Nespavost 2 letého dítěte

1
25.9.21 11:10

Nespavost 2 letého dítěte

Dobrý den, mám vnučku, které budou 2 roky. Dcera v roce přestala kojit, ale malá vyžaduje pořád mlíčko. Tak jí dělá na noc sunar do lahvičky. Pravidelně se budí. Jde spát mezi 20-21 hod, usne si sama bez problémů, ale vzbudí se kolem 1 nebo 2 po půlnoci, něco si zase vypije, a takhle to jde celou noc. Pokud nemá pití, potřebuje, aby dal někdo k postýlce hlavu s vlasy, ona si je chvilku povíská a usne. Vzhledem k tomu, že moje dcera čeká druhé dítě, chtěla by, aby už spinkala dcera celou noc nebo pokud možno se budila méně. Prosím poraďte co dělat. Moc děkuji. Milena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1540
25.9.21 11:21

A dcera je nějakým způsobem nesvéprávná, že si to nemůže vyrešit sama?
Naše dvouleťačka se v noci budí kvůli tomu, že potřebuje čůrat :nevim: a pak taky proto, že chce k nám do postele. UM už celkem dlouho nechce a ani si nemyslím, he je to kvůli zubům něco vhodného. Pokud má žízeň, dostavá vodu. Osobně si myslim, že kdybych jí uspala u nás v ložnici, tak spí jako dudek do 9 ráno :lol: Spánek se u malých děti proměňuje velmi často, má na něj vliv spousta faktorů a naopka mpc nemá význam nějak tlačit na rodičpvské/prarodičovské představy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.9.21 11:22

Mlíko proste nedat, případně s vzít dítě k sobě do postele, pokud v noci potřebuje kontakt a jistu v podobě blízké osoby.
A v noci k ní může vstávat tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.21 11:39

Netuším, zda s tím jde něco dělat. Já se budím v noci celý život a moje sestra odmalička spí jako špalek. Když jsem si stěžovala rodičům, že dcera ve 2 letech neusne po obědě a v noci se budí a cestuje po postýlce, odpověděli mi, že se mnou to bylo stejné, spánku jsem nikdy moc nedala a kolem 5 let jsem k tomu začala být ještě náměsíčná. :zed:

Ale třeba bude mít dcera štěstí a holčičku to přejde. :kytka: Přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
25.9.21 11:53

Že se dítě po dokončení jednoho spánkového cyklu probudí, je docela běžné. A je také běžné, že pak nedokáže samo usnout.

• Citovat
  • Upravit
24350
25.9.21 12:29

Vzít mléko, dudlík. Případně nabídnout vodu. Jestli potřebuje kontakt tak ať spí třeba s tatínkem. My máme taky nespavé dítě a pomohl jen čas. Manžel prostě se synem spavá, když se budí víc. Já spím s miminkem. Kluci se navzájem ruší, takže společně spát nemůžeme. Starší ani nechce - chce svoje soukromí. Kdyby to šlo nechá tatínka sedět celou noc u postele. Naštěstí se naučili spát spolu. Kolem termínu porodu se syn budil víc než obvykle. O porodu začal spát o dost lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí