Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsou temperky jedovaté?? Maminky stalo se to někomu z vás? Starší si maloval temperkama, byla jsem u něho, jen se na chvíli otočím a už je o něho mladší (roční) a olizuje temperky… Hned jsem mu umyla pusu, dala jsem mu napít ať to zapije ale pořád si říkám jestli se tím nemůže otrávit..už jen to jak ty temperky smrdí mi připadá šílené natož když to snědl… Mám to nějak řešit? Stalo se to někomu z vás?
Naše dětská doktorka nám na podobný dotaz (vodovky) říkala, že podle nějakého zákona musí být všechny školní pomůcky nejedovaté. Takže pokud to nejsou nějaké pochybné tempery, tak bude mít maximálně barevné hovínko ![]()
Podle mého cajk, pokud tedy nevysosl půl tuby.
to se občas stane, mě dcera když ji bylo cca 3 a půl vyžunkla bublifuk ![]()
@Romily píše:
Naše dětská doktorka nám na podobný dotaz (vodovky) říkala, že podle nějakého zákona musí být všechny školní pomůcky nejedovaté. Takže pokud to nejsou nějaké pochybné tempery, tak bude mít maximálně barevné hovínko
Díky za uklidnění, tak se dívám na obal-jsou to dost staré tempery (z roku 1997), ale je tam nápis non-toxic, tak snad to bude v pohodě…
@milwinka Tak non-toxic je jasný, buďte v klidu, ty děti toho sežerou
Ne, vím jaké jsou to nervy, nám olízala vodovky. Někde jsem četla moc krásnou věc: Matka prvního dítěte, které sní drn trávy jede do nemocnice. Matka dvou dětí ho jen bedlivěji pozoruje. A u třetího dítěte přemýšlí, jestli mu musí chystat ještě večeři, nebo mu stačilo ![]()
@Romily píše:
@milwinka Tak non-toxic je jasný, buďte v klidu, ty děti toho sežerouNe, vím jaké jsou to nervy, nám olízala vodovky. Někde jsem četla moc krásnou věc: Matka prvního dítěte, které sní drn trávy jede do nemocnice. Matka dvou dětí ho jen bedlivěji pozoruje. A u třetího dítěte přemýšlí, jestli mu musí chystat ještě večeři, nebo mu stačilo
@milwinka píše:
Jsou temperky jedovaté?? Maminky stalo se to někomu z vás? Starší si maloval temperkama, byla jsem u něho, jen se na chvíli otočím a už je o něho mladší (roční) a olizuje temperky… Hned jsem mu umyla pusu, dala jsem mu napít ať to zapije ale pořád si říkám jestli se tím nemůže otrávit..už jen to jak ty temperky smrdí mi připadá šílené natož když to snědl… Mám to nějak řešit? Stalo se to někomu z vás?
Podle me ok, barvy opravdu jsou netoxicke..Aspon co mi rikala doktorka..Muj malej ma taky takovy hovezi napady, jednou snedl i pulku voskovky..Jo a dnes ochutnal moji dekorativni svicku…
@Romily píše:
@milwinka Tak non-toxic je jasný, buďte v klidu, ty děti toho sežerouNe, vím jaké jsou to nervy, nám olízala vodovky.Někde jsem četla moc krásnou věc: Matka prvního dítěte, které sní drn trávy jede do nemocnice. Matka dvou dětí ho jen bedlivěji pozoruje. A u třetího dítěte přemýšlí, jestli mu musí chystat ještě večeři, nebo mu stačilo
to zvýrazněné tučné s tím souhlasím
, samozřejmě i u třetího mám strach, přece je o hoodně mladší
, non toxic nejedovaté, to bych byla klidná, děcka toho sežerou včetně písku, kterou očůral, kdejakej pes
, snažím se takovým blbinkám vyhnout, ale jednou moji prostřdní dceři asi když ji bylo 9 let vycucla barevnou gelovku propisku do pusy, vyplivala to všechno a bylo to v pořádku - sledovala jsem ji měla jsem celkem i strah, vycucla to, ne z nerozumu, ale protože prý viděla u spolužáku, že takto rozepisují gelové barevné propisky
@tessa2323 dekorativní svíčku
, ne promin, asi mu voněla a řekl si, že by to mohlo být dobrota, tak to okusil
![]()
@tumpach píše:
@tessa2323 dekorativní svíčku, ne promin, asi mu voněla a řekl si, že by to mohlo být dobrota, tak to okusil
![]()
Tahle prave nevoni, ale byla krasna..Byla, no…Byla to panenka s kosickem. Ted uz bez kosicku, bohuzel
![]()
Mui bratr mi snedl cely kelimek jahodove pomady na rty, byl z Body basics a bylo na tom napsano, ze to nebylo testovano na zviratech, tak to otestoval a prezil;-)
Tak kdyz tam je napsano non toxic tak prece jedovate nejsou a otravit se nemuze. Urcite mu nebude ani spatne, kdyz jen olizl. I kdyby snedl celou tubu, tak by se neotravil, ale zle by mu asi bylo.
@tessa2323 píše:
Podle me ok, barvy opravdu jsou netoxicke..Aspon co mi rikala doktorka..Muj malej ma taky takovy hovezi napady, jednou snedl i pulku voskovky..Jo a dnes ochutnal moji dekorativni svicku…
můj mladší snědl půlku svíčky bráchovi z dortu
a starší včera snědl celou rudou rtěnku Kate Moss, v pěti letech
![]()
zakladatelko, když netoxické, tak to bude v pohodě ![]()
Zdravím všechny maminky moje dcera její rok a tři měsíce olízla temperu konkrétně:COLORINO KIDS POSTER PAINTS FARBY PLAKATOWE. A já nevím jestli jsou jedovaté a netuším co mám dělat můžete mi prosím poradit.
![]()