Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Skaredy, vystouply a vlnity nechat měl syn a byla to plíseň. Stačil týden mazání nějakým kremem proti plisnim a bylo to ok. Taky trpí na exemy, suchou kůži, ale toto s tím dle doktorky nesouviselo.
Také bych řekla, že je to plíseň. A možní i ten ekzém je plísňového původu. Byli jste na kožním? Zašla bych se zeptat.
Taky si myslím, že je to plíseň. Z ekzémem jsme byli na kožním, dle doktorky atopický ekzém, sice mě se to moc nezdá, protože to je na rukou a vůbec ji to nesvědí, nejsou to pupínky, ale ekzém na prstech, který bolí a praskají. Dostali jsme nějaké mastičky (kortikoidy), ale moc nepomohly. Koupila jsem si masti z lékárny a ty nám pomohly, ale ten nehet je pořád špatný. Je nějaký krém nebo bylinky, které bych mohla dát na plíseň nehtu pětileté holčičce nebo musím znova k doktorce. Moc nejsem s ní spokojená a jinou tady nemáme.
Ekzém jsem dcerce vyléčila sama bez kortikoidů, které nám pořad předepisovala. Děkuji.
@Isia kup ji klasický Canesten a můžeš občas ručky vykoupat v slabém roztoku hypermanganu- desinfikuje.
Nam predepsala pediatricka fucidin (nebo tak nejak), ale to byl jen jeden zazloutly nehet, ani nevim jestli to byla plisen