Dítě s brýlemi ve školce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.8.22 22:26

Dítě s brýlemi ve školce

Mám jen dotaz pro maminky dětí s brýlemi. Moje malá ( 3 roky) začala nosit brýle, ale neni schopná si je vyčistit. Každou chvíli jí je musim čistit, aby přes ně viděla. Myslíte, že učitelky ve školce jí ty brýle občas vyčistí nebo ne? Možná je to blbej dotaz, ale když vidim, jak má každou chvíli zapatlaný brýle a skoro přes ně nevidí, tak si říkám, jak se to bude dělat ve školce :-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
244
2.8.22 22:34

No taky jsem nad tim premyslela. Moje dcera taky nosi brylky a jde v zari do skolky. Taky je ma vecne zapatlane a kazdou chvili je musim vycistit. Ja to asi budu resit primo s ucitelkou ve skolce aby ji je sem tam pres den vypucovali :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22348
2.8.22 22:35
@Anonymní píše:
Mám jen dotaz pro maminky dětí s brýlemi. Moje malá ( 3 roky) začala nosit brýle, ale neni schopná si je vyčistit. Každou chvíli jí je musim čistit, aby přes ně viděla. Myslíte, že učitelky ve školce jí ty brýle občas vyčistí nebo ne? Možná je to blbej dotaz, ale když vidim, jak má každou chvíli zapatlaný brýle a skoro přes ně nevidí, tak si říkám, jak se to bude dělat ve školce :-(

Zatim jsem teda zadnemu diteti ve skolce bryle necistila a ani to po me nikdo nechtel. To se jedna o obecni skolku s 28 detmi ve tride? Ja delala i tam, co bylo deti jen 15 a stejne to po me zadny rodic nechtel. Pres bryle je videt, ikdyz se nelesknou cistotou. Sama je nosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64933
2.8.22 22:38

Bryle se cisti tak na skole, skolce v prirode. Ony ty bryle vypadaji, ze pres ne neni videt, ale ten dotycny to vubec nevnima. Je videt dostatečně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
2.8.22 22:40

Nepracuju ve školce, ale ve škole jsem měla ve stole krabičku s jednorázovými ubrousky na čištění brýlí a hromadu takových těch látkových (nějak se mi doma nahromadily z různých konferencí, byly jich fakt desítky) a vždycky, když jsem si všimla, že někdo přes brýle už snad ani nemůže vidět, tak dostal látkový do lavice a jednorázový na tu nejhorší špínu. Být vámi, tak koupím krabičku jednorázových, stojí to pár korun, dala je do školky a poprosila učitelku, jestli by jí ty brýle nemohla tu a tam přečistit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
2.8.22 22:41

Dávala jsem dětem v šatně do skříňky ty čistící papírky. Celou krabičku. Ubývalo. Tak asi někdo brýle pomáhal čistit. Ve škole znám učitelky, které nosí brýle. Když si čistí své brýle, tak ke svému stolu zavolají děti, které mají brýle a leští i jim. Úplně přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
2.8.22 22:42

To jistě ano, ale má to své hranice.

@Oriseka píše:
Pres bryle je videt, ikdyz se nelesknou cistotou. Sama je nosim.
  • Citovat
  • Upravit
101500
2.8.22 22:54
@Prostě Vodnář píše:
To jistě ano, ale má to své hranice.

To sice ano, ale za nejakych 6 hodin se tak fakt nezaspini, pokud je to dite nesundava nebo si po nich cíleně nepatla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
2.8.22 23:08

Ve školce asi není problém, aby učitelka vyčistila brýle dětem, když po obědě spinkají. Ale určitě je nebude čistit každou hodinu. Ve škole mě nikdy nenapadlo dětem brýle čistit. Předpokládám, že to už umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
2.8.22 23:12

Měla jsem v dětské skupince chlapečka s brýlemi. Každý den jsem mu je čistila. Ale v naší DS je 12 dětiček, tak je i čas. Někdy si je opatlal, někdy mu je opatlaly jiné děti. Když plakal, tak pak přes ně taky nešlo vidět…Sama nosím brýle a čistím si je stále, tak mám pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
2.8.22 23:28

Já bych předpokládala, že nějaký krizový stav brýlí učitelky ve školce vyřeší, stejně jako třeba pokakání, krev z nosu, atp. Dala bych k tomu ubrousky, aby nedošlo k poškrábání, plasťáky jsou háklivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16363
2.8.22 23:37

Když byla neochota a že v jedné třídě byla, tak měl dvoje. Každé jídlo znamenalo špinavé brýle. Věděl, že před procházkou si je vymění ve skřínce za nové (čisté), pak bude oběd (to si je umaže), spaní a pak jsem přišla. I kdyby chodil s lívancem na sklu, nikdo by mu nepomohl. Celý den jsem trnula, aby se někde nepřerazil. Když ve školce začínal, měl úžasnou učitelku, jsem ji za mnohé vděčná (ted je ředitelka), mimo jiné i za to, že brýle čistila. Díky tomu mohl i do školky nosit okluzor. Kdyby měl jedno oko zamatlané a druhé zalepené, tak by to bylo o zdraví. Zeptala jsem se jí, zda to mohou dělat, jestli chtějí brýle mýt pod vodou nebo čistit ubrouskama. Vybrala ubrousky, druhá se nabídla, že to bude čistit do svého trička a bylo. Na Vánoce a ke konci roku jsem každé udělala vždycky balíček, ale nemyslím, že za to něco čekaly, prostě byly hodné a profesionální, měly pochopení. Měly rády tvoření s dětmi, tak jsem nakupovala papíry, psací potřeby, po nocich šila kostýmy pro děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.8.22 23:41

Kup čistící ubrousky a popros učitelku, aby na dítě občas koukla a případně brýle vyčistila. U nás s tím není problém.

• Citovat
  • Upravit
5938
3.8.22 00:20
@Anonymní píše:
Mám jen dotaz pro maminky dětí s brýlemi. Moje malá ( 3 roky) začala nosit brýle, ale neni schopná si je vyčistit. Každou chvíli jí je musim čistit, aby přes ně viděla. Myslíte, že učitelky ve školce jí ty brýle občas vyčistí nebo ne? Možná je to blbej dotaz, ale když vidim, jak má každou chvíli zapatlaný brýle a skoro přes ně nevidí, tak si říkám, jak se to bude dělat ve školce :-(

Těžko říct. Mé dítě si celou školku oblékalo obráceně bačkory, já je ve školce opakovaně prosila, aby to hlídali, že si zničí nohy. Vše odkývali a stejně mi ho vraceli s obrácenými bačkorami a to mu to měli jen říct, ať si je obrátí. Kdybych chtěla, aby čistili brýle, obávám se, že to by už pro ně byl nadlidský výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30627
3.8.22 00:31

Dělám AP, dětem pomáhám, jak to jde, vyčistím brýle, utřu nos, přehodíme papuče, když mají „kozí nohy“, holkám upravím culíky, sponky a podobně. Přijde mi to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí