítě bude spát - ale… Nočních katastrof jsem zažila spoustu. To bych si dovedla představit za předpokladu, že na chůvičce bude někdo s klíčem od bytu.
Já bych šla dítě pohlídat. Ve chvíli, kdy o této situaci vím, stávám se za ni spoluzodpovědná - přinejmenším z morálního hlediska. Kdyby se dítěti cokoli stalo, do smrti bych si vyčítala, že jsem tomu mohla zabránit. Že jsem věděla o tom, že dítě je tam samo - a nic jsem neudělala.
Ale na rovinu bych rodičům řekla svůj názor - a sice ten, že dnes dítě pohlídám, ale pokud se situace bude opakovat, nahlásím je na sociálce. A dodržela bych to.
Já jsem znala jednu slečnu,která od dvouletýho kluka dokázala v noci odejít…prý celou noc spí.Když jsem se to dozvěděla,myslela jsem že ji prvně proliskám,ale potom jsem šla za otcem dítětě,protože spolu nežili a řekla jsem mu to.Nevím jak to dopadlo přestala jsem se s ní stýkat.Vůbec jsem nechápala její chování,měla jsem doma o rok starší dítě a nikdy by mě to nenapadlo.Omlouvám se za anonym,ale co když tu je