Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
8 měsíců… Manžel u toho právě nebyl, někdo zvonil tak šel otevřít, já se otočila abych chytila druhé dítě, aby za ním samo nešlo… No a to první mezitím spadlo…
A upřímně netuším, co na tom chce manžel řešit…
U osmiměsíčního bych 20 cm fakt neřešila, mě se v tomhle věku dětí stavěly a padaly ze své výšky a kolikrát se i praštily hlavou třeba o postýlku apod. 3 měsíční mi spadlo asi z půl metru a taky se nic nestalo.
@unuděná píše:Dávej mu děti častěji na hlídání, klidně hodinku dvě denně po práci mu je svěř zatímco třeba vaříš nebo si zajdi vyvětrat ven hlavu. Brzy ho to přejde, neboj
Presne tak! Zjisti, ze to hlidani deti neni podle predstav.
Mi se taky stalo, ze mimco nechtelo spat, bylo dozrane, knuralo, poplakavalo. Chlap prisel s tim, ze nejsem schopna uspat ani mimino. Tak si ho vzal a uspaval. Po trictvrte hodine knurani mi mimco vratil a omluvil se. ![]()
Takže chlap vidí děti jak z rychlíku ale bude mektat…bych ho poslala někam.
@Capricorn61 píše:
Presne tak! Zjisti, ze to hlidani deti neni podle predstav.Mi se taky stalo, ze mimco nechtelo spat, bylo dozrane, knuralo, poplakavalo. Chlap prisel s tim, ze nejsem schopna uspat ani mimino. Tak si ho vzal a uspaval. Po trictvrte hodine knurani mi mimco vratil a omluvil se.
To mi připomíná, jak jsme byli s kámoškou venku a přijel tam její bývalý a spustil, co se malýmu stalo, že je tak červený? Tak se šla podívat a on, když kreslil křídou na zem tak si upatlal zrovna červenou i obličej…
@Anonymní píše:
Zdravím maminky… Před půl hodinou se mi stalo, že mi dítě spadlo cca z 20cm… Prevalil se z madrace a spadnul na bok, trošku se biuchnul o zem i hlavou, ma tam malý červený flicek. Brečel jen půl minuty a hračky pak byly zajímavější než řev… Manžel z toho dělá třetí světovou. Prostě jsem se otočila na druhé dítě a ve vteřině byl na zemi. Podle mě se nic nestalo a děti prostě někdy omylem spadnou (a to neříkám z gauče nebo tak, ale byla to menší výška, než z jaké občas spadne, když sedá. Je potřeba to nějak řešit, když je dítě úplně ok?
Klid, nic mu nebude, takových pádů ještě bude
Manžel ať se hodí do klidu.
Osmiměsíční dítě se převalilo z matrace, která byla položená na zemi? A to chce řešit? Kliiid.
To nevím, co bude dělat, až bude dítě starší, bude si stoupat, všude a na všechno lézt apod.
20 cm je prd. Nejstarsiho jsme kdysi samozrejme omylem vytrasli z kocaru spiciho na pevnejch schodech do metra. Ted je mu 16 a honi holky.
Hele jestli nezvraci, neomdliva a neni spavej, nic se nestalo. Jeste sleduj zornicky, jestli ma stejny. A rana zepredu hlavy byva ok, ta celni kost je silna.