Dítě sova

4071
4.7.19 12:28

Můj syn, od té doby, co jsme si ho přinesli z porodnice, az do 4 let, kdy prestal spat přes den. Do té doby jsme nevěděli, co je to volný večer. Ale jak přestal denní spanek, usíná v 9h a je to super. Vstavá v 7:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
746
4.7.19 12:39

Jsem sova a naštěstí naše nikdy nenapadlo co s tím dělat. Mělo to samozřejmě svoje pravidla, musela jsem být vcas pripravena do skoly - tedy oblečená a vycisteny zuby, snídani časem mamka vzdala a večer být v klidu. Časem i tata pochopil ze nejlepší bude když mě necha žít a učit se až večer, dost dlouho nemohl pochopit ze mi to jde lépe a to ze mě donutí jit do postele v osm fakt neznamená ze usnu. Ještě mě napadá ze jsem díky tomu miluju knihy a čtení, protože to byla jedna z mala povolených aktivit večer v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.7.19 12:57

Syn je sova. Večer jede klidně do jedenácti, ráno spí do devíti, přes den nespí. On ale je pořád plný energie. Nepolevi ani na vteřinu. Kolikrát ho musím zalehnout, aby usnul.
Já jsem taky sova. Naopak starší syn je skřivan. Běžně vstává v šest a večer padá kolem osmé, ve školním roce kolikrát odpadl i v šest.
Taky bude teď předškolák. Řeším to jednoduše. Vstáváme v sedm a chodí spát v osm. Pořád stejně. Přes den nespí a denně máme nějaké akce jako kolo, hřiště… Řešit to musím, protože potřebuju, aby přes týden vstával před šestou a fungoval.

• Citovat
  • Upravit
4155
4.7.19 13:14

Já to právě taky potřebuju řešit. Do školy bude vstávat v půl sedmé a potřebuju, aby pak ve škole fungovala. Ve školce si může ráno lehnout, ale ve škole to nepůjde. Navíc ve škole mají ty důležité předměty první dvě hodiny. Pokud by byla schopná usnout do devíti a ráno vstát a fungovat, tak bych byla šťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.19 13:31

Nevim co s tim. Sovy jsme vsichni. Deti bezne “jedou” do pul jedenacte. A pak v 7 vstanou. Nejpozdejs. Radu nemam. Musime to prezit.

• Citovat
  • Upravit
23964
4.7.19 14:23

Hodně pomůže když přestane spát po obědě. A se školou je dobré pro ní natrénovat rychlý rána. Předělat jí nepůjde. Jen se tomu přizpůsobit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
4.7.19 14:56

@Netopirek po obědě spí jen ve školce, nemusí, ale většinou usne. Teď v předškolácích bude mít místo spaní 3× týdně kroužek a už toho ve školce tolik nenaspí, tak se to snad zlepší.
Těch rán se právě bojím, to bude asi mazec :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.19 21:52

Mám dvě sovy. My jsme s mužem taky sovy, takže spokojenost. Škola začíná v 9:00, do školky můžeme vodit mezi 8:00 a 9:00. Pro nás ideální. Má to výhody i nevýhody, jako všechno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML