Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Co by si mělo dítě udělat? Neboj. Dělají to všechny děti
. Ono přijde na to, co a jak.
@cekragastro normální vývoj, naše to dělala taky, zkouší prostě, co dokážou
@cekragastro dcera dělala to samé. Stoupla si v 6 měsících. Jak se dostat dolů pochopila celkem rychle. Nijak jsem ji nechytala.
Nic se ji nestane, neboj. Je to normalni obdobi vyvoje, za par dni se nauci slezt zpatky. Trva to kratce.
Jen dneska uz asi 4× spadla a prastila se do hlavy. Chapu, ze se trochu otlouct musi kazde dite, ale aby mi porad padala a mlatila se do hlavy, tak na to asi nejsem pripravena ![]()
Taky jsme se bala,aby si mala neco neudelala,ale jak pisou holky,tak je to proste normalni vyvoj
a dite ani chytat nemas,mas ho nechat,jinak neprijde na to,jak ma padat apod
mala treba zacala brzy chodit,ale pri padech neumela dat ruce pred sebe,takze proste spadla a nejednou se bouchla do hlavy,ale jak jsem ji nechala a nechytala,tak se rychle naucila davat pred sebe ty ruce a dneska uz padat umi ![]()
@cekragastro tak to jeste tyden vydrz. Dyl to trvat nebude, rychle se to nauci.
@cekragastro pokud se těch pádů opravdu bojíš, přehoď ji přes postýlku deku, trochu to ten náraz utlumí.
Neboj jí to za chvíli dojde…4× za den
tak to je pohodička děcka byli schopne sebou švihnout 4× do minuty trvalo to asi 3 dny než pochopili že musí pomalu.
@iva077
Budu doufat, ze je pravda, ze deti jsou gumovy a ze na to co nejdriv sama prijde.
Jinak me asi trefi. ![]()
@Ennny
Ne, 4× za par minut. Pak uz jsem se bala a kdyz si stoupla, tak jsem ji polozila ![]()
@cekragastro neboj oni jsou většinou fakt gumoví ,dej jí do postýlky mantinel nebo deku ať se tak nestresujes a výdrž pár dní ,oni stejně tak jak jsou gumoví tak stejně tak nejsou blbí.
@Ennny
Asi se budu muset obrnit trpelivosti. Vedela jsem, ze to prijde, ale asi na to nejsem jeste pripravena. Ale celkem jste me tady uklidnili ![]()
@Ennny píše:
@cekragastro neboj oni jsou většinou fakt gumoví ,dej jí do postýlky mantinel nebo deku ať se tak nestresujes a výdrž pár dní ,oni stejně tak jak jsou gumoví tak stejně tak nejsou blbí.
Můj syn je v tomhle směru výjimka, která potvrzuje pravidlo. Že se má při pádu chránit rukama pochopil asi ve 3 letech. Už jsem ho chtěla omotat molitanem. ![]()
@cekragastro u prvního jsem taky řešila kde jakou kravinu na víc dcera mi u pláče do 3 let kolabovala,fuj ještě teď jak si na to vzpomenu
A u syna jsem už o dost věcí povolila protože řešit to najednou 2× tak mam reservovany pokoj v Bohnicích
ale on je zase typ že s nadsázkou řečeno by mi byl schopný přinést v ruce hlavu se slovy dívej mami asi mi upadla hlava mu je to nějak jedno všechno