Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
BohunkaP píše:
Já bych šla dítě pohlídat. Ve chvíli, kdy o této situaci vím, stávám se za ni spoluzodpovědná - přinejmenším z morálního hlediska. Kdyby se dítěti cokoli stalo, do smrti bych si vyčítala, že jsem tomu mohla zabránit. Že jsem věděla o tom, že dítě je tam samo - a nic jsem neudělala.Ale na rovinu bych rodičům řekla svůj názor - a sice ten, že dnes dítě pohlídám, ale pokud se situace bude opakovat, nahlásím je na sociálce. A dodržela bych to.
souhlas, ale zeptala bych se treba vecer na to, jestli nekoho sehnali na hlidani, urcite bych tam neletela hned, pak uz by te jen vyuzivali a hrali to na tebe ![]()
Já teda nechápu proč by si jim měla to dítě hlidat zrovna ty sama máš doma miminko jak si psala a svoje starosti.
Ty rodiče jsou tak nezodpovědný nechápu to může se stat cokoli.Co když se vzbudí na záchod nebo něco?
Asi bych byla potvora,ale řekla bych jim pokud to tak budou praktikovat nahlásím to socialce(jen bych pohrozila)co oni by na to řekli
Ja o tom premyslela,a stejne bych ho asi hlidala,takze beru svou prvni reakci zpet,nedalo by mi to proste
ale stejne to jsou hovadka
to bych jim tedy vycinila, ![]()
Myslím, že by sis měla uvědomit, kdo je za to dítě zodpovědný a nenechávat se psychicky vidírat…Upřímně - já kdybych věděla, že u sousedů bývá samo doma takhle malé dítě - zavolám sociálku. Na prvním místě by měla být bezpečnost dítěte ![]()
To jako ve 4 vstaneš, vzbudíš svoje dítě a půjdeš k sousedům? Nebo ho oni přitáhnou k tobě v polospánku?
Nechápu, jak tohle může někdo po někom vůbec chtít, neřekla bych ani vlastním rodičům ![]()
ale jo ,můžeš to chtít po placené síle. Dala bych jim sodu, pohrůžku sociálkou a kontakt na hlídací agenturu či chudého studenta. Hlídat v tuhle hodinu bych rozhodně nešla, nevím jak ty, ale já když se s mimčem málo vyspím, jsem nepoužitelná a pro cizí bych to nedělala ani za milion. Ale jsou tací, co jim to neva, tak ať si někoho zaplatí, jinak sociálka.