Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kdyby ji to moc bolelo, tak by asi rvala, chladte dal, dala bych si pozor pri koupani na teplou vodu a na noc bych ji dala normalne nejaky prasek na bolest. Je mozne, ze se puchyrky jeste udelaji, ale ani s tim neni nutne nikam letet. To se stane, bude si pamatovat, ze na dvirka se nesaha
Macela bych ji to furt ve studene vode i sledem, a na noc napatlala hemagelem ale nezavazovat
Dekuju, jsem uplne na mrtvici
trosku si tak jednou za 5 minut pofnukne… uz se i najedla… ja ji na noc dam nurofen! Ja bych si tak nafackovala!
Pokud nema alergii na rajcata, tak mne hodne na popaleniny pomaha platek rejcete. Takova to masova cast se slupkou. Okamzite po prilozeni prestane bolet popalenina a lze to i prelepit leukoplastem na noc. Funguje to teda na takove popaleniny bez puchyru.
@Xmichaelah ja si jako mala sahla na plotnu u prababicky, takove ty stare velke kamna, no puchyre naskakaly omazite, silena zimnice, babicka mi na to dala nejakej hadr, ze voda ne ze to zmokva
to pak silene bolelo kdyz se mi ho mama snazila sundat…ja na pohotovosti skoncila, dostala jsem myslim i nejake 3denni antb, jizvu mam jen malickou nastesti…bud v kludi, pokud si jen povdzechne tak je to ok, aspon uz na to nikdy nesahne ![]()
@katintheBOx63 alergii nema, vyzkousim, puchyrek se zatim zadny nedela…
@Peggy54 jezis to je strasne
ja mam uplne nervy ze sebe
nejhorsi je, ze se to stalo u zadnich dvirek- chtela mi pomoct to zavrit
a ja nezareagovala vcas, sklu a krbu ve predu se vyhyba obloukem
ja se jeste vyschizovala googlem, kdy vsichni at nejsou lidi nezodpovedni a u malych deti hned na pohotovost… rikam si, ze by asi na pohadky nekoukala kdyby to bylo tak uplne strasne… no nafackuju si ![]()
@Xmichaelah to se neda fakt srovnat ja mela puchyre vedle sebe, pak z toho tekl hnis…koukej s na pohadku i, dej ji nejaky to analgetikum na spani, asi ji ani nekoupej a rano nebude vedet, bracha se zase spalil o neco na motorce, dostal misku s ledem, zmrzku, pohadky a fnuknul jen obcas, druhej den nevedel, ze se neco stalo, ja si nedavno spalila pekne ruku, kdyz sem bez rukavic vytahla zapejkaci misku
no celej vecer sem mela raku v takovem tom valci na flasku vina ![]()
@Xmichaelah píše:
@Peggy54 jezis to je strasneja mam uplne nervy ze sebe
nejhorsi je, ze se to stalo u zadnich dvirek- chtela mi pomoct to zavrit
a ja nezareagovala vcas, sklu a krbu ve predu se vyhyba obloukem
ja se jeste vyschizovala googlem, kdy vsichni at nejsou lidi nezodpovedni a u malych deti hned na pohotovost… rikam si, ze by asi na pohadky nekoukala kdyby to bylo tak uplne strasne… no nafackuju si
Oni by s tim stejne nic moc neudelali..ono jde o to, ze kdyz se udelaji puchyre a treba pak prasknou, tak se do toho muze dostat infekce, ale to se bat nemusite, kdyz se puchyr objevi a neco by se Vam nezdalo, tak v pondeli zavolate sve doktorce. Dobre jsou taky ty chladive gely, to dlouho vydrzi, ale to nema doma kazdy..
Tak jestli tam neni viditelně noc krom zčervenání, nikam bych nejezdila. Nas malej taky sahnul na kamna a od te doby vi, ze jsou fakt horky, pak si pribouchnul prst do dveří auta, padnul pres riditka přímo na pusu a nos, prevratil na sebe zidli… Vsemu se zabránit neda, dáváme mega bacha na horké napoje, ale sam si taky umí ublížit
Nechci to zlehcovat, jen tim chci rict, ze se sem tam nějaká nehoda stane. ![]()
Dekuju za uklidneni
kdyz vytahne ruku z vody, zacne si ji trit a plakat.,. Uz jsem ji dala nurofen, akorat nevim jak to udelame v noci
no vypada to ze s ni budu sedet a chladit
jeste ted manzel zkousi bilej reckej jogurt…
@lebambule nene, nic jineho, jen mirne zcervenani…
ale asi to bobinku boli
achjo, jsou to fakt tuntata ![]()
@Xmichaelah píše:
@lebambule nene, nic jineho, jen mirne zcervenani…ale asi to bobinku boli
achjo, jsou to fakt tuntata
Tak když se spalim o zehlicku, taky to bolí jak prase… Ale asi by ji s tim nijak nepomohli, no. Chladit. ![]()
Dobry den, pred hodinkou mi mala sahla konecky prstu na dvirka krbu- hned cukla, strasne plakala, hned jsme zacali chladit ve studene vode. Ted kouka na pohadky, neplace, prstiky si namaci. Puchyre se nedelaji- udelaly by se uz? Prstiky ma cervene ale s rucickou hybe… mam jet na pohotovost? Chtela jsem zchladit, namazat bepanthenem, ale pak jsem zajela na net a fakt nevim jestli jet na pohotovost.. moc dekuju za vyzadane rady, bicuju se sama dost