Dítě se budí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101611
20.10.21 20:29
@Barborabli píše:
Jenže on si to nepamatuje že pláče nebo že jo přinášíme za námi do ložnice a navíc spaval sám dělá to teď posledních 14 dní a přijde mi normální aby dítě spalo samo v pokoji co mám známé mají děti a od 2,3,4,5 a dál spi sami

No a me zas prijde normální, ze chce spat s rodici, nez samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.21 21:01

Samozřejmě to normální je ale spaval sám celou dobu jak píšu dělá to 14 dní aniž by věděl že pláče nic si nepamatuje jsem u něj a po chvilce zase usne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101611
20.10.21 21:18

@Barborabli To ale neznamena, ze se to ještě několikrát nezmeni, mohlo se mu neco oskliveho zdat, nekde neco videt ci slyset…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
20.10.21 21:45

Když si to nepamatuje, jsou to tzv. Noční děsy. Věk by tomu odpovídal, na vině je většinou nějaký prudký vývoj psychiky. Naše malá to má taky už tak od 10 měsíců. Začne z ničeho nic řvát, jakobys ji vraždila, není u toho pořádně vzhůru, takže probudit jemně (promluvit, odvést pozornost na nějaký predmet) a jak se uklidní, hned ji padá hlava a dávám ji zpět do postýlky. Spí s námi v ložnici, to nemá vliv. Je dost možné, že synek jde k vám na autopilota, nebo má prostě tu negativní emoci, tak jde za vámi pro útěchu polospici (moje dítě ještě není takto velké). Je to náročné, útěcha je, že to odezní…jednou. využila bych toho, že kluk už má rozum, vzbudila bych ho, utěšila a zkusila nasměrovat zpět k němu, chvilku bych si s ním lehla u něj a šla zpět do vlastního. On si to ráno ani nebude pamatovat…ja tě chápu, já nemám moc ráda, když mám malou v posteli, nerada spím pritulena k ní nebo k manželovi. Já potřebuji prostor 10× se otočit. Naštěstí ona taky. Ovšem když jsme v posteli obě, jen mě kope a nespime pořádně ani jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.21 06:30

Aspoň někdo mi tu rozumí nechci ho vyhazovat ale též chci klidný spánek bez kopání mám výhře zlou plotýnky takže to není nic příjemného když mám mít prcka ještě celou noc v posteli a přesně tak jak píšeš postupuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
21.10.21 07:12

@Barborabli mrkni na net, co se týče těch děsů. Prý pomáhá skalopevny režim - hodinu před spaním už klid, to znamená žádná televize, mobil a počítač…příčinou mohou být i změny, stresové situace…je toho víc.

Ale malá má režim pevný a měla to každou noc i tak…ted už třeba ob víc dní…záleží na té příčině. Zas 5lety mi na prudký vývoj přijde už velký…chci říct, že to se děje asi nejvíc tak do 3 let. Třeba fakt nějak blbě vnímá, co se kolem děje, třeba ve školce nebo samo i doma…je to taková detektivní práce.

Tak ať je líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
21.10.21 08:02
@Barborabli píše:
Aspoň někdo mi tu rozumí nechci ho vyhazovat ale též chci klidný spánek bez kopání mám výhře zlou plotýnky takže to není nic příjemného když mám mít prcka ještě celou noc v posteli a přesně tak jak píšeš postupuji

Tak dej dítěti k vám do ložnice jeho vlastní postel. Prostě mu nevyhovuje spát samotnému. Na tom není nic divného, je to naprosto přirozené.

• Citovat
  • Upravit
154
21.10.21 08:07
@Anonymní píše:
Dobrý den prosím o radu syn 5 let nechce spávat sám kdy už u něj jsem usne ale po každé v pravidelnou dobu se probudí a pláče nebo dojde za námi do ložnice ale ani jedno si nepamatuje co mám udělat pro to aby měl klidný spánek a jak ho naučit aby spal sám

Vůbec bych ho nenechávala spát zatím samotného. Váš syn zřejmě ještě nedozral k samostatnému spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.10.21 10:17
@Barborabli píše:
Jenže on si to nepamatuje že pláče nebo že jo přinášíme za námi do ložnice a navíc spaval sám dělá to teď posledních 14 dní a přijde mi normální aby dítě spalo samo v pokoji co mám známé mají děti a od 2,3,4,5 a dál spi sami

Zeptej se tech znamych, jestli jim deti v noci couraji do postele :nevim:. Rekla bych, ze vetsina.
Nema cenu se srovnavat s ostatnimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.21 10:20

Co vím přijdou až ráno jinak defakto celou noc spi sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.10.21 12:42

..