Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Naše dcera má za měsíc 3 roky. Hodně se potí, hlavně v noci. To teď ale asi všichni. Co mě ale udivuje je, že když jí čichnu k vláskům (klidně jen pár hodin po umytí), jsou výrazně cítit jak kdyby octem. Je to normální? Nebo mám řešit s doktorkou?
@Kriss Tina no to ano, smrdí jí tak ten pot. Ale nikdy jsem u nikoho nezaznamenala, že by byl cítit tak výrazně kysele po octu, proto mě to překvapuje. A tím spíš u malého dítěte.
Neplašila bych, ale určitě bych zmínila při návštěvě dr. Může to být i příznak onemocnění.
@Mymamemimi píše:
Naše dcera má za měsíc 3 roky. Hodně se potí, hlavně v noci. To teď ale asi všichni. Co mě ale udivuje je, že když jí čichnu k vláskům (klidně jen pár hodin po umytí), jsou výrazně cítit jak kdyby octem. Je to normální? Nebo mám řešit s doktorkou?
Ano, řešit s doktorkou.
Nechci plašit, ale pediatrovi bych to určitě řekla.
Napadla mě cukrovka, ale tam jde spíš o zápach jako aceton.
Jinak kyselý zápach vzniká především při vysokém příjmu bílkovin.
Já bych tedy na vašem místě s návštěvou pediatra neotálela. Normální není už to, že se v noci hodně potí natož, že je cítit octem. Může to být úplná banalita. Ale i třeba onemocnění ledvin, hormonální porucha, cukrovka…
Tak ať něco nezanedbáte.
@Karinkas píše:
Já bych tedy na vašem místě s návštěvou pediatra neotálela. Normální není už to, že se v noci hodně potí natož, že je cítit octem. Může to být úplná banalita. Ale i třeba onemocnění ledvin, hormonální porucha, cukrovka…
Tak ať něco nezanedbáte.
Taky jsi googlila?
Poradit se s doktorem určo můžeš, taky je ale fakt, že někteří lidi, včetně dětí prostě smrdí víc než jiní, aniž by jim něco bylo.
Nicméně to bývá obvykle rodové, takže by tak smrděl i otec (častěji to mají holčičky po otci).
@Karinkas píše:
Tak ať něco nezanedbáte.
Ale to by smrdel ten pot všude přece, jí smrdí jen ve vlasech…
@Tomie píše:
Poradit se s doktorem určo můžeš, taky je ale fakt, že někteří lidi, včetně dětí prostě smrdí víc než jiní, aniž by jim něco bylo.Nicméně to bývá obvykle rodové, takže by tak smrděl i otec (častěji to mají holčičky po otci).
ale mimina nesmrdí né takhle malinká mimina
@Mymamemimi Řešila bych to s lékařem. Chtělo by to minimálně změřit glykemii. Co jiné příznaky - únava, nadměrná žízeň, úbytek na váze?
@azalia píše:
@Mymamemimi Řešila bych to s lékařem. Chtělo by to minimálně změřit glykemii. Co jiné příznaky - únava, nadměrná žízeň, úbytek na váze?
Unavená není, žízeň nemá (naopak je problém do ní nějaký tekutiny dostat, vždycky si sotva cucne), na váze neubývá… 🤷♀️ Prostě se hodně potí (převážně na hlavě, asi jak má dlouhé vlásky) a je to tak octově cítit.