Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bin píše:
omlouvám se za chyby…mám v klávesnici drobky a vynechávaj mi písmena a mezerník…
jinac ja mam taky doma maleho racka (14.7.)(tuplovaneho,pac i asc.ma v raku
),plakaci obdobi mame ted taktez,ale vim jako mama starsiho urvaneho lva,ze muze byt hur a ze je to v tomto veku bezne,nerkuli zadouci ![]()
Any píše:Bin píše:
omlouvám se za chyby…mám v klávesnici drobky a vynechávaj mi písmena a mezerník…![]()
to me rozesmalo
no kdyby manžel viděl, co všechno u počítače dělám…jako jídlo a i třeba vylitý víno do klávesnice…tak by mě počítač zabavil …
![]()
jinak si taky myslím, že k 10ti měsícům pláč a závislost na mámě patří…nejmenuje se to náhodou separační úzkost?? ![]()
Ahojky, tak já jsem rak a prý jsem byla nejhodnější miminko, na mámě jsem nebyla jako dítě vůbec závislá, ale za to teď v dospělosti cítím, jak moc jí potřebuju-co se týče citového vztahu ![]()
Také by mne to moc zajímalo, čekám ráčka a mám trochu obavy. Z mého okolí znám dva malé ráčky/kluky a přestože ve spoustě věcí jsou úžasní, jedno mají společné. Jsou skutečně oba poněkud nadstandardně uřvaní (doufám, že mi jejich maminky odpustí tuto charakteristiku). První ořve jakoukoli změnu a je tedy opravdu poměrně velký mamánek, druhý si zase řevem prosazuje svou. obojí svou intenzitou přesahuje průměr. Jako miminka ani jeden moc nespali, a to mě děsí, protože jestli si něco nedovedu představit, tak je to právě nespat. Takže maminky ráčků či račic, uklidníte mne?
eclaire píše: Špatně jsem se vyjádřila - oproti ostatním dětem v jejím věku v našem okolí je o poznání uřvanější. Každý si myslí, že jí mám rozmazlenou, ale já svou dceru rozhodně nerozmazluji.
Narodila se mi 30.6.2010.
Co se týče puntičkářství, tak moje dítě střelec je daleko větší puntičkář, než rak a já jsem taky flegmatik až hrůza
Teda, jak v čem, ale neupravené rukavice mně ani mému dítěti vůbec žíly netrhají..
Tak to musim taky okomentovat
rozhodně nesouhlasim s tim, že znamení neovlivňujou povahu lidí…mám doma taky ráčka. jako malá byla ukňouraná a ukňouraná je i teď.moc se neumí bránit, nerada bouchá a strká jiné děti-nelíbí se jí to. je to hrozná cíťa a rozbrečí jí cokoliv-zvýšení hlasu, nedostane bonbon a to bych mohla vyjmenovávat donekonečna.až si kolikrát řikám jestli to na mě tu cíťu třeba jen nehraje
je to hrozná „buchta“ pořád poblíž maminky- nebo jiné osoby z rodiny, nedokážete si ani představit začátky ve školce
teď už je to naštěstí v pořádku. je ráda doma a pořád si někde stele „pelíšky“ a tam si hraje. je hodně kamarádská a špatně nese, když si s ní nikdo nechce hrát.a všechno jí strašně zajímá- aůe to asi každé dítko v tomhle věku
Astrologie je vec slozita,neni to tak,ze ted mame obdobi Raka tak vsechny deti budou takove a makove.Je tam spousta jinych veci,ktere je treba zkoumat a i deti narozene ve stejny den,potazmo ve stejnou hodinu(ale jinych minut)budou mit jiny horoskop a jinou povahu…
Ale tak vseobecne povrchove a nezavazne pro zabavu je zajimave si podobne rysy srovnavat ![]()
rubberbear píše:
Tak to musim taky okomentovatrozhodně nesouhlasim s tim, že znamení neovlivňujou povahu lidí…mám doma taky ráčka. jako malá byla ukňouraná a ukňouraná je i teď.moc se neumí bránit, nerada bouchá a strká jiné děti-nelíbí se jí to. je to hrozná cíťa a rozbrečí jí cokoliv-zvýšení hlasu, nedostane bonbon a to bych mohla vyjmenovávat donekonečna.až si kolikrát řikám jestli to na mě tu cíťu třeba jen nehraje
je to hrozná „buchta“ pořád poblíž maminky- nebo jiné osoby z rodiny, nedokážete si ani představit začátky ve školce
teď už je to naštěstí v pořádku. je ráda doma a pořád si někde stele „pelíšky“ a tam si hraje. je hodně kamarádská a špatně nese, když si s ní nikdo nechce hrát.a všechno jí strašně zajímá- aůe to asi každé dítko v tomhle věku
jojo…moje ségra až teď v dospělosti je samostatná bytost, co se umí se vším porvat, ale musím říct, že je to výsledek dost drsný životní zkušenosti, kdy byla tak nějak donucena…doporučuju moc ten život neusnadňovat…já byla o 6let starší a pomáhala jsem našim jí tu cestičku životem umetat, aby to měla snadnější…a to nebylo dobře…radím zocelovat odmalička
![]()
Mě přijde dost divné vyjmenovat X povahových rysů dítěte a pak říct, že je to tím, že je rak…
![]()
Se stejnými vlastnostmi se narodil další milion dětí v jiných znameních - nic to neznamená..
Občas na dospělém člověku si tipnu co je za znamení, díky jeho temperanentu nebo projevu, ale jinak tomu nepřikládám velkou váhu..A už vůbec ne v dětském věku, kdy většina dětí brečí, či spousta dětí jsou mamánci a podobně..
Nic ve zlém, nějak nerozumím tomu, proč trávíš čas diskusí o dětech ve znamení raka, když na znamení nevěříš. Nemůžu mluvit za zadavatelku, ale já to vnímám tak, že se má diskutovat o racích, tedy dětech narozených v určitém období, nikoli o tom, zda má astrologie smysl či ne.
Přispívám tu proto, že když si přečtu úvodní příspěvek zakladatelky, tak se ptá po zkušenostech..
Moje dítě je rak a moje maminka je také rak atd..
Takže zkušenosti mám - jen asi né tak astrální , aby zaujaly..
Tohle přece není otázky víry ve znamení,ale diskuze o povaze dítěte..Někdo tomu přikládá význam velký, někdo malý..
Jsou tu snad vítány příspěvky jen potvrzující řev, nespavost a mamánkovství, nebo je někdo zvědavý na to, že Raci jsou i jiní..???
já jsem takovej blázen, že těmhle věcem přikládám velkej důraz, ale možná proto, že celkově se zabývám věcmi mezi nebem a zemí, bílou maigí, výkladem z karet, numerologií, bylinkama a tak podobně…takže ano - znamení má vliv na povahu, ale ne samo o sobě, ale když se dá dohromady klasickej horoskop, čínskej a numerologie…docela přesně se dá určit povaha a osud. a třeba já jsem lvice…jako dítě jsem byla takový ošklivý káče…malá brejlatá ošklivka…s obrovskýma dioptriema a okluzorem…takový děti se často stávají terčem posměchu a šikany…nikdo si na mě nedovlil a ještě jsem bránila spolužačky, na který kluci házeli pavouky a klidně jsem se i poprala......třeba! a neznám kolem sebe třeba jedinýho lva, kterej by byl ušlápnutej, nevýraznej, nespolečenskej, bez energie a tak…vždycky jsou to extroverti, který potřebujou bejt středem pozornosti a v životě se neztratí…
![]()
Bin píše:
já jsem takovej blázen, že těmhle věcem přikládám velkej důraz, ale možná proto, že celkově se zabývám věcmi mezi nebem a zemí, bílou maigí, výkladem z karet, numerologií, bylinkama a tak podobně…takže ano - znamení má vliv na povahu, ale ne samo o sobě, ale když se dá dohromady klasickej horoskop, čínskej a numerologie…docela přesně se dá určit povaha a osud. a třeba já jsem lvice…jako dítě jsem byla takový ošklivý káče…malá brejlatá ošklivka…s obrovskýma dioptriema a okluzorem…takový děti se často stávají terčem posměchu a šikany…nikdo si na mě nedovlil a ještě jsem bránila spolužačky, na který kluci házeli pavouky a klidně jsem se i poprala......třeba! a neznám kolem sebe třeba jedinýho lva, kterej by byl ušlápnutej, nevýraznej, nespolečenskej, bez energie a tak…vždycky jsou to extroverti, který potřebujou bejt středem pozornosti a v životě se neztratí…![]()