Dítě smrdí octem

157
20.6.22 19:30

Dítě smrdí octem

Naše dcera má za měsíc 3 roky. Hodně se potí, hlavně v noci. To teď ale asi všichni. Co mě ale udivuje je, že když jí čichnu k vláskům (klidně jen pár hodin po umytí), jsou výrazně cítit jak kdyby octem. Je to normální? Nebo mám řešit s doktorkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
20.6.22 19:36

To je spíš ten pot ne? Ten je taky kyselý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.6.22 19:37

@Kriss Tina no to ano, smrdí jí tak ten pot. Ale nikdy jsem u nikoho nezaznamenala, že by byl cítit tak výrazně kysele po octu, proto mě to překvapuje. A tím spíš u malého dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
20.6.22 19:37

Neplašila bych, ale určitě bych zmínila při návštěvě dr. Může to být i příznak onemocnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.6.22 19:57
@Mymamemimi píše:
Naše dcera má za měsíc 3 roky. Hodně se potí, hlavně v noci. To teď ale asi všichni. Co mě ale udivuje je, že když jí čichnu k vláskům (klidně jen pár hodin po umytí), jsou výrazně cítit jak kdyby octem. Je to normální? Nebo mám řešit s doktorkou?

Ano, řešit s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
20.6.22 20:00

Podle mě není normální ani to, že se v noci hodně potí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
20.6.22 20:09

Mudr bych to radši řekla https://pardubky.cz/…uci-po-octe/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
20.6.22 20:10

Nechci plašit, ale pediatrovi bych to určitě řekla.
Napadla mě cukrovka, ale tam jde spíš o zápach jako aceton.

Jinak kyselý zápach vzniká především při vysokém příjmu bílkovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
20.6.22 20:19

Já bych tedy na vašem místě s návštěvou pediatra neotálela. Normální není už to, že se v noci hodně potí natož, že je cítit octem. Může to být úplná banalita. Ale i třeba onemocnění ledvin, hormonální porucha, cukrovka…
Tak ať něco nezanedbáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
20.6.22 20:25
@Karinkas píše:
Já bych tedy na vašem místě s návštěvou pediatra neotálela. Normální není už to, že se v noci hodně potí natož, že je cítit octem. Může to být úplná banalita. Ale i třeba onemocnění ledvin, hormonální porucha, cukrovka…
Tak ať něco nezanedbáte.

Taky jsi googlila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2395
20.6.22 20:46

Poradit se s doktorem určo můžeš, taky je ale fakt, že někteří lidi, včetně dětí prostě smrdí víc než jiní, aniž by jim něco bylo. :nevim: Nicméně to bývá obvykle rodové, takže by tak smrděl i otec (častěji to mají holčičky po otci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.6.22 20:51
@Karinkas píše:
Tak ať něco nezanedbáte.

Ale to by smrdel ten pot všude přece, jí smrdí jen ve vlasech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27684
20.6.22 20:56
@Tomie píše:
Poradit se s doktorem určo můžeš, taky je ale fakt, že někteří lidi, včetně dětí prostě smrdí víc než jiní, aniž by jim něco bylo. :nevim: Nicméně to bývá obvykle rodové, takže by tak smrděl i otec (častěji to mají holčičky po otci).

ale mimina nesmrdí né takhle malinká mimina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
20.6.22 20:57

@Mymamemimi Řešila bych to s lékařem. Chtělo by to minimálně změřit glykemii. Co jiné příznaky - únava, nadměrná žízeň, úbytek na váze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
20.6.22 21:02
@azalia píše:
@Mymamemimi Řešila bych to s lékařem. Chtělo by to minimálně změřit glykemii. Co jiné příznaky - únava, nadměrná žízeň, úbytek na váze?

Unavená není, žízeň nemá (naopak je problém do ní nějaký tekutiny dostat, vždycky si sotva cucne), na váze neubývá… 🤷‍♀️ Prostě se hodně potí (převážně na hlavě, asi jak má dlouhé vlásky) a je to tak octově cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí