Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás se malej vzbudí, začne mě ohlazovat, přitulí se, odloží si hlavičku na mě, případně hodí přes mě „fajfky“ a dopařuje se… Já ty rána miluju, je to roztomilé, jen kdyby se malej chtěl probouzet trochu dýl, je to hold ranní sova ![]()
Tak to my si naštěstí rády pospíme obě
. Je to malej spáč asi po mamince
No, já spíš dospávám tu noční bitku
a prcek se tulí. To jediné se mi líbí ![]()
Vždycky jsem měla představu o tom, že moje dítě s námi spát nebude, že bude ve vlastní postýlce. Člověk míní, život mění. Od narození malá nechtěla spát nikde jinde než u nás. Teď jsou jí 2 roky a 7 měsíců a už 5 dní spí ve vlastní posteli, která je vedle naší. Spinká krásně celou noc a jediní, kdo to nese „težce“ jsme mi s manželem a vždycky se těšíme na ráno až k nám vleze se přitulit ![]()
Bezdětní kamarádi nás za společné spaní odsuzovali, ale já na tom nevidím vůbec nic špatného.
@valkil píše:
JO?
Mě ten náš prcek povídá: Mámo vstávej a zvedá mi hlavuA děsně se vzteká, že mě se vstávat nechce
No nerikam nic
zachvaty smichu mam
![]()
Maly je mazlivy a ohleduplny takze u nas celkem ok, jen tatka dostava bomby ve stylu vreslingu..a veta tati tavej.
U nás je ten samí problém akorát že jsou na to dva takže je v posteli mačkanice nemít 180×200 tak si to hodím jinak já jsem měla vždy postýlku přímo u sebe ale bylo to k ničemu oni to cítí že chrápou jinde no ted s nimi bojuji kluk už pomalu začíná spát ve své postýlce ale mám ji nalepenou u svojí no a holka to je hrůza tu uspím v naši posteli přenesu ji do její ale stejně se mi v noci vzbudí že chce k nám no a já nemám náladu aby vzbudila celý barák jak se bude rozčilovat že ji nechci k sobě hodím ji k nám a spí sladce až do rána…chce to trpělivost já si je naučila v posteli jen z důvodu že jsem v noci nemohla vstanou z postele jak jsem byla unavená takže jsme spali spolu ale přece ted už jsou větší a musí se naučit spat sami bohužel no bude to boj ![]()
Naše má teď taky období, že k nám v noci chodí..resp. já musím přijít pro ni-maminko, já chci k tobě do postele ![]()
máme postel širokou přes dva metry, takže tam spíme všichni tři. aspoň, že nejmladší spí ve svojí postýlce ![]()
Přítel se po narození starší odstěhoval do své ložnice
,takže mu to „nevadilo“,že malá spí se mnou místo něj (
) na letišti! Hlavně kvůli kojení to bylo ideální
!S malou přestávkou kolem 5.m.,kdy jsem si myslela, že „by měla“ spát ve své postýlce, ale stejně jsem to srdcem nedala, vrálila jsem si ji k sobě a dál jsme spaly spolu, spí v noci se mnou dodnes
!Odpoledne spí paradoxně ve své postýlce, která je k letišti přiražená a vydělané šprušličky, jde tam sama a chce!!!
Teď při druhé jsem tajně doufala, ikdyž nevěřila, že to půjde i s ní dohromady
- A JDE TO
!!!
Ikdyž maličkou občas do kolíbky lupnu
,tak spíme stejně viceméně opravdu všechny tři spolu a je to náááadhera, moc moc moc si to užívám
!!!A rána jsou opravdu nej… Její : „Mami, poď!'“ mě rozhodně z postele vytáhne, ikdyž bych si 20ještě dala
!!!
Mmch. článek geniální
!!!Jsem ráda, že jsem neudělala nic „špatně“,dala jsem prostě jen na své srdce a cit a ne na to, jak se to patří a mělo by to být
!!!
@MINKA22 píše:
U nás je ten samí problém akorát že jsou na to dva takže je v posteli mačkanice nemít 180×200 tak si to hodím jinak já jsem měla vždy postýlku přímo u sebe ale bylo to k ničemu oni to cítí že chrápou jinde no ted s nimi bojuji kluk už pomalu začíná spát ve své postýlce ale mám ji nalepenou u svojí no a holka to je hrůza tu uspím v naši posteli přenesu ji do její ale stejně se mi v noci vzbudí že chce k nám no a já nemám náladu aby vzbudila celý barák jak se bude rozčilovat že ji nechci k sobě hodím ji k nám a spí sladce až do rána…chce to trpělivost já si je naučila v posteli jen z důvodu že jsem v noci nemohla vstanou z postele jak jsem byla unavená takže jsme spali spolu ale přece ted už jsou větší a musí se naučit spat sami bohužel no bude to boj
přiražte postýlku k posteli a sundejte z ní bočnici, tak bude spát v postýlce, ale bude mít vlastní prostor a vy víc místa
@anda.04 píše:
přiražte postýlku k posteli a sundejte z ní bočnici, tak bude spát v postýlce, ale bude mít vlastní prostor a vy víc místa [/cita
tak to je od narození bez vysledku![]()
![]()
![]()
![]()
já jsem také spala jednu dobu asi 5 měsíců jen s dětmi na letišti bylo to ok ale ke konci mi to už lezlo na nervy děti rostou a hlavně oni vždycky museli být nalepeni na mě takže spát snimi je hruza jsem jak makrela holka hlavu na mojí hlavě a kluk nalepený na mě a pak jsem řekla stop tak to nejde a manžel bohužel spal jinde já chci mít chlapa také po svem boku takže ted učíme na postýlky.
@MINKA22 píše:@anda.04 píše:
přiražte postýlku k posteli a sundejte z ní bočnici, tak bude spát v postýlce, ale bude mít vlastní prostor a vy víc místa [/cita
tak to je od narození bez vysledku![]()
![]()
![]()
![]()
já jsem také spala jednu dobu asi 5 měsíců jen s dětmi na letišti bylo to ok ale ke konci mi to už lezlo na nervy děti rostou a hlavně oni vždycky museli být nalepeni na mě takže spát snimi je hruza jsem jak makrela holka hlavu na mojí hlavě a kluk nalepený na mě a pak jsem řekla stop tak to nejde a manžel bohužel spal jinde já chci mít chlapa také po svem boku takže ted učíme na postýlky. [/citace. To fandim…u nas prcek u prostred a s pritelem se muzem tak akorat drzet za ruce.
![]()
http://www.evalabusova.cz/…_posteli.php